دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 تير 1395 - 13:00

معاون اول رئیس‌جمهوری: حرکت چرخ تولید و اقتصاد، اولویت امسال دولت است/ نباید در نظام بانکی قدرنشناسی کنیم

معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه مهم‌ترین اولویت امسال دولت حرکت چرخ تولید و اقتصاد کشور است، محدودیت منابع مالی را بزرگترین معضل این بخش دانست و عنوان کرد: تجهیز منابع مالی برای به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد و دستیابی به رشد 8 درصدی اقتصادی ضروری است.
کد خبر : 100345

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، اسحاق جهانگیری، امروز در افتتاحیه نهمین نمایشگاه بین‌المللی بانک، بورس و بیمه با بیان اینکه اقتصاد ایران تاکنون بانک‌محور بوده است، گفت: در شرایطی که نظام بانکی با مشکلات عدیده‌ای از جمله بدهی‌های معوق و بدهی‌های دولت روبه‌رو بود، اما تجهیز منابع مالی کشور را انجام داد و نباید قدرنشناسی در نظام بانکی صورت گیرد. کما اینکه در هر سیستمی خطا رخ می‌دهد که باید در جای خود به آن رسیدگی شود.


وی تصریح کرد: یکی از مهمترین منابعی که به رشد اقتصادی کشور تاکنون کمک کرده منابع نفتی بوده است و اینکه طی سنوات گذشته مکررا به کاهش اتکای اقتصاد بر درآمدهای نفتی تاکید شده نیز به عنوان سیاست جدی در اقتصاد مقاومتی دنبال می‌شود. اما واقعیت این است که بخش نفت نقش اصلی در تحولات اقتصادی کشور داشته است.


جهانگیری ادامه داد: زمانی تصور می‌کردیم که کشورهای نفت‌خیز روزی برای مقابله با جریانات سیاسی ناگزیر به بستن شیر چاه‌های نفت خود خواهند شد که البته این شرایط هیچ‌گاه به وجود نیامد، اما ما با پدیده جدید تحریم خرید نفت از ایران مواجه شدیم.


معاون اول رئیس‌جمهوری اضافه کرد: غربی‌ها تصمیمات جدی برای تحریم خرید نفت از ایران داشتند و آن را نیز عملیاتی کردند که می‌توان کاهش صادرات نفت ایران از 2 میلیون و 400 هزار بشکه در روز به یک‌میلیون بشکه را از جمله این اقدامات دانست.


وی تاکید کرد: در ادامه این مسیر غربی‌ها به صفر رساندن میزان صادرات نفت ایران را نیز دنبال می‌کردند اما با اقدامات دولت یازدهم جلوی این حرکت گرفته شد و دوباره سقف فروش نفت به حدود 2 میلیون رسید. همچنین رکورد صادرات نفت با افزودن مجموع صادرات میعانات گازی نیز زده شد.


به گفته وی، اتفاقات سال‌های اخیر نشان داد که باید بازنگری جدی در سیاست عدم‌اتکا به درآمدهای نفتی در کشور صورت گیرد و تحقق این مسیر از روش دیگری دنبال شود، بنابراین دو جهت‌گیری توسعه صنعت نفت و عدم‌اتکا به این صنعت همگام با یکدیگر در برنامه اقتصاد مقاومتی طراحی شد.


معاون اول رئیس‌جمهوری عنوان کرد: طی یکی، دو سال گذشته وزیر اقتصاد از 220 میلیارد دلار طرح آماده در بخش نفت، گاز و پتروشیمی خبر داد اما در یک مقطعی یک روش بسیار بد به کار گرفته شد و آن هم سرمایه‌گذاری میلیاردها دلار از ذخایر بانک مرکزی در یک شرکت نفتی خارج از کشور بود که باید در همین راستا راهکاری برای آزادسازی این حجم عظیم از منابع بانک مرکزی پیدا کنیم.


وی گفت: رسالت بانک مرکزی از نظر ما تامین مالی کوتاه‌مدت و میان‌مدت فعالیت‌های اقتصادی و تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی است. بنابراین در سال‌جاری که بنگاه‌های کوچک و متوسط باید به حرکت واداشته شوند، از نظام بانکی انتظار همکاری و عزم جدی در این زمینه داریم.


معاون اول رئیس‌جمهوری تاکید کرد: در کنار نظام بانکی، بازار سرمایه‌ هم باید پایدار باشد تا نیازهای بلندمدت اقتصادی کشور را تامین کند و اقدام شرکت‌ نفت در اواخر سال گذشته برای عرضه 5 هزار میلیارد تومان اوراق نشان می‌دهد که ظرفیت در این بخش وجود دارد.


جهانگیری اظهار کرد: یکی از دیگر اقدامات مهم دولت علی‌رغم تنگناهای مالی حاکم‌ شدن انضباط کامل بر فعالیت‌ها بود، چرا که دولت باید در مقابل بدهی‌ خود به اشخاص حقیقی و حقوقی مقید باشد. از این رو، برای نخستین‌بار برای بدهی‌های دولت حساب و کتاب وضع کردیم.


وی با تاکید بر اینکه اصلاح قانون بخش بانکی کشور کار اصلی ماست، عنوان کرد: اواخر دولت گذشته برخی به دنبال تصویب فوری لایحه‌ای برای اصلاح نظام جامع بانکی بودند که از همان زمان بانک مرکزی در حال تهیه این لایحه است و ظرف یک ماه آینده تقدیم مجلس می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب