کنترل عملکرد رانندگان در جادهها از فاصله یک کیلومتری/ سامانه «سپهتن» به کمک راهور میآید
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار تقی مهری، رئیس پلیس راهور ناجا در نشست خبری خود با اصحاب رسانه برخورد با تخلفات حادثهساز را خط قرمز پلیس برشمرد و اظهار کرد: افرادی که مرتکب دو تخلف حادثهساز به صورت همزمان شوند، خودروهایشان به مدت 72 ساعت توقیف خواهد بود.
به گفته رئیس پلیس راهور ناجا، سرعت و سبقت غیرمجاز، انجام حرکات مارپیچ، تردد از شانه خاکی و حرکت خلافجهت جزو خطوط قرمز پلیس در طرح تابستانی است.
کاهش 4.8 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی
وی از کاهش 4.8 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی برابر اعلام پزشکی قانونی در چهار ماهه اول امسال در جادهها خبر داد و افزود: این آمار متاسفانه در شهرها، افزایش 3 درصدی داشت اما در مجموع میزان تلفات 2.8 درصد کاهش داشته است.
مهری با بیان اینکه علت 70درصد تصادفات عدمتوجه به جلو، خستگی، خوابآلودگی و عدم رعایت سرعت مطمئنه است، عنوان کرد: 5هزار و 430 نفر در تصادفات 4 ماهه امسال جان خود را از دست دادهاند.
کاهش 45 درصدی تصادفات ناوگان حملونقل عمومی
مهری ادامه داد: در حوادث مربوط به اتوبوسها و ناوگان حمل و نقل عمومی، 45 درصد کاهش تصادفات، 43 درصد کاهش فوتی و 22 درصد کاهش مصدومیت داشتهایم.
رئیس پلیس راهور ناجا از راهاندازی سامانه جدیدی تحت عنوان «سپهتن» برای کنترل ناوگان حملونقل عمومی خبر داد و افزود: با استفاده از این سامانه که در حالحاضر در محورهای تهران- قم- اصفهان و شیراز و مشهد به تهران فعال است، از فاصله یککیلومتری تا پاسگاه پلیس راه عملکرد رانندگان کنترل میشود.
به گفته رئیسپلیس راهور ناجا، این سامانه، سامانه پایش ناوگان حملونقل عمومی بار و مسافر نام دارد.
نصب 300 دوربین جدید در جادهها
وی همچنین از نصب 300 دوربین جدید در جادههای کشور خبر داد و افزود: این اقدام با کمک وزارت راه و شهرسازی و دولت انجام خواهد شد و تا پایان تابستان هم 300 دوربین دیگر نصب میشود.
مهری با اشاره به شمار جانباختگان حوادث رانندگی در کشور ادامه داد: برابر آمار پزشکی قانونی 71 درصد جانباختگان حوادث رانندگی در جادهها جان خود را از دست دادهاند.
توضیحات رئیسپلیس راهور ناجا درخصوص بخشودگی دیرکرد جرایم
وی با بیان اینکه براساس مصوبه مجلس دیرکرد جرایم تا پایان سال 94 بخشیده شده است، تصریح کرد: این فرصتی است که قانون در اختیار متخلفان قرار داده و آنها تا آخر پاییز فرصت دارند تا جریمه خود را پرداخت کنند.
اتصال پلیس به سامانه معاینه فنی
وی با بیان اینکه پلیس به سامانه یکپارچه معاینه فنی یا همان سیمفا متصل شده است، ادامه داد: البته در حالحاضر نیز جریمه معاینه فنی توسط ماموران به شکل دستی انجام میشود و امیدواریم طرح سیمفا کنترل بهتری بر وضعیت معاینه فنی کشور داشته باشد.
مهری تاکید کرد: در حالحاضر 18 میلیون دستگاه خودرو در کشور تردد میکنند که 7 میلیون آنها نیز به دلیل اینکه عمری کمتر از 5 سال دارند نیاز به معاینه فنی ندارند.
رئیس پلیس راهور ناجا از شمارهگذاری سالانه حدود یک و نیم میلیون خودرو خبر داد و اظهار کرد: حدود یک و نیم میلیون نفر نیز سالانه گواهینامه دریافت میکنند و در مجموع 29.5 میلیون وسیله نقلیه داریم.
مهری در پاسخ به سوالی در خصوص حذف کارت سوخت توضیح داد: متولی این موضوع دولت است. البته میشود با روشهای مختلفی از کارت سوخت سوءاستفاده کرد و ممکن است برخی از کارت سوخت خودروهای بیاستفاده، استفاده کنند. در هر صورت هر تصمیمی که از سوی دولت و مجلس گرفته شود، پلیس آن را اجرا میکند.
امسال پروندهای برای شمارهگذاری خودروهای لوکس نداشتیم
وی در واکنش به ادعای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص تخلفات انجام شده در پلیس راهور برای شمارهگذاری خودروهای لوکس گفت: ما امسال چنین پروندهای را نداشتیم و البته ممکن است برخی با جعل دست به چنین کاری بزنند که با آنها برخورد میشود.
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به بررسی ساختار شورای عالی حوادث و ترافیک کشور توضیح داد: این موضوع در مجلس در حال بررسی است و به نظر میرسد اجرای آن نقش زیادی در کاهش حوادث و تلفات رانندگی داشته باشد.
مهری همچنین در خصوص شناسایی خودروهای مسروقه نیز توضیح داد: پلیس راهور عضو قرارگاه مبارزه با سرقت است و موارد اینچنینی را به پلیس آگاهی اطلاع میدهد.
انتهای پیام/