دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 تير 1395 - 14:30
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان:

اقدامات لازم برای کنترل تب کریمه کنگو در خوزستان انجام شد/ مردم با خیال راحت گوشت قرمز مصرف کنند

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه اقدامات لازم برای کنترل تب کریمه کنگو در خوزستان انجام شده است، اظهار کرد: مردم می‌توانند بعد از نگهداری 24 ساعته گوشت در یخچال با خیال راحت گوشت قرمز بخورند.
کد خبر : 99151

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علیرضا آموزنده در جلسه بررسی آخرین وضعیت شیوع بیماری تب کریمه کنگو در جنوب غرب خوزستان، اظهار کرد: مصاحبه‌ای به نقل از اینجانب در خصوص تب کریمه کنگو در فضاهای مجازی منتشر شده است که تکذیب می‌کنم.


وی با اشاره به این موضوع که در مصاحبه یادشده به نقل از بنده مردم از خوردن گوشت قرمز منع شده‌اند، گفت: به هیچ عنوان اینگونه نیست و بعد از نگهدای 24ساعته گوشت در یخچال، مردم با خیال راحت گوشت قرمز بخورند.


رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان ادامه داد: اقدامات لازم برای کنترل تب کریمه کنگو صورت گرفته است و بهتر است مردم نگران این موضوع نباشند.


وی در ادامه با ارائه توضیحات تکمیلی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو، خاطرنشان کرد: تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو از بیماری‌های ویروسی مشترک بین انسان و دام است که به صورت ناگهانی شروع می‌شود. بیماری در دام‌ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می‌ماند.


آموزنده تصریح کرد: امروزه در اکثر کشورهای همسایه مثل عراق، پاکستان،افغانستان و ترکیه این بیماری شایع است.


وی گروه‌های پرخطر در برابر این بیماری را دامداران، چوپان‌ها، کشاورزان، دانش‌آموزان، کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان، کادر بیمارستانی و کارکنان رستوران‌ها برشمرد.


رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی‌اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلودرد، دل درد، تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی از جمله علائم تب کریمه کنگو هستند.


وی در ادامه با اشاره به روش‌های حفاظت شخصی در برابر این بیماری افزود: خودداری از رفت و آمد در محل‌های کشتار غیرمجاز، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم‌پخته، آموزش افراد در معرض خطر، جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام و کشتار دام در محل‌های غیر مجاز، تهیه گوشت از محل‌های تحت نظارت دامپزشکی از جمله این روش‌ها به شمار می‌روند.


آموزنده با تاکید بر اینکه مردم ضمن رعایت نکات ایمنی نگران ابتلا به این بیماری نباشند، بیان کرد: هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم برای کنترل بیماری شکل گرفته است و با همکاری معاونت بهداشت و غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی آبادان، کمبود دارو نیز وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب