شمارش معکوس تا سوت آغاز المپیک؛ در انتظار درخشش 63 ستاره ایرانی در آسمان ریو
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، بزرگترین آوردگاه ورزشی جهان در راه است و تمام ورزشکارانی که موفق به کسب سهمیه المپیک شدند در این روزهای پایانی تلاش میکنند با آمادگی کامل به ریودوژانیرو اعزام شوند.
ورزشکاران ایرانی 64 سهمیه در 14 رشته کسب کردهاند که البته یکی از جودوکاران به دلیل برخی مشکلات المپیک ریو را از دست داد و حالا 63 ورزشکار ایرانی باید در میدان بزرگ و سخت المپیک رودروی حریفان قرار بگیرند.
در حالی که وضعیت کاروان ورزشی ایران از مدتها قبل مشخص شده بود اما در همین روزهای آخر هم تغییراتی در اعزام ورزشکاران المپیکی به وجود آمد که در ادامه به بررسی آن به تفکیک رشتهها میپردازیم.
ورزشکاران کاروان ایران در حالی از شنبه آینده مسابقات خود را در ریو آغاز میکنند که ورزش ایران در المپیک لندن بهترین نتیجه تاریخ خود را کسب کرد. ورزشکاران ایران با کسب 12 مدال توانستند در جایگاه هفدهم قرار بگیرند و حالا انتظار می رود در آستانه المپیک ریو ورزشکاران بازهم شگفتی ساز شوند.
کشتی آزاد؛ اما و اگرهای رسیدن پلنگ جویبار به ریو
ورزش اول و پر افتخارترین رشته ورزشی ایران در المپیک باز هم در کانون توجهات قرار دارد و بدون شک شانس بالایی در کسب مدال طلا دارند. ورزشکاران اعزامی به المپیک ریو در کشتی آزاد از مدتها قبل مشخص شده بودند اما کادر فنی در انتخاب سنگین وزن کمی تردید داشت به همین دلیل کادر و شورای فنی کشتی آزاد تصمیم گرفتند از بین مدعیان این وزن یعنی کمیل قاسمی و پرویز هادی یک نفر را انتخاب کنند. به همین دلیل سه مسابقه برگزار شد و با دو پیروزی کمیل قاسمی، شورای فنی به المپیکی شدن این کشتیگیر رای داد. با انتخاب قاسمی به عنوان کشتی گیر المپیکی حواشی بسیار زیادی از سوی هادی به وجود آمد. او از فدراسیون کشتی و خادم به شدت انتقاد کرد. در نهایت کمیل قاسمی به عنوان کشتی گیر المپیکی انتخاب شد و انتقادهای پرویز هادی هم راه به جایی نبرد.
در میان آزادکاران یکی از کشتی گیرانی که هنوز برای حضور در المپیک وضعیتش مشخص نیست رضا یزدانی است. این کشتیگیر دو ماه مانده به المپیک به شدت از ناحیه آشیل پا آسیب دید تا جایی که پزشکان به او گفتند باید زیر تیغ جراحی برود اما یزدانی که سودای حضور در المپیک را در سر داشت راضی نشد جراحی کند و با فیزیوتراپی شرایطش را بهبود بخشید. هر چند در روزهای پایانی تکلیفش هنوز برای حضور در المپیک مشخص نیست. البته گفته میشود که کادر فنی هم تمایل چندانی به حضور رضا یزدانی در المپیک ندارد. باتوجه به اینکه این کشتی گیر سابقه مصدومیت در المپیک لندن هم داشت و همین امر باعث شد او به فینال نرسد. بههمین دلیل کادر فنی نظرش این است که فردی آمادهتر به المپیک اعزام شود تا بتواند مدالی برای ایران کسب کند. به هر حال هنوز تکلیف این وزن مشخص نیست و باید دید شورای فنی چه تصمیمی را در آخرین لحظه خواهند گرفت.
