کشف بیش از 13 میلیون فیلم غیرمجاز/ ایوبی: قاچاقچیان فیلم افراد حرفهای هستند
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در این مراسم گفت: «خوشبختانه روند مبارزه با قاچاق فیلم در کشور به خوبی پیش میرود و با توجه به کارهایی که انجام دادهایم، نشان دادیم که اگر اراده ملی در زمینه مبارزه با قاچاق فیلمها شکل بگیرد در مقابله با این پدیده توانمند خواهیم بود. نباید فراموش کرد که قاچاق، بازار کسب و کار فیلمهای مجوزدار را از بین میبرد.»
وی افزود: «خوشبختانه با همکاری نهادهایی مثل قوه قضاییه و نیروی انتظامی فضا برای فعالان در عرصه قاچاق فیلم ناامن شده اما هنوز چنین فضای ناامنی برای قاچاقچیان فیلمها در شهرستانها به وجود نیامده است. فضای مبارزه با قاچاق فیلم در تهران فضای قابل قبولی است، امیدواریم بتوانیم شاهد چنین فضایی در شهرستانهای مختلف کشور نیز باشیم.»
ایوبی تصریح کرد: «نباید فراموش کرد که قاچاقیان ما افراد حرفهای هستند و پروسه قاچاق خود را با دقت تمام انجام میدهند. اگر این افراد با چنین دقت و هوشی که دارند به سمت فعالیتهای سالم بروند به خوبی میتوانند به سوددهی قابل توجهی دست یابند.»
وی ضمن اشاره به اینکه خوشبختانه مردم برای حمایت از تولید ملی سینمای ایران حاضرند کمک کنند، گفت: «ما باید در کنار مبارزه با قاچاق سیدیهای غیرمجاز در فضای مجازی نیز فعالیت کنیم زیرا قاچاق و انتشار این فیلمها در فضای مجازی خیلی آسانتر است. برنامههای مختلفی برای پاکسازی فضای مجازی داریم و هر هفته فهرست بلندبالایی از سایتهایی که فیلمهای غیرمجاز را منتشر میکنند در دست داریم که با همکاری نهادهای ذیربط در زمینه از بین بردن این سایتها تلاش می کنیم.»
در ادامه سید مصطفی ابطحی مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری و رئیس ستاد صیانت از محصولات سینمایی و سمعی و بصری بیان کرد: «سال گذشته با تشکیل ستاد صیانت و همکاری قوه قضاییه و نیروی انتظامی فضای ناامنی را برای قاچاقچیان فیلم فراهم کردیم. طی یک سال گذشته کشفیات بسیاری انجام دادهایم و در اولین رونمایی ۷ میلیون و ۹۵۰ سی دی قاچاق رونمایی شد و امروز که دومین روز رونمایی این ستاد است ۵ میلیون و ۱۱۰ هزار سی دی غیرمجاز رونمایی میشود که در جمع در طول یک سال فعالیت این ستاد ۱۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نسخه کشف شده است.»
وی همچنین در مورد کپی آثار ایرانی بیان کرد: «کپی و سرقت فیلمهای داخلی در کشور بسیار زیاد شده و آسیب فراوانی به سینمای ایران زده بود، اما خوشبختانه این مساله برطرف شده است. به همین دلیل از قوه قضاییه و نیروی انتظامی تشکر ویژه دارم و باید بگویم از ابتدای سال گذشته تاکنون یک هزار و ۵۴۸ عملیات انجام شده است و به واسطه آن ۴۷۳ پرونده قضایی در خصوص قاچاق غیرمجاز فیلم تشکیل شده است.»
وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه فراد مربوط به این پروندهها در حال حاضر یا به قید ضمانت آزادند یا در زندان به سر میبرند، گفت: «عملیات کشف محصولات غیرمجاز در تهران به خوبی در حال انجام است، اما در استانهایی مانند البرز، اصفهان، خراسان رضوی، قم و فارس وضعیت قاچاق نگرانکننده است که باید به آن رسیدگی شود. البته با اهتمام رئیس سازمان سینمایی و صدور حکم به مدیران ارشاد استانها این افراد به عنوان دبیران صیانت از آثار سینمایی در استانها انتخاب شدند تا عملیات ضدقاچاق انجام دهند.»
رئیس ستاد صیانت از محصولات سینمایی و سمعی و بصری تاکید کرد: «برخی کارخانجات تولید سی دی که با قاچاقچیان فیلم همکاری میکنند در تهران نیستند. اینها کارخانجاتی هستند که محصولات غیرمجاز تولید میکنند. اگر بتوانیم نیابت قضایی بگیریم میتوانیم با آنها مبارزه کنیم، البته امیدوارم اصحاب رسانه و صدا و سیما در این زمینه ما را همراهی و مردم را آگاه کنند.»
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به همکاری هنرمندان در دور گذشته فعالیتهای این ستاد تاکید کرد: «سینماگران ایرانی در یک حرکت جمعی ما را همراهی و همکاری کردند تا تمام سیدیها و دیویدیهای محصولات غیرمجاز از بین برود، امیدوارم همچنان حمایت آنها را داشته باشیم و گام جدی نیز در استانها برای مبارزه با قاچاق برداریم.»
ابطحی همچنین در خصوص سایتهای غیرمجاز منتشرکننده فیلمهای غیرمجاز بیان کرد: «باید بگویم که عملیات خوبی در این زمینه صورت میگیرد. بر اساس گزارشاتی که به دست ما رسیده است از صددرصد سایتهای مختلفی که فعالیتهای غیرقانونی میکردند به ۹۰ درصد آنها رسیدگی شده است. به هر حال فعالیت در فضای مجازی بسیار آسان است و هر کس با یک کامپیوتر و اینترنت شخصی در خانه خود میتواند در زمینه فعالیتهای غیرمجاز در حوزه قاچاق فیلم ورود کند.»
وی اظهار کرد: «در این زمینه به نتیجه خوبی با وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات رسیدهایم و در تلاش هستیم تا سایتهای داخلی فعال در این حوزه را تعطیل کنیم به گونهای که دیتا سنترهای آنها حذف شود اما سایتهایی وجود دارد که سرورهای آنها در خارج از کشور قرار دارد و با توجه به تفاوت قیمت اینترنتهای داخلی و خارجی، مصرف کننده برای استفاده از این سایتها باید از اینترنت خارجی استفاده کند که این مساله مقرون به صرفه نیست و هزینه آن بالا میرود. من فکر میکنم سال جاری میتواند سال مبارکی برای فعالیتهای مختلف در حوزه قاچاق فیلم و همچنین در حوزه تولید فیلم باشد.»
در این مراسم از سیدیهای قاچاق شامل فیلمهای انیمیشن، فیلمها و سریالهای روز هالیوود، فیلمها و سریالهای روز سینمای ایران، فیلمهای تاریخ سینمای ایران و پکیجهای فیلمهای کلاسیک جهان و کارگردانان بزرگی همچون وودی آلن، استیون اسپیلبرگ، مارتین اسکورسیزی و بیلی وایلدر رونمایی شد.
انتهای پیام/