دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1395 - 15:29

توضیح لاریجانی درباره محورهای گفت‌وگو با رئیس مجلس عراق

رئیس مجلس شورای اسلامی یکپارچگی تمامیت ارضی عراق برای جمهوری اسلامی ایران را مهم دانست و گفت: این موضوع اصلی مهم برای ثبات منطقه است.
کد خبر : 111338

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا‌، به نقل ایرنا، سلیم الجبوری رئیس مجلس عراق که به تهران سفر کرده است امروز - شنبه - با علی لاریجانی دیدار و گفت‌و‌گو کرد و پس از آن به همراه رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک شرکت کرد.


لاریجانی در این نشست خبری مشترک اظهار کرد: در دیدار رئیس مجلس عراق هم مذاکرات رسمی و هم مذاکرات خصوصی درمورد مسائل مهم این کشور و منطقه داشتیم.


وی افزود: عراق کشور دوست و برادر ماست و در یک بازه زمانی طولانی روابط دو ملت بهم تنیده شده است مخصوصا در فراز و فرودهای سختی که طی سال های اخیر برای عراق پیش آمد و همیشه دولت و ملت ایران در کنار ملت و دولت این کشور بود.


عضو شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر این که عراق کشوری ثروتمند و دارای ملتی ریشه‌دار است، گفت: آرزوی ایران این است که همه مردم عراق سرافراز باشند و همیشه تمامیت ارزی این کشور برای ما مهم و محترم بوده است و آن را اصلی مهم برای ثبات منطقه می دانیم.


لاریجانی خاطرنشان کرد: در مذاکرات با الجبوری و دوستانشان درباره توسعه روابط اقتصادی دو کشور در زمینه‌های مختلف و درباره موارد و مشکلاتی که برای تجار ایرانی وضع شده، گفت‌و‌گو کردیم و امیدواریم با تلاش رئیس مجلس عراق مشکلات ایجاد شده رفع و جهش مهمی در مسائل و روابط اقتصادی میان دو کشور بوجود آید.


رئیس مجلس شورای اسلامی حل بحران تروریستی در عراق و همگرایی سیاسی را از دیگر محورهای گفت‌و‌گو با الجبوری عنوان کرد.


لاریجانی افزود: البته بخش دیگری از مذاکرات حول بحران امنیتی در منطقه که جدا از مشکلات داخلی عراق نیست و طبیعتا به سرنوشت ملسمانان مربوط است، اختصاص یافت، این موضوع هم برای ما و هم برای عراق مهم است.


وی موضوع استقرار امنیت و مسائل سیاسی در عراق را از موضوعات مطرح شده در دیدار فیمابین عنوان کرد وادامه داد: این موضوع مورد اهتمام دو کشور است و امیدوارم سفر رییس مجلس عراق به تهران با موفقیت و باعث ایجاد روابطی با سطح بالاتر میان دو کشور در آینده باشد.


خواست عراق ارتباط قوی‌تر با ایران


رئیس مجلس عراق نیز در این نشست خبری مشترک، دیدار با لاریجانی را رسمی و در راس یک هیات پارلمانی برای عرض تبریک به رییس مجلس شورای اسلامی برای دوره جدید ریاست مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و گفت: می دانیم که وی لیاقت این سمت را دارد زیرا توانایی حل مشکلات را دارا است.


الجبوری تصریح کرد: تصمیم گیران و نهادهای دولتی در عراق خواهان ارتباط قوی تری با جمهوری اسلامی ایران هستند و می خواهند پل های همکاری بیشتری میدان دو کشور ایجاد شود که این افتخاری مهم برای عراق و به نفع دولت و ملت ما است.


وی ادامه داد: ما با یک بحران امنیتی در منطقه مواجه هستیم و نمود آن را داعش و گروه های تروریستی می دانیم و خواهان ایستادن واقعی دوستان و همسایگان خود در کنار کشور عراق برای حل این بحران هستیم.


رئیس مجلس عراق با یادآوری این که جمهوری اسلامی ایران در کنار ما ایستاده است و در مبارزه با داعش به ما کمک می کند، تاکید کرد: ما مایل به نقش روشن تر و بیشتر عراق در مبارزه با تروریسم و خواهان دیدگاه مشترک هستیم تا درباره مسائلی که در داخل و خارج از عراق رخ می دهد، تشریک مساعی داشته باشیم.


الجبوری تاکید کرد: معتقدیم برای مبارزه با ترورریسم باید در وهله اول اهتمام ویژه ای داشته باشیم.


وی دیگر موضوعی که موجب نزدیکی میان دو کشور می شود را مسائل اقتصادی و پارلمانی عنوان کرد و گفت: در هیاتی که در این سفر همراه من است رییس گروه دوستی ایران و عراق حضور دارد و در نشستی که با رییس مجلس ایران داشتم در زمینه نتایج نشست بین المجالس اسلامی که در بغداد برگزار شد و همچنین درباره مقابله با تروریسم و همکاری های یکپارچه مذاکره کردیم.


وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اختلافات سیاسی در عراق و نقشی که ایران می تواند در این زمینه داشته باشد، اظهار داشت: به هرحال مسئولان سیاسی در عراق این درایت را دارند که مشکلات را حل کنند.


وی خاطرنشان کرد: مسئولان عراقی باید برای مبارزه با تروریست و حل موضوع اقتصادی نظرات یکپارجه داشته باشند و نباید درباره اختلافات خود پافشاری کنند.


رئیس مجلس عراق در پاسخ به سوال دیگری در خصوص مخالفت برخی سیاستمداران این کشور با حضور نیروهای مردمی در جنگ با داعش که جمهوری اسلامی ایران از آنها حمایت می کند، گفت: تصمیم گیران نظامی و سیاسی در عراق به مصلحت کشورشان فکر می کنند و هر تصمیم در این راستا به نفع منافع سیاسی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب