تغذیه با شیر مادر موجب بهبود رشد عقلی و تکامل سیستم اعصاب نوزاد میشود
دکتر ناصر کلانتری با توجه به دهم مرداد،روز جهانی شیر مادر و آغاز هفته جهانی شیر مادر به گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: شیر مادر به لحاظ تغذیهای دارای مقدار مناسبی پروتئین، چربی و قند است.
وی افزود: شیر مادر دارای پروتئین وی (WHEY) و محلول در آب است که این پروتئین به شکل دلمهای نرم و قابل هضم است به همین دلیل وقتی نوزاد از شیر مادر تغذیه میکند در فواصل زمانی کوتاه احساس گرسنگی میکند و مادر باید شیردهی داشته باشد که این امر در رشد مناسب نوزاد تاثیر بسزایی دارد اما این در حالی است که ویتامین وی (WHEY) موجود در شیر خشک به شکل دلمهای سفت و دیر هضم هستند به همین دلیل نوزادانی که از شیر خشک تغذیه میکنند با فواصل زمانی طولانی احساس گرسنگی میکنند.
رئیس مرکز مدیریت شبکههای بهداشتی و درمانی در ادامه یادآور شد: همچنین شیر خشک دارای مقدار فراوانی آب و نمک است به همین دلیل نوزادانی که با شیر خشک تغذیه میکنند به ظاهر چاقتر از نوازدانی که از شیر مادر تغذیه میکنند به نظر میرسند زیرا قند موجود در شیر خشک انرژی و نمک احتباس آب در بدن نوزاد را افزایش میدهد.
کلانتری درباره خواص قند موجود در شیر مادر، عنوان کرد: قند موجود در شیر مادر اساس تشکیل جسم سفید مغز است و نوزادانی که از شیر مادر تغذیه کنند میتوانند از رشد عقلی و فکری بهتری برخوردار باشند.
قائم مقام معاونت بهداشت وزارت بهداشت در ادامه یادآور شد: چربی موجود در شیر مادر از نوع چربیهایی زنجیره متوسط و بلند است که به راحتی قابل هضم خواهند بود هم چنین 2 تا 3 درصد چربی شیر مادر از نوع چربیهای غیراشباع است که اساس تکامل اعصاب و سلولهای عصبی، بینایی، شنوایی و گویش نوزاد را تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه شیر مادر دارای خاصیت تغذیهای فراوان و انواع ریز مغذیها است، یادآور شد: تمام افراد به دلیل کاهش دریافت نور آفتاب دارای کمبود مقدار اندکی ویتامین D هستند به همین دلیل براینکه نوزادان دریافت کافی این ویتامین را داشته باشند 3 تا 5 روز بعد از تولد قطره ویتامین D تجویز میشود.
کلانتری خاطرنشان کرد: در 2 ماهه اول تولد سیستم دفاعی در نوزدان بسیار ضعیف عمل میکند که تغذیه با شیر مادر میتواند نوزاد را در برابر ابتلا به بیماریهای واگیر ایمن سازد.
انتهای پیام/