مافیای سدسازی واژهای غیرکارشناسانه و اشتباه است/ سدسازی باید به عنوان یک واحد عمرانی شناخته شود
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، ستار محمودی امروز در کارگاه تخصصی «نقش سدها در مدیریت سیلاب» که در محل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران برگزار شد، در باره اهمیت سدسازی در کشور اظهار کرد: سدسازی به عنوان یک دانشی است که سالها بر روی آن تلاش شده و هماکنون این صنعت یک سرمایه برای ایران محسوب میشود.
وی ادامه داد: عملکرد سد این است که خشونتها و نوسانات آب و هوایی را در حد زیادی تعدیل و آن را به خوبی کنترل میکند و یکی از ویژگیهای سدسازی در جغرافیای ایران، این است که حلقه مرتبط کنندهای برای مدیریت آب در منابع طبیعی است.
وی افزود: دیگر ویژگی سد، مهار آبهای خروجی است که به راحتی از کشور خارج میشوند و سدها برای ذخیره آن نقش حیاتی را در کشور ایفا میکنند.
محمودی سدسازی را برای کشور یک برکت دانست و گفت: کشور ما تجربیات خوبی را در زمینه مهندسی سد کسب کرده و هزینههای زیاد اجتماعی، اقتصادی و مهندسی صرف دانش آن شده است.
قائم مقام وزیر نیرو گفت: ما در صنعت سدسازی نیازمند وجوهی هستیم که باید داشته باشیم که من این وجوه را «پیوست های محیط زیستی» مینامم.
وی با اشاره به حفظ آثار میراث فرهنگی در مخازن سدها یادآور شد: ما باید این میراث گرانبها را به خوبی حفظ کنیم و نگذاریم آسیبی به آن وارد شود. در این راستا شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در پروژه سد سیمره به خوبی ایفای نقش کرد و آثار باستانی را در مخزن این سد نجات داد.
محمودی با اشاره به سیستم (HSE) در صنعت سدسازی خاطرنشان کرد: بهداشت، ایمنی، امنیت و محیط زیست (HSE) باید در صنعت سدسازی رعایت و اجرا شود.
قائممقام وزیر نیرو در ادامه در باره طولانی شدن برخی طرحهای سدسازی در کشور متذکر شد: دلیل عمده طولانی شدن ساخت برخی پروژههای سدسازی، اعتبار است که باید با تلاش و همدلی برای این طرحها، سرمایه گذار مناسبی را جذب کنیم.
وی با بیان اینکه سدسازی در کشور باید به عنوان یک واحد عمرانی شناخته شود، افزود: در پروژههای سدسازی، علاوه بر مطالعه، ساخت و بهرهبرداری، باید به موضوع نگهداری از آن بیشتر توجه کرد، چون سرمایه یک کشور هزینه آن شده است.
قائممقام وزیر نیرو با اشاره به برخی افراد که میگویند صنعت سدسازی مافیای آب است و به درد کشور نمیخورد، گفت: نقد درباره صنعت سدسازی اشکالی ندارد، اما نقد باید کارشناسی و منصفانه باشد و ضعف و قوتش باهم گفته شود.
وی افزود: «مافیای سدسازی» حرف کاملاً غیرکارشناسی و اشتباهی است، چون منظور برخی شاید ناپختگی مهندسین و یا انتفاع خاص تلقی شود.
محمودی ابراز کرد: امروز صنعت سدسازی هممرز دانش روز دنیا حرکت میکند و تجربیات خود یاد میدهد، این صنعت هماکنون به مرحله بالنده ای رسیده است.
قائممقام وزیر نیرو عنوان کرد: امیدوارم صنعت سدسازی با تجربیات خوبی که در اختیار دارد، روز به روز خسارتهای ناشی از سیل را به حداقل برساند.
انتهای پیام/