دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1395 - 20:18
رئیس سازمان نظام روانشناسی :

برای هر 18 هزار خانواده ایرانی تنها یک روانشناس وجود دارد

رئیس سازمان نظام روانشناسی با اشاره به اینکه حال روانی،‌ اجتماعی و معنوی مردم در کشور خوب نیست گفت: اختصاص بودجه‌های بیشتر برای سلامت روان مردم ضرورت دارد.
کد خبر : 111414

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عباسعلی الهیاری در نشست خبری که در ارتباط با عملکرد این سازمان طی چند سال اخیر اظهار کرد: سازمان نظام روانشناسی ساختار تشکیلاتی منسجمی نداشت که خوشبختانه موفق به تصویب این ساختار شده و با مجموعه اقدامات انجام گرفته کیفیت سازمان را نیز به سرانجام برسانیم.


وی با اشاره به اینکه در صد درصد مفهوم سلامت 20 درصد آن جسمانی است و 80 درصد دیگر مربوط به سلامت روانی،‌اجتماعی و معنوی می‌شود،گفت: متولی سلامت روانی در جامعه روانشناس است و علی‌رغم این مساله کمتر از سه درصد بودجه سلامت کشور صرف سلامت روان می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه بودجه سلامت روان در کشور باید افزایش یابد تصریح کرد: برای هر 18 هزار خانوار 20 روانشناس داریم در حالی که استفاده و بهره‌مندی از وجود روانشناس جهت حل مشکلات خانواده ضرورت دارد.


رئیس سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه تحقیق پیمایشی در ارتباط با وضعیت دقیق سلامت روان در کشور تحقیق پیمایشی انام نگرفته است گفت: برهمین اساس نیز درصد دقیقی از این شاخص سلامت نداریم و لی آنچه که مسلم است این بوده که واقعا بار روانی، اجتماعی و معنوی مردم خوب نیست.


الهیاری اضافه کرد: پرخاشگری، نابردباری و سایر مشکلات مربوط به سلامت روان در جامعه زیاد بوده و وجود 17 تا 18 میلیون پرونده نزاع و درگیری در قوه قضائیه موید این مساله است.


وی تصریح کرد: ما در کشوری هستیم که مهارت زندگی، مقابله با استرس و ناکامی‌ها به اندازه کافی آموزش داده نمی‌شود در حالی که این موضوع اصلی ضروری است.


رئیس سازمان نظام روانشناسی با اشاره به اینکه در کشور خیاطی، درس خواندن و رانندگی به مردم آموزش داده می‌شود در حالی که چندان به کار افراد نمی‌آید، گفت: اینکه به فرد بگوییم خشمت را کنترل کن تنها به حرف نیست چرا که این مساله شبیه این موضوع بوده که به فردی که قصد انجام رانندگی دارد بگوییم رانندگی یاد بگیرد ولی مهارتش را آموزش ندهیم.


الهیاری افزود: مهارت تفکر منطقی دوره تخصصی لازم دارد و روانشناس مشاور توانایی انجام این کار را دارد و هر مسئولی به هر دلیلی نقش روانشناس را کمرنگ و یا بخواهد آن را حذف کند به کشور ضربه زده و مردم را متضرر می‌کند.


رئیس سازمان نظام روانشناسی تصریح کرد: اگر به موضوع روانشناسی توجه نشود مردم به عرفان کاذب،انرژی درمانی و رمالی روی می‌آورند و درواقع کسانی که مشاوره را زیر سوال ببرند به مردم خیانت می‌کنند.


الهیاری اضافه کرد: البته نمی‌گویم که در حوزه روانشناسی هم تخلفی نیست و همچون پزشکان این افراد نیز ممکن است دچار لغزش شوند ولی نباید همه را زیر سوال برد.


روانشناس تلاش می‌کند زوجین سازگاری بیاموزند


وی تصریح کرد: عده‌ای می‌گویند عده طلاق در کشور روانشناسان هستند چرا که بدون بررسی اقدامات به زوجین می‌گویند شما به درد هم برای زندگی نمی‌خوردید این مساله درست نیست چرا روانشناس تلاش می‌کند زوجین سازگاری بیاموزند و تعامل با یکدیگر برقرار کنند.


رئیس سازمان نظام روانشناسی اضافه کرد: 18 هزار روانشناس کارت عضویت روانشاسی داشته ولی بیش از 3800نفر از آنها مجوز گرفته و می‌توانند فعالیت کنند.


وی گفت: تعداد روانشناسان باید افزایش یابد. در کشورهای توسعه یافته برای هر 2500 خانوار یک روانشناس در نظر گرفته می‌شود و ما نسبت به استاندارد جهانی بسیار عقب هستیم.


رئیس سازمان نظام روانشناسی خاطرنشان کرد: گرفتاری‌های اقتصادی، فقر و بیکاری از جمله مسائلی هستند که نیاز به ورود روانشناسان برای رفع دغدغه‌های سلامت روان افراد دارد لذا توجه به فعالیت این قشر از جامعه در کشور اصلی ضروری به شمار می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب