کاهش هزینه های حمل و نقل و جابه جایی ارز صادراتی پتروشیمی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا،منصور معظمی رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اظهار کرد: با وجود این که افزایش صادرات در 3 ماهه اول خبر خوبی است اما عدد 18 میلیون تن عدد زیادی نیست. باید تلاش بر این باشد تا تولید محصولات پتروشیمی افزایش یابد که به تبع آن صادرت انواع محصولات پتروشیمی نیز افزایش پیدا کند.
وی افزود: امسال تولید محصولات پتروشیمی به مرز 51 میلیون تن خواهد رسید. زیرا واحدهای جدید پتروشیمی به بهرهبرداری می رسند. با توجه به واحدهای جدید پتروشیمی، تولید محصولات هم افزایش پیدا می کند.
معظمی تصریح کرد: بر اساس برآوردهای انجامشده صادرات پتروشیمی امسال به مرز 12 میلیارد دلار خواهد رسید.
رئیس سازمان گسترش عنوان کرد: در صادرات فرآورده های پتروشیمی مشکلات خیلی کمتر از صادرات در صنعت نفت است. یعنی مسئولیتهای سنگینی که در نفت خام وجود دارد در پتروشیمی کمتر است. بنابراین باید حجم تولیدات افزایش پیدا کند تا بتوانیم بازار بیشتری در صادرات داشته باشیم.
معظمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی صنعتی است که از لحاظ ارزش افزوده و تکمیل حلقه زنجیرههای تولید نقش بسزایی دارد گفت: بنابراین افزایش سرمایهگذاری و توجه به این صنعت باعث میشود که ما از نظر تامین منابع، افزایش صادرات و تامین نیازهای داخلی بتوانیم هم مشکل در این بخش نداشته باشیم و هم به بخش های دیگر کمک کنیم.
وی افزود: در سالهای اخیر سرمایه گذاری های خوبی در بخش صنعت پتروشیمی صورت گرفته، اگر چه آهنگش در دولت گذشته کند شده بود، اما باید تلاش شود تا 67 پروژهای که وجود دارد به سرانجام برسند.
وی خاطر نشان کرد: به نظر من شرایط پس از برجام شرایط بهتری برای صادرات محصولات پتروشیمی است. زیرا هزینههایی که در زمان تحریم به همه صنایع از جمله صنعت پتروشیمی وارد می شد به خصوص هزینه های حمل و نقل و جابجایی پول، خیلی کمتر شده است.
معظمی با بیان اینکه مهمترین نقش پتروشیمی در صنعت نفت وگاز افزایش درآمد و افزایش اشتغال است گفت: اشتغالزایی ، محرومیت زدایی و ایجاد درآمد از محل صادرات محصولات پتروشیمی مهمترین اهداف طرح های جدید پتروشیمی در کشور است .
انتهای پیام/