دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1395 - 17:54
در اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی وزارت بهداشت؛

علی مطهری: نشریات دانشجویی نوعی مبارزه با خط قرمزهای مصنوعی است

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: نشریات دانشجویی نوعی اشاعه آزادی بیان و مبارزه با خط‌قرمزهای مصنوعی است.
کد خبر : 108964

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی وزارت بهداشت گفت: نشریات دانشجویی یک نوع تمرین نویسندگی، گزارشگری، تحلیل اجتماعی و سیاسی و کارهای هنری است. می‌تواند اندوخته‌ای برای آینده دانشجویان باشد و طبعا نوعی توجه به مسائل دانشگاه و جامعه است.


مطهری گفت: فعالیت در نشریات دانشجویی نوعی تمرین نقد درست و سازنده نیز هست. نقد چیزی بین چاپلوسی از یکسو و تخریب از سوی دیگر است. کمتر اتفاق می‌افتد که افراد به معنای واقعی نقد کنند.


او افزود: نشریات دانشجویی نوعی اشاعه آزادی بیان و مبارزه با خط‌قرمزهای مصنوعی است. ما گاهی برای خودمان خط قرمز درست می‌کنیم در حالی که هیچ خط‌ قرمزی غیر از دروغ، نیرنگ، تهمت و نفاق نداریم و اگر اینها نباشند هرکسی می‌تواند حرفش را بزند.


مطهری با اشاره به اهمیت مساله آزادی بیان گفت: آزادی بیان بسیار مهم است و به بهانه حفظ نظام و اینها نباید آزادی‌بیان را محدود کنیم. شهید مطهری می‌گوید: احزاب غیراسلامی هم با تابلوی خودشان می‌توانند در جمهوری اسلامی فعالیت کنند. البته ایشان قبل از تدوین قانون اساسی شهید شدند و در قانون اساسی دیگر چنین چیزی نیست. در تاریخ اسلام ائمه و خلفا مساله آزادی بیان نیز وجود داشته است. در دوره امیرالمومنین بیشترین حد آزادی بیان وجود داشت به صورتی که در حال خطبه عده‌ای خوارج بلند می‌شدند و اعتراض می‌کردند. اگر قرار بود که در دوران ائمه هر مخالفی را می‌بردند و می‌کشتند، الان اسلامی وجود نداشت. بنابراین اینها باید برای ما درس باشد.


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا باید آزادی بیان باشد، گفت: آزادی بیان ناشی از قوه تفکر و تعقل است. هر قوه انسانی باید رشد پیدا کند و شکوفا شود. هر قوه‌ای در انسان یک حق است. اگر در ما قوه یادگیری و تحصیل وجود دارد، پس هر انسانی حق تحصیل دارد. اگر در هر انسانی میل به جنس مخالف وجود دارد پس هر انسانی حق ازدواج دارد و این حقوق ناشی از استعدادهایی هستند که در انسان وجود دارند.


او به فعالان نشریات دانشجویی توصیه کرد‌ خود را محدود به مسائل سیاسی و اجتماعی روز نکنند و گفت: هرچند پرداختن به این مسائل خوب است، ولی از مسائل فکری و اعتقادی نباید غافل شد و در عین حال باید آنها را قوی کرد. پایه‌های اعتقاد و فکر باید در دانشگاه‌ها رشد پیدا کند، در حالی‌که در حال‌حاضر دانشگاه‌های ما این‌گونه نیستند.


او در پایان گفت: من احساس می‌کنم در دانشجویان ما نسبت به قبل یک تغییر ذائقه‌ای روی داده است. امروز دانشجویان ما حوصله بحث‌های جدی و فلسفی را ندارند. ما باید مقداری به مسائل فکری و اعتقادی و چارچوب‌های فکری اهمیت بیشتری دهیم و قدرت تفکر و تجزیه و تحلیل افراد را بالا ببریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب