دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سخنگوی وزارت امور خارجه: دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در حوزه دیپلماسی کشور نقش مهمی ایفا کند

دکتر بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه رشد کمی دانشگاه آزاد اسلامی را خوب ارزیابی کرد و بر رشد کیفی بیشتر این دانشگاه تاکید کرد.
کد خبر : 107422

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از ایسکانیوز، بهرام قاسمی نزدیک به دو ماه است که به عنوان دهمین سخنگوی وزارت امور خارجه منصوب شده است. در گفت‌وگوی تفصیلی‌ای که ایسکانیوز با سخنگوی وزارت امور خارجه انجام داد، بخشی از سوالات خود را به دیدار اخیر دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشور با دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص دادیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با وزیر امور خارجه در هفته‌های گذشته دیداری داشتند و درباره تعاملات دستگاه دیپلماسی و دانشگاه آزاد اسلامی مباحثی مطرح شد. شما فکر می‌کنید اهمیت و حضور دانشگاه‌ها و به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های بین‌الملل و دیپلماسی چه تاثیری بر روابط بین کشورها می‌گذارد و چه کمکی به دیپلماسی علمی می‌تواند بکند؟


ما هر چقدر بتوانیم به عنوان وزارت خارجه تعامل بیشتری با نهادهای داخل کشور، وزارت علوم، دانشگاه‌ها، محافل علمی و فرهنگی داشته باشیم، بیشتر می‌توانیم کاری برای دانشگاه انجام دهیم. سیاست کلان و کلی هم در واقع یک سیاست روشن، مشخص و سازنده‌ای نسبت به موضوع قرار تعامل و همکاری با همه دستگاه‌ها است. من این را بارها به بخش‌های وزارت مختلف خارجه گفته‌ام که تا می‌توانید همکاری کنید و در واقع فضا را برای حضور و کار بیشتر دستگاه‌ها چه دانشگاهی و چه غیردانشگاهی در خارج از کشور فراهم کنید.


سفارتخانه‌های ما هم موظف هستند که در این زمینه تا آنجا که می‌توانند تلاش کنند. می‌دانم آقای میرزاده با آقای دکتر ظریف صحبت کردند و دیداری داشتند. همانطور که می‌توانیم در خدمت سایر دانشگاه‌ها و نهادهای علمی و فرهنگی کشور باشیم، می‌توانیم در خدمت دانشگاه آزاد اسلامی باشیم، برای اینکه بتوانیم موضع کار این دانشگاه را در چارچوب مقررات کشورهای دیگر و مجوزهایی که دریافت می‌کند، تسهیل کنیم و کمک کنیم تا توان کارشان را وسیع‌تر کنند.


شما به عنوان سخنگوی وزارت خارجه ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی را در این زمینه چگونه ارزیابی می‌کنید؟


دانشگاه آزاد اسلامی امروز یکی از بزرگترین دانشگاه های کشور است، شاید بشود گفت بزرگترین حضور، هم کمی و هم کیفی و جغرافیایی را حتی در شهرهای کوچک دارد. دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه بالایی دارد، فکر می‌کنم به لحاظ کمی این دانشگاه خیلی رشد کرده است و باید یک مقداری هم بیشتر به وضعیت کیفی خودش بپردازد که بتواند در صحنه ایران و حتی منطقه نقش بیشتری داشته باشد.


دانشگاه آزاد اسلامی از لحاظ تولید علم بالاترین رتبه را در کشور کسب کرده است. نظر شما درباره این موفقیت بزرگترین دانشگاه حضوری جهان چیست؟


سازمان‌های مختلفی در جهان این رتبه‌بندی‌ها را انجام داده‌اند و بعد هم هر کدامشان بر رشته‌های خاصی متمرکز شدند. رشته به رشته، دانشکده به دانشکده فرق می‌کند. فکر کنم در کشور این رتبه‌بندی از سوی سازمان‌های بین‌المللی انجام می‌شود. ولی به طور کلی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی است که حاصل انقلاب است و در انقلاب متولد شده است. بعد از آن هم رشد خوبی به لحاظ کمی و کیفی داشته است. امیدوارم به لحاظ کیفی باز هم رشد بیشتری داشته باشد.


پس در سطوح دیپلماسی می‌تواند تاثیر داشته باشد؟


ما در دیپلماسی حوزه‌های مختلف داریم؛ در حوزه های فرهنگی، دانش و علم ما مدعی هستیم که صاحب تمدن، فرهنگ، تاریخ و حتی علم در گذشته بودیم و توانستیم در جهان بخشی از علم را مانند معماری، سیستم آبیاری و ... به جاهای دیگر وارد کنیم. البته این را ما نمی‌گوییم، خود غربی‌ها اذعان دارند در یک مقطعی علم از آندوروس وارد اروپا شده است و هم‌اکنون دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در حوزه دیپلماسی کشور جا بگیرد و نقش مهمی ایفا کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته