نقش انکارناپذیر آموزش آگاهانه در تحقق آرمانهای انقلاب

به گزارش خبرنگار آنا، حجتالاسلام حمید واحدیزاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل در دوره جهتگیری الهی فرهنگی در تدریس دروس تخصصی ویژه استادان این دانشگاه اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) بهترین برنامهها را برای هدایت بشر ارائه دادند؛ اما به دلیل شرایط اجتماعی و انحرافاتی که رخ داد، این برنامهها در مسیر خود دچار تغییر و انحراف شدند؛ بنابراین نیازمند مجریانی صادق هستیم که فهم عمیق از برنامههای الهی داشته باشند تا این برنامهها بهدرستی اجرا و باعث رشد جامعه شوند.
وی عنوان کرد: انقلاب اسلامی برای تحقق آرمانها و زمینهسازی ظهور امام زمان(عج) شکل گرفته و شهدای زیادی در راه این هدف فدا شدند. این درخت تنومند اسلام و انقلاب، ثمرات خود را در جهان نشان خواهد داد و بشر را به حقیقت انسانی و عبودیت خداوند رهنمون میسازد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل بر اهمیت ایمان، توکل، عشق و باور عمیق به خدا تأکید کرد و افزود: باید این باورها در جامعه تزریق شود تا انسانها توانمند و مؤمن شوند. وظیفه مسئولان، استادان و دانشجویