نوبخت: وزیر ارشاد فقط برای کنسرتهای شهر مشهد عقبنشینی کرد/ مقبولیت دولت همچنان مستمر است
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از، بخشهایی از صحبتهای نوبخت را می خوانید:
*فکر میکنم که ابتدا باید روشن کنیم که با چه جامعهای برای ارزیابی عملکرد دولت طی سه سال گذشته مواجه بودهایم. باور دولت این است که وجدان عمومی و درک و فهم جامعه در آن سطحی از ارتقا و بالندگی است که بهخوبی شرایط را تحلیل میکند، بهخوبی از موانع و مشکلات فراروی دولت مطلع است و از ابزارهایی هم که در اختیار دولت قرار گرفته برای ایفای ماموریت و تعهداتی که به ملت داشته هم به خوبی آگاه است. چند ماه پیش این ملت را یک بار مورد آزمون قرار دادیم. در همان زمان هم عدهای متصور بودند که با توجه به جمیع مشکلاتی که در جامعه وجود دارد شاید آن حمایت بایسته از آنچه مقوم دولت است از سوی ملت صورت نگیرد. اما نتیجه انتخابات این را نشان داد که ملت همه این کاستیها را درک میکنند. اگر ما نتوانیم یک ارزیابی دقیقی از کل کشور داشته باشیم که البته داریم، لااقل از انتخابات تهران میتوانیم چنین استنباط کنیم. جایی که مردم تعیینکننده بودند، نگاه خود را به ما نشان دادند و طبق نظرسنجیهایی که داریم همه نشان از این دارد که این مقبولیت همچنان مستمر است.
*بهدور از تحلیلی که میشود در مورد چرایی این اتفاق داشت، از فیشهای حقوقی به عنوان یک رخداد نگرانکننده برای دولت میتوانیم یاد کنیم. واقعیت هم این است که این اتفاق در بنگاههای اقتصادی بود نه در خود بدنه دولت، آن هم نه فقط بنگاههای اقتصادی وابسته به قوه مجریه، بلکه در بنگاههای اقتصادی وابسته به نهادهای دیگر که البته ضرورتی به بسط این موضوع نمیبینم. فکر میکنم شاید مواضع دولت در واکنش نسبت به این کار و تقبیح آن آنقدر بود که حتی بعضی از رسانههای خارجی از اینکه دولت عذرخواهی کرد، تعجب کردند. به هر حال دولت عذرخواهی کرد و قول داد که بررسی میکند و بررسی هم کرد. اولا مشخص شد که حجم کار در حد همان ٣٠ مدیری بود که صحبت آن را میکردند و سیزده نفر از مدیران در زمانی کوتاه با هماهنگی و موافقت دولت مستعفی و برکنار شدند و بعد از آن هم بخشی از پولهایی که برخی به عنوان حقوق و دستمزد دریافت کرده بودند، به خزانه اعاده شد که گزارش آن را رییس کل بیمه مرکزی ایران داد. فراتر از آن برای اینکه این اتفاق تکرار نشود مصوبه شورای حقوق و دستمزد را داشتهایم مبنی بر اینکه تمامی مقامات سیاسی از این به بعد زیر ١٠ میلیون تومان دریافتی خواهند داشت و تازه بقیه بخشهایی هم که حتی در بنگاههای اقتصادی هستند سقف دریافتی مشخصی دارند.
*تا آنجایی که اطلاع دارم دکتر جنتی فقط روی بحث شهر مشهد عقبنشینی کردند. به هر تقدیر در شهر مشهد حرم مقدس امام هشتم شیعیان قرار دارد. حتما وزیر ارشاد حرفهایی که زدهاند بنا بر ملاحظات بود. ولی این قابل تسری به همه شهرهای دیگر نیست.
*صرفنظر از این گمانهزنیهایی که صورت میگیرد موضع دولت کاملا در رابطه با جریانهای سیاسی، شفاف و روشن است. ضمن اینکه دولت با یک همکاری و هماهنگی با اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل در انتخابات ٩٢ و ٩٤ وارد عمل شد و در هردو هم موفق بود و این خود نشان میدهد که استمرار موفقیت با تحکیم همین ائتلافها انجام میشود. اما این را هم باید بگوییم که هیچگاه دکتر روحانی، برای برخورداری از ظرفیت اجتماعی و سیاسی از اصولگرایان معتدل هم خود را محروم نکرده بود کمااینکه کابینه ایشان هم معتدل است و میتواند معتدلین همه جناحهای سیاسی را کنار هم قرار دهد. بقیه مسائل همه گمانهزنی است تاکنون هیچ تغییری در مواضع دولت به وجود نیامده است.
*توجه دارید که تمام کشورهایی که درگیر کاهش قیمت نفت شدند، با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. عربستان با بیش از ٨٠ میلیارد دلار کسری مواجه شد. بعضی از کشورها مثل ونزوئلا که به تورم سه رقمی رسیدند در حالی که این کشور تا سال ٩٢ از نظر وضعیت اقتصادی در یک سطح با ما قرار داشت. واقعا یک عده که الان خطر از سر ما گذشت، میخواهند ببینند که چه اتفاقی افتاده است. آیا تاثیرات برجام دیده نمیشود؟ سالها چنگی بر گلوی اقتصاد ایران زده بودند و صادرات نفت را از دو و نیم میلیون بشکه در روز به کمتر از یک میلیون رسانده بودند و هرچه هم میگفتند عمل میکردند. متاسفانه دنیا، دنیای زور و ناجوانمردی است و گذشتگان هم آنچه آنها گفتند را انجام دادند. تولید نفت را پایین آوردند و باز هم میخواستند پایینتر بیاورند. اما ما نه تنها اجازه چنین کاهشی در تولید نفت را ندادیم بلکه تولید را به میزان اولیه رساندهایم. همین الان که با شما گفتوگو میکنم، مقدار فروش نفت ما بیشتر از پیشبینیهاست. میدانید که هر سال تنها یک میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه کل تولید نفت و میعانات ما بود. امسال و در شرایط پساتحریم این میزان به دو میلیون و ٢٥٠ بشکه رسید. عملا تا امروز روزانه دو میلیون و ٣٥٠ بشکه نفت فروختهایم. ما برای قیمت هر بشکه نفت ٤٠ دلار تعیین کرده بودیم که از ما ایراد میگرفتند و میگفتند خیلی زیاد است؛ اما الان بالای ٥٠ دلار به فروش میرسد اما به طور متوسط طی ماههای گذشته بیش از ٤٠ دلار توانستیم نفت بفروشیم. پیشبینی این است که این مقدار هم افزایش پیدا کند. وضع دریافت مالیاتهای ما نیز خوب است. فقط یک درصد کمتر از پیشبینیهایمان، تحقق پیدا کرد. اما یک فشاری طی چند ماه پایانی سال ٩٤ داشتیم که قیمت نفت بهشدت افت کرد و مجبور شدیم که نسبت به سال ٩٥ پیشخور کنیم که الان آن را تسویه میکنیم وگرنه امسال وضع خزانه خوب است. به یاری پروردگار قبل از پایان امسال آثارتصمیمات دولت را میتوانیم هم در رشد اقتصاد و هم در اشتغالزایی مشاهده کنیم.
انتهای پیام/