«خونه اینجاست»؛ برنامهای برای مهارتآموزی از تجربه مردم عادی/ آغاز پخش برنامه شبانه شبکه آموزش از اول دیماه
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست خبری برنامه «خونه اینجاست» با حضور مسعود احمدی افزادی مدیر شبکه هفت سیما، مهدی خلجی مدیر گروه مهارتهای تخصصی و عمومی این شبکه و عوامل این برنامه عصر امروز در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، تهیهکننده برنامه «خونه اینجاست» گفت: این برنامه از روز یکشنبه اول دیماه، هر شب ساعت 21 از شبکه هفت سیما (شبکه آموزش) آغاز خواهد شد.
مریم فیروزی اظهار کرد:من بیش از 23 سال در حوزههای مختلف برنامهسازی تلویزیون و به ویژه تولید برنامههای علمی فعالیت داشتم اما این بار با حمایت آقای احمدی افزادی و در جلساتی که با ایشان داشتیم، این جرئت را گرفتم تا با برنامه «خونه اینجاست» وارد فضاهای جدیدی شوم. فضاهایی که عمدتاً فناوریهای ارتباطی نوین در اختیار ما میگذارد.
وی در ادامه گفت:«خونه اینجاست» یک برنامه شامگاهی با موضوع مهارتهای اجتماعی است و قرار است به دغدغه همه اعضای خانواده پاسخ دهد.ما یک برنامه تعاملی و مخاطبمحور خواهیم داشت و میخواهیم کاری کنیم که مردم بدون واسطه خودشان را در رسانه ببینند.
فیروزی عنوان کرد: معمولاً در برنامههای تلویزیونی که در سالهای اخیر از رسانه ملی پخش شده است یا مطالبات مردم از مسئولان طرح میشود و یا این که به دنبال این هستیم تا مخاطبان یکسری مسائل را از کارشناسان یاد بگیرند،اتفاقات تلخی که اخیراً در کشور ما رخ داد نشان داد که سرمایه اصلی نه مدیران و کارشناسان، بلکه خود مردم هستند. بهتر است به جای مطالبه از مسئولان از خودمان شروع کنیم و از خودمان مطالبه داشته باشیم.
این تهیهکننده تلویزیون بیان کرد: برای همین است که در برنامه خونه اینجاست مسئولان و مدیران حضور ندارند و اگر کارشناسی هم حضور داشته باشد حرف هایی از جنس مردم را میزند. تجربه زیسته مردم عادی ارزش زیادی دارد. ما در این برنامه پای حرف همین مردم عادی مینشینیم تا از زندگی آنها درس بگیریم.
فیروزی اظهار کرد: سیاست اصلی برنامه «خونه اینجاست» بیانتجربههای زیسته مردم عادی و انطباق آن با یافته های علمی و آموزشی است.«بهترین، خودت باش» شعار این برنامه است.
تهیهکننده برنامه خونه اینجاست با اشاره به این که ترجیح میدهد مخاطبان جزئیات و آیتمهای این برنامه را در زمان پخش ببیند گفت: مطمئن هستم خونه اینجاست چیزهای شگفتانگیزی برای بینندگان خود خواهد داشت.
«خونه اینجاست» و یک تیم ایدهپرداز قوی
مدیر گروه مهارتهای تخصصی و عمومی نیز با اشاره به این که مجوز تولید این برنامه در اسفندماه سال 1397 صادر شد گفت:از همان زمان اتاق فکر برنامه شروع به کار کرد تا شکل و محتوای برنامه مشخص شود.
مهدی خلجی افزود: تأکید مدیر شبکه آموزش این بود که نگاه این برنامه باید با سایر برنامههایی که با این موضوع ساخته شدهاند متفاوت باشد. اگر قرار است کاری انجام دهیم که صرفاً محور آن خانواده و مهارتهای اجتماعی باشد، شبکههای دیگر هم در این زمینه کار کردهاند و نباید دوباره کاری شود. به تدریج افراد جدید به این اتاق فکر اضافه شدند. دوستان جوانی ایدهها و نظرات نویی را مطرح کردند که ان شاالله بینندگان شبکه آموزش از اول دی ماه نتایج این ایدهپردازی را روی آنتن خواهند دید.
البته برای اجرای این ایدهها دشواریهای هم داشتیم که با همت همکاران و حمایت مدیر شبکه برطرف شد.ما به لایههای پایین و کف جامعه توجه کردهایم و مهارتهای تربیتی و سبک زندگی شهروندان عزیزی که چندان فضایی را برای مطرح شدن در رسانه ندارند را بررسی خواهیم کرد.
تغییر ذائقه خانوادهها و ضرورت تغییررویکرد در برنامهسازی
فوژان احمدی که به عنوان مجری با برنامه «خونه اینجاست» همکاری میکند نیز با ابراز خرسندی از اعتماد مدیر شبکه آموزش به یک تیم جوان و پویا گفت: من پیش از این هم افتخار اجرای برنامههایی با محوریت خانواده را داشتهام.باید بپذیریم که سلیقه، دغدغه و رویکرد خانوادهها به امور تغییر کرده است. اگر برنامه سازان ما در تلویزین برای این سلیقه و رویکردهای جدید برنامه های جدی نداشته باشند با ریزش مخاطب مواجه خواهند شد.
این مجری برنامههای تلویزیونی با اشاره به این که توجه به فرهنگ اصیل خانواده های ایرانی برای برنامه « خونه اینجاست» مهم است گفت:ما در تلویزیون برنامه شبانه گفتگو محور نداریم. برنامهای که بتواند در یک فضای مفرح، اعضای خانواده را دور خود جمع کند.
خونه اینجاست؛ برنامهای برای یادگیری مهارت و علم نافع
مدیر شبکه آموزش سیما با بیان این که هدف همه ما در رسانههای مختلف این است که در راستای بهبود جامعه، یک قدم جلو برویم گفت: در دوره جدید فعالیت شبکه آموزش با شعار مهارت، آموزش مردم، به دنبال جایگزینی مهارت به جای آمورش مستقیم هستیم.
مسعود احمدی افزادی اظهار کرد: دانایی مبتنی بر توانایی ارزش دارد و دانش منتج به توانایی میتواند ما را به سر منزل مقصود برساند.ما از دانش به سمت خوانش منحرف شده و در بسیاری از موارد «علم لاینفع» داریم در حالی که در گذشته عالمان و مشاهیر فرهنگی ما علم نافع داشتند.
وی افزود: ما در شبکه هفت به سمت مهارت حرکت کردهایم. در برنامه خونه اینجاست می خواهیم بحث مهارت ها را مطرح کنیم. این برنامه بنا ندارد مشابه سایر برنامه های هم عرض خودش باشد و میخواهد فاصله با مردمی که از جنس کار و خیابان هستند، کمتر کند. مردم باید خودشان را در برنامه ببینند و این حق را دارند. باید یاد بگیریم که از مخاطب یاد بگیریم.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/