چه کسانی واقعا از مولتی ویتامین روزانه سود میبرند
به گزارش «سایتکدیلی» (SciTechDaily)، مولتی ویتامینها در سالمندان تاثیر گستردهای بر فشار خون نداشت؛ اما در افرادی با کیفیت تغذیه پایینتر یا فشار خون پایه طبیعی، فواید اندک، اما قابل توجهی مشاهده شد.
یافتههای جدید پژوهشگران مرکز پزشکی مس جنرال بریگام نشان میدهد که مصرف روزانه مولتی ویتامین در طولانی مدت ممکن است به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا کمک کند و همچنین فشار خون (BP) را در برخی گروههای سالمند کاهش دهد.
پژوهشگران با انجام یک تجزیه و تحلیل ثانویه دادههای بهدستآمده از مطالعه پیامدهای مصرف عصاره کاکائو و مولتیویتامینها (COSMOS) دریافتند که برای کل جمعیت مورد مطالعه، مصرف مولتی ویتامین روزانه از نظر تاثیرگذاری بر خطر فشار خون بالا یا میزان فشار خون، تفاوتی با دارونما نداشت. با این حال، این تجزیه و تحلیل نشان داد در میان شرکتکنندگانی که کیفیت رژیم غذایی ضعیفتری داشتند و همچنین در افرادی که مطالعه را با فشار خون طبیعی آغاز کرده بودند، فوایدی اندک، اما معنادار مشاهده شد.
دکتر «ریکوتا هامایا»، نویسنده مسئول پژوهش میگوید: «تغذیه یکی از ارکان کنترل فشار خون و فشار خون بالا است. ما دریافتیم که مولتی ویتامین روزانه ممکن است برای کاهش خطر فشار خون بالا در افرادی که تغذیه مناسبتری ندارند مفید باشد».
همچنین «هاوارد سِسو»، نویسنده ارشد این پژوهش میافزاید: «یافتههای ما نشان میدهد که مولتی ویتامین روزانه راه حلی یکسان برای همگان در کنترل فشار خون نیست؛ اما میتواند برای برخی گروههای مهم از سالمندان سودمند باشد».
طراحی مطالعه و گروههای شرکت کننده
مطالعه COSMOS یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده با دارونما است که برای بررسی تاثیر عصاره کاکائو و مکملهای مولتی ویتامین بر سلامت بزرگسالان سالمند در آمریکا طراحی شده است. در این تحلیل، پژوهشگران بر ۸ هزار و ۹۰۵ شرکت کننده تمرکز کردند که در ابتدای مطالعه فشار خون بالا نداشتند و به طور تصادفی تعیین شده بودند که روزانه یا یک نوع مولتیویتامین رایج برای سالمندان (Centrum Silver) یا دارونما مصرف کنند؛ این دوره به طور میانه ۳.۴ سال به طول انجامید.
تیم پژوهشی همچنین تغییرات فشار خون را طی یک دوره دوساله در دو گروه دیگر ارزیابی کرد: گروهی شامل ۵۲۹ شرکتکننده که فشار خون آنها در کلینیک اندازهگیری میشد و گروهی شامل ۹۹۴ شرکتکننده که اندازهگیریهای خود را در منزل ثبت میکردند.
بهطور کلی، پژوهشگران تفاوتی در مواردِ فشار خون بالایی که خود شرکتکنندگان گزارش کرده بودند، میان گروه مولتی ویتامین و دارونما مشاهده نکردند. با این حال، در میان افرادی که کیفیت رژیم غذایی آنها پایینتر بود، مصرف مولتیویتامینها خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش داد؛ موضوعی که بر اساس شاخص تغذیه سالم جایگزین (AHEI) و شاخص رژیم مدیترانهای جایگزین (aMED) اندازهگیری شد. همچنین شرکتکنندگانی که در شروع مطالعه فشار خون طبیعی داشتند و روزانه مولتیویتامین مصرف میکردند، طی دو سال کاهش اندک، اما قابل توجهی در مقادیر فشار خونشان تجربه کردند.
نویسندگان پیشنهاد میکنند که برای بررسی اثرات مصرف مولتی ویتامین روزانه در بزرگسالان جوانتر و میانسال و نیز در جمعیتهایی با وضعیت تغذیهای متفاوت، انجام پژوهشهای بیشتر ضروری است.
نتایج این پژوهش در مجله علمی American Journal of Hypertension منتشر شده است.
انتهای پیام/


