رفع توقیف تجهیزات اساسی ساخت سکوی ٢٠ پارس جنوبی
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از نفت و گاز پارس، علیرضا عبادی، سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی با اشاره به رفع توقیف ورود کالاهای اساسی سکوی فاز ٢٠ گفت: تجهیزات آزاد شده برای اجرای مرحله ساخت بسیار ضروری بود که خوشبختانه با انجام این مهم، هم اکنون آنها به یارد خرمشهر انتقال یافته و در موقعیت خود نصب شدند.
وی با تاکید بر اهمیت تجهیزات رفع توقیف شده در تکمیل چرخه فرآیند، ادامه داد: این تجهیزات شامل مخازن جداسازی آب و مواد هیدروکربنی و بسیاری از فعالیتهای لولهکشی سکو مربوط به این مخازن هستند.
سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی با اشاره به پیچیدگی فنی و تخصصی عملیات نصب این مخازن بر روی سازه سکو، از اتمام عملیات نصب آنها و انجام لولهکشیهای مربوطه خبر داد و گفت: توقف این تجهیزات در کارخانه سازنده، تمام فعالیتهای مرتبط با این بخش را متوقف کرده بود.
عبادی اهمیت و شرایط برجام را در رفع توقیف کالاهای این فاز بسیار مهم خواند و افزود: با ایجاد گشایش در مراودات اقتصادی ایران با کشورهای سازنده اقلام تحریمی، بخش عمدهای از این کالاها ازجمله توربواکسپندرها و شیرهای برقی و پمپهای گاز مایع نیز سفارشگذاری و درحال ساخت هستند.
براساس اعلام شرکت نفت وگاز پارس، وی با اشاره به این که همه تلاشهای کارفرما و پیمانکاران برای وارد مدارشدن فازهای ٢٠ و ٢١ تا پایان امسال است، تصریح کرد: عملیات هوکاپ (اتصالات برق، ابزار دقیق و پایپینگ) سکوی ٢١ آغاز شده و تا پیش از زمستان این سکوی یک میلیارد فوت مکعبی راهاندازی میشود.
سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی همچنین با اشاره به عملیات بارگیری سکوی فاز ٢٠ که ظرفیت فرآورش روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز را دارد اواخر شهریورماه امسال اعلام کرد و افزود: گاز این سکو هم بهمن ماه امسال به پالایشگاه خشکی ارسال میشود.
در دوران تحریمها ورود بسیاری از تجهیزات خریداری در صنعت نفت متوقف شد و همین امر اجرای پروژهها را با مشکلات دوچندانی روبرو کرد، با این حال وزارت نفت مذاکره با شرکتهای خارجی را برای رفع توقیف این تجهیزات متوقف نکرد و این موضوع در پسابرجام از سرعت بیشتری برخوردار شد و بیژن زنگنه وزیر نفت در مذاکره با همتایان خارجی خود بر این موضوع تاکید کرد.
شرکت زیمنس از جمله شرکتهای خارجی بود که در دوران تحریم ارسال برخی تجهیزات نفتی از جمله کمپرسورهای فازهای پارس جنوبی را مسدود کرده بود که بلافاصله پس از لغو تحریمها برای تحویل آنها اعلام آمادگی کرد و پس از مذاکرات وزیرنفت و مدیران شرکت نفت ارسال تجهیزات از سوی این شرکت به ایران شروع شد. در همان ایام زیگفرید روسورم، مدیر فناوری زیمنس گفته بود: با اجرایی شدن توافق هستهای و پایان تحریمها، این شرکت آلمانی میتواند ارسال تجهیزات مسدود شده را به طرف ایرانی از سربگیرد.
براساس برنامهریزیهای انجام شده از سوی شرکت ملی نفت ایران، امسال فازهای ٢٠ و ٢١ با ظرفیت برداشت ٢ میلیارد فوت مکعب گاز در روز معادل ٥٦ میلیون مترمکعب وارد مدار میشوند، بازیافت سالانه یک میلیون تن گاز اتان برای مصرف در صنایع پتروشیمی، ١,٠٥ میلیون تن گاز مایع برای صادرات، بازیافت روزانه ٤٠٠ تن گوگرد برای صادرات و تولید روزانه ٨٠ هزار بشکه میعانات گازی از جمله اهداف راهاندازی این فازهاست.
انتهای پیام/