تعداد اخبار:۱۶
آب در مسیل بحران
عضو هیئت علمی دانشگاه مطرح کرد؛
برداشت منابع آب زیرزمینی و پیشروی آب شور عوامل مهم «پدیده فرونشست زمین»
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بررسی پدیده «فرونشست زمین» گفت: برداشت منابع آب زیرزمینی و پیشروی آب شور عوامل مهم وقوع فرونشست زمین هستند.
آب در مسیل بحران (۱۵)؛
ورود تکنولوژیهای صنعتی و کشتهای گلخانهای برای حل بحران آب
معاون سابق محیطزیست طبیعی سازمان حفاظت محیطزیست تأکید کرد: باید در بخش بحران آب مدیریت مصرف داشته باشیم و از تکنولوژیهای صنعتی که مصرف آب کمتری دارند، استفاده کنیم و در نهایت کشاورزی را باید محدود به کشتهای گلخانهای کرد.
آب در مسیل بحران (۱۴)؛
بیلان آبی ایران چگونه منفی و منفیتر شد؟/ از حفر بیضابطه چاه تا برداشت ذخایر در دهه 70
معاون سابق محیطزیست طبیعی سازمان حفاظت محیطزیست و کارشناس حوزه آب با تأکید بر اینکه از دهه 70 به بعد بیلان آبی ایران هرروز منفیتر شد، گفت: حفر بیضابطه چاه و برداشت ذخایر، وضعیت آبی ایران را به این حال و روز انداخته است.
آب در مسیل بحران (۱۳)؛
تشدید پدیدههای حدّی عامل تنزل منابع آبی/ پیامدهای تغییرات اقلیمی جدی گرفته نشد
معاون پیشین آب و آبفای وزیر نیرو، عامل تنزل منابع آبی در کشور را تشدید پدیدههای حدّی و کاهش منابع آب تجدیدپذیر برشمرد و تأکید کرد: راهحل مقابله با تغییر اقلیم که تنش آبی پیامد اصلی آن است در دولت یازدهم تهیه و تصویب شد، اما توسط دستگاههای اجرایی مورد توجه قرار نگرفت.
آب در مسیل بحران (۱۲)؛
۱۳ شهرستان سیستان و بلوچستان در کمآبی مطلق و خشکیزدگی ۲۹۲ حلقه چاه آب/ احیای زایندهرود چگونه ممکن است؟
پژوهشگر حوزه آب هشدار داد که بیش از ۱۳ شهرستان سیستان و بلوچستان با کمبود شدید آب مواجه هستند و از مجموع ۶۱۳ حلقه چاهی فعال، ۱۴۳ حلقه دارای سطح آب نرمال بوده و ۱۷۸ حلقه چاه با نیمی از ظرفیت معمول کار میکنند و مابقی (۲۹۲ حلقه چاه آب) کاملاً خشک شدهاند.
آب در مسیل بحران (۱۱)؛
«چاهنیمهها»؛ نسخه نجاتبخش سیستان و بلوچستان در مسیر خشکی/ باید از تکنولوژی در کنترل بحران آب استفاده شود
عضو هیئت علمی دانشگاه با تأکید بر اینکه «چاهنیمهها» به عنوان نسخه نجاتبخش سیستان و بلوچستان در مسیر خشکشدن قرار دارند، بیان کرد که باید از تکنولوژی جدید برای عبور از بحران آب استفاده شود.
آب در مسیل بحران (۱۰)؛
بررسی تنش آبی در «سرزمین چشمهسارها»/ توان خودپالایی رودخانهها با پسماند صنایع کاهش یافت
پژوهشگر حوزه آب با بررسی تنش آبی در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: پسماندهای ناشی از صنایع توان خودپالایی رودخانهها را کاهش داده و منجر به افزایش آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی شدهاند.
آب در مسیل بحران (۹)
سهم اصفهان از حقابه زایندهرود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زایندهرود مشکلساز میشود
مجری برنامه علمی مهندسی و مدیریت منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی گفت: علت تأمیننشدن حقابه سنتی کشاورزان شرق اصفهان آن است که محل این حقابهها در پایاب یا همان انتهای مسیر رودخانه بوده و برداشتهای جدید در سراب یا همان بالادست رودخانه موجب شده آبی برای پاییندست باقی نماند.
آب در مسیل بحران (۸)
استانهای همجوار اصفهان در معرض ریزگردهای ناشی از خشکی تالاب گاوخونی
مجری برنامه علمی ـ مهندسی و مدیریت منابع آب دانشگاه آزاد هشدار داد که خطر ریزگردهای ناشی از خشکی تالاب گاوخونی استانهای همجوار اصفهان را هدف قرار داده که عوامل اصلی آن را مشکلات زیستمحیطی تشکیل میدهند.
آب در مسیل بحران (۷)
توهم فراوانی آب با چشمهای به نام مخزن/ تغذیه سد زایندهرود در سالهای پربارش هم مشکل است
رئیس مرکز تحقیقات آب دانشگاه آزاد اصفهان گفت: زمانی که سد مخصوص در حوضه زایندهرود ایجاد میشود، آب جدیدی به وجود نیامده، بلکه الگوی آبی حوضه به هم خورده و آب در منطقهای جمع شد و حضور آب با چشمانداز زیاد در مخزن سد توهم فراوانی آب ایجاد کرد و به تبع آن بارگذاریها، توسعه و رشد اتفاق افتاد.