آزادکارانی که دوبنده المپیک را بر تن میکنند به شرح زیر است:
57 کیلوگرم: حسن رحیمی
65 کیلوگرم: میثم نصیری
74 کیلوگرم: حسن یزدانی
85 کیلوگرم: علیرضا کریمی
97 کیلوگرم: رضا یزدانی گزینه اول است اما اگر او تا زمان اعزام به شرایط مناسب حضور در مسابقات نرسد، امیر محمدی بهعنوان نفر جایگزین اعزام خواهد شد.
125 کیلوگرم: کمیل قاسمی
کشتی فرنگی؛ روزهای خوش لندن تکرار میشود؟
وقتی محمد بنا یا همان آقای خاص به کشتی فرنگی برگشت، نوید تکرار روزهای خوب المپیک لندن برای همگان زنده شد. البته کشتی فرنگی مانند کشتی آزاد دچار تغییر و حاشیه نشد. کشتی گیران المپیکی از مدتها قبل مشخص بودند، با وجود اینکه محمد بنا این موضوع را کتمان میکرد. کادرفنی تنها در انتخاب وزن 98 کیلوگرم کمی سردرگم بود. مهدی علیاری و قاسم رضایی از کشتی گیران مدعی این وزن بودند و عملکرد خوب علیاری در تورنمنت ارمنستان انتخاب را کمی سخت کرد اما از آنجایی که محمدبنا اختیار تام کشتی گیران را داشت ترجیح داد کسی به المپیک برود که تجربه بیشتری داشته باشد، به همین دلیل دوبنده وزن 98 کیلوگرم به قاسم رضایی رسید. مهدی علیاری هم برخلاف پرویز هادی به این انتقاد اعتراضی نکرد و کشتی فرنگی را به حاشیه نبرد.
محمد بنا که برای انتخاب نفرات نهایی فرنگیکاران از شورای فنی کشتی فرنگی اختیار تام داشت در وزن 85 کیلوگرم برای انتخاب حبیبالله اخلاقی و رامین طاهری تا روزهای پایانی مردد بود و در نهایت همانطور که انتظار میرفت این اخلاقی بود که موفق شد بنا را مجاب کند تا آخرین نماینده کشتی فرنگی ایران شود. اخلاقی پیش از این هم در بسیاری از مسابقات مهم جهانی و آسیایی نماینده وزن 85 کیلوگرم کشورمان بود.
ترکیب تیم کشتی فرنگی به شرح زیر است:
59 کیلوگرم: حمید سوریان
66 کیلوگرم: امید نوروزی
75 کیلوگرم: سعید عبدولی
85 کیلوگرم: حبیب اله اخلاقی
98 کیلوگرم: قاسم رضایی
130 کیلوگرم: بشیر باباجان زاده
وزنهبرداری؛ شانس و اقبال به یاری وزنهبرداران آمد
وزنهبرداری در چندسال اخیر امید اول ایران برای کسب مدال بوده است اما مردان پولاد سرد برای رسیدن به المپیک راه پر فراز و نشیبی را طی کرد. وزنهبرداران در مسابقات جهانی هیوستون آمریکا که مسابقات انتخابی المپیک هم محسوب میشد پنج سهمیه کسب کردند که در مقایسه با المپیک لندن کاهش داشت. وزنهبرداری در سالی که برای المپیک آماده میشد دو مربی عوض کرد. حسین توکلی بعد از مسابقات جهانی آمریکا با وجود کارنامه نهچندان خوب خود همچنان به کار خودش ادامه داد اما پس از گذشت چندماه فدراسیون به یکباره اعلام کرد این مربی نتیجه خوبی نگرفته و باید هر چه سریعتر عوض شود. توکلی رفت و جای خودش را به سجاد انوشیروانی داد.
اما اتفاق ناخوشایندتری که در اردوی تیم ملی وزنه برداری رخ داد، مصدومیت بهداد سلیمی بود. قویترین مرد جهان که امید اول برای کسب مدال بود از ناحیه زانو به شدت آسیب دید و رباط صلیبی پاره کرد. این اتفاق او را چند ماهی خانهنشین کرد و زیر تیغ جراحی برد. بهداد البته این روزها سخت تمرین میکند تا با آمادگی کامل به ریو برسد اما به هر حال او آسیب دیدگی جدی داشت و شاید انتظار کسب مدال طلا از او کمی توقع زیادی باشد.
کیانوش رستمی هم که یکی دیگر از امیدهای ایران برای کسب مدال است چندین ماه به صورت شخصی و بدون مربی کار کرد. بعد از روی کار آمدن سجاد انوشیروانی، او با این مربی اختلاف پیدا کرد و همین امر باعث شد کیانوش تمرینات را بدون مربی پیگیری کند.
در این بین المپیکی شدن سهراب مرادی اتفاق خوشایندی بود. مرادی هم اکنون یکی از دو امید اول ایران برای کسب مدال طلا است و باتوجه به شرایط بدنی و رکوردهایی که کسب کرده است نوید این را میدهد که در المپیک بر روی سکو برود و مدال خوش رنگ مسابقات را برگردن بیاندازد.
اما فراز و نشیب وزنه برداری به همینجا ختم نشد. در روزهای پایانی مانده به المپیک که اسامی نهایی تیمملی وزنه برداری باید انتخاب میشد کادر فنی بین علی هاشمی، محمدرضا براری و بهادر مولایی در دستههای 94 و 105 کیلوگرم مردد بود. باتوجه به اینکه عملکرد این سه وزنه بردار تقریبا یکسان بود و به گفته عضو شورای فنی هیچ کدام شانس کسب مدال نداشتند بنابراین باید کسی انتخاب می شد که اگر در المپیک معجره ای رخ دهد، این وزنه بردار شانس مدال داشته باشد. آن هم با توجه به اینکه احتمال حذف وزنهبرداران روس وجود داشت و در نهایت هم این اتفاق افتاد. انتخاب حساسی پیش روی شورای فنی بود و آنها به المپیکی شدن محمدرضا براری و علی هاشمی رای دادند و بهادر مولایی از تیم خط خورد.
خط خوردن بهادر شوک بدی برای او بود به طوری که پس از شنیدن این خبر شبانه به جاده زد، غافل از اینکه در 20 کیلومتری جاده آمل تصادف وحشتناکی در انتظار او بود. بهادر به دلیل خواب آلودگی تصادف وحشتناکی کرد و به شدت آسیب دید و البته پدربزرگش را هم از دست داد، این وزنه بردار که تا چند ماه پیش فکر می کرد به ریو اعزام می شود هم اکنون بر روی تخت بیمارستان است.
اسامی وزنه برداران المپیکی به شرح زیر است:
85 کیلوگرم: کیانوش رستمی
94 کیلوگرم: علی هاشمی، سهراب مرادی
105 کیلوگرم: محمدرضا براری
105+ کیلوگرم: بهدادسلیمی
شنا؛ یک سهمیه از سوی وایلدکارت
5 نماینده ایران در آخرین مسابقه انتخابی المپیک در مجارستان نتوانستند به سهمیه المپیک برسند وشنا باز هم مثل سالهای گذشته از سهمیه وایلد کارت استفاده کرد. آریا نسیمی شاد جوانترین عضو کاروان ایران در المپیک ریو 17 سال دارد.
دوچرخه سواری؛ میزبانی پیرترین عضو کاروان ورزشی ایران
دوچرخهسواری در ایران سه سهمیه کسب کرد اما این تیم هم در انتخاب المپیکیها دچار حاشیه شد. فدراسیون با برگزاری چند دوره اردوهای پی در پی رکابزنان را در شرایط سخت آزمودن قرار داد تا المپیکی ها را مشخص کند. قادر میزبانی، آروین گودرزی، صمد پورسیدی و مهدی سهرابی چهار رکابزنی بودند که از سوی فدراسیون برای المپیک مشخص شدند. البته از بین این چهار رکابزن یک نفر باید حذف می شد که قرعه به نام مهدی سهرابی افتاد. شورای فنی دوچرخه سواری به عملکرد سهرابی در اردوها تنها دو امتیاز داد و همین امر باعث شد که او از عملکرد فدراسیون در انتخاب المپیکیها به شدت انتقاد کند. البته قادر میزبانی وقتی ناراحتی هم تیمیاش را دید از فدراسیون درخواست کرد او کنار برود و مهدی سهرابی جانشین او شود اما درخواستش با مخالفت فدراسیون روبه رو شد. تیم دوچرخه سواری هفته اول مسابقات به میدان میرود. در تیم دوچرخه سواری قادر میزبانی با 40 سال سن پیرترین عضو کاروان ایران محسوب میشود.
جودو؛ رویای 8 ساله رسیدن به المپیک محقق شد
جودوی ایران پس از 2 دوره غیبت در المپیک ریو حضور دارد. سعید مولایی، جواد محجوب و علیرضا خجسته سه نماینده ایران در المپیک بودند که البته علیرضا خجسته متاسفانه به دلیل پارهای از مشکلات المپیک ریو را از دست داد و نتوانست همراه ملیپوشان عازم برزیل شود.
در سال منتهی به المپیک نمایندگان ایران سخت تمرین کردند به طوری که هیچ ارتباطی با رسانهها نداشتند و تنها رسیدن به المپیک و رویای کسب مدال را در سر داشتند. متاسفانه جودوی ایران تاکنون موفق به کسب مدال نشده است. اگرچه در برخی دورهها جودوکاران فاصله کمی با کسب مدال داشتند اما متاسفانه هیچ یک محقق نشد و فاصله جودوی ایران تا مدال المپیک قابل توجه بود.
نکته قابل توجه در تیم ملی جودو این بود که فدراسیون و کادر فنی چندماه پیش تصمیم گرفتند مربی اختصاصی این سه جودوکار را برکنار کنند و هدایت تیم را به یک مربی ازبکستانی به نام نصرت خان بسپارند. اما در روزهای پایانی مانده به المپیک باز هم مربیان برکنار شده دعوت به کار شدند و این نشان میدهد مربی ازبکستانی تیم ملی مورد تایید فدراسیون نبوده و این انتخاب از ابتدا اشتباه بوده است.
والیبال؛ لیبروی کوتاه قد والیبال حسرت به دل ماند
رویای 52 ساله تیم ملی والیبال برای رسیدن به المپیک بالاخره محقق شد و بلند قامتان ایران در آخرین فرصت خود در مسابقه انتخابی ژاپن جواز حضور در المپیک را به دست آوردند. امسال برای ملی پوشان والیبال سال سختی بود،مسابقات انتخابی المپیک و لیگ جهانی توان بازیکنان را گرفت اما لوزانو مربی آرژانتینی این تیم ملی پوشان را در شرایط سختی تمرینی قرار داد تا با آمادگی کامل به المپیک اعزام شوند.
والیبالیستها اولین گروه بودند که به ریو اعزام شدند تا هم با شرایط آب و هوایی این کشور و هم بازی تدارکاتی با برزیل داشته باشند. البته ایران در هر دو بازی تدارکاتی برابر برزیل مغلوب شد.
لیست بازیکنان انتخاب شده از سوی لوزانو برای المپیک یک نکته قابل توجه داشت. فرهاد ظریف لیبروی کوتاه قد والیبال ایران از ترکیب تیم خط خورد. او که سال ها در کنار تیم ملی بود حالا در آستانه المپیک با تشخیص لوزانو از ترکیب تیم خط خورد تا برای همیشه حسرت به دل از تیم ملی خداحافطی کند.
اسامی 12 والیبالیست اعزامی به المپیک ریو به شرح زیر است:
سعید معروف، مهدی مهدوی، شهرام محمودی، امیر غفور، فرهاد قائمی، میلاد عبادی پور، حمزه زرینی، مجتبی میرزاجانپور، سیدمحمد موسوی، مصطفی شریفات، عادل غلامی و مهدی مرندی.
بوکس؛ مرد تنهای رینگ در ریو
اولین چراغ سهمیه المپیک توسط این بوکس روشن شد. احسان روزبهانی اولین کسی بود که توانست سهمیه المپیک را کسب کند.البته انتظار میرفت دو بوکسور نیمه حرفه ای ایران ( امین قاسمی پور، سجاد محرابی) بتوانند جواز حضور در المپیک را به دست بیاورند اما بی نظمی فدراسیون کار دست آنها داد و به دلیل دیر آمده شدن روادید این دو بوکسور آخرین فرصت را از دست دادند.
تنیس روی میز؛ شهسواری بالاخره با مربی به ریو می رود
کسب سه سهمیه در پینگ پینگ اتفاق خوشایندی برای این رشته بود و بهترین عملکرد تنیسروی میز در المپیک رخ داد. نیما و نوشاد عالیمان و ندا شسهواری نمایندگان ایران در المپیک ریو هستند. شهسواری در المپیک لندن بدون مربی حضور داشت و قرار بر این بود که امسال هم بدون مربی به برزیل اعزام شود و مربی آقایان در کنار او باشد اما با رایزنی های صورت گرفته توسط دفتر رئیس جمهور، سیما لیموچی بالاخره موفق شد در کنار شاگردش در المپیک ریو حضور داشته باشد.
قایقرانی؛ شانس با آنها یاری کرد
رشته قایقرانی در کسب سهمیه المپیک بسیار ضعیف عمل کرد. در المپیک لندن ایران چهار نماینده در رشته قایقرانی داشت اما متاسفانه امسال این تعداد کاهش یافت و به یک سهمیه توسط مهسا جاور اکتفا کردند. البته در آخرین روزهایی که پرونده ورزشکاران المپیکی بسته می شد شانس با آنها یاری کرد و دوپینگ قایقران قزاقستانی مثبت اعلام شد و سهمیه المپیک به عادل مجللی قایقران کشورمان رسید. به این ترتیت تیم قایقرانی ایران هم اکنون با دو نماینده مهسا جاور و عادل مجللی در المپیک حضور خواهد داشت.
تکواندو؛ شانس اصلی کسب مدال
چهار نماینده این رشته آرام و بی سر و صدا تمرین می کنند. «فرزان عاشورزاده»، «مهدی خدابخشی»، «سجاد مردای» و در بخش بانوان «کیمیا علیزاده» سخت مشغول تمرین هستند و شانس اول کسب مدال در المپیک محسوب میشوند. عملکرد بسیار خوب تکواندوکاران در بازیهای آسیایی اینچئون انتظارها را برای کسب مدالهای طلا را افزایش داده است.
تیر و کمان؛ نعمتی و رویای تاریخی شدن
فدراسیون تیروکمان هم از جمله فدراسیونهایی است که در کسب سهمیه المپیک بسیار ضعیف عمل کرد. هیچ یک از تیراندازان در مسابقات انتخابی المپیک نتوانستند موفق عمل کنند و تنها زهرا نعمتی ورزشکار معلول این رشته برای آنها آبروداری کرد و توانست به سهمیه المپیک برسد تا سیزدهمین ورزشکار معلولی باشد که در تاریخ المپیک با حریفان خود رقابت کرده است.
دوومیدانی؛ مربیانی که پشت دروازه ریو ماندند!
عملکرد دوومیدانی کاران در کسب سهمیه المپیک مانند المپیک لندن بود. این رشته بیشترین سهمیه المپیک را کسب کرده است و ورزشکارانی چون احسان حدادی، حسن تفتیان، لیلا رجبی، رضا قاسمی، محمد جعفر مرادی، حمیدرضا زور آوند، محمد ارزنده، کاوه موسوی، پژمان قلعهنویی و محمد صمیمی جواز حضور در المپیک را به دست آوردند.
مریم طوسی یکی از دوومیدانی کارانی بود که امید میرفت سهیمه المپیک را کسب کند اما موفق به این امر نشد و هم اکنون تنها بانوی این رشته لیلا رجبی است. یکی از حواشی که برای این تیم در آستانه المپیک رخ داد اعزام نعیما خواجوی رئیس کمیته آموزش به جای مربیان به المپیک است.
شمشیربازی؛ به دنبال شگفتی
دو نماینده شمشیربازی از ایران در المپیک ریو حضور خواهند داشت. مجتبی عابدینی و علی پاکدامن هر دو نماینده ایران در المپیک ریو محسوب میشوند که در اسلحه سابر با حریفان خود رقابت خواهند کرد. هر دو شمشیرباز ایران از چند ماه پیش میدانستند در المپیک با چه حریفانی مبارزه خواهند کرد.
انتهای پیام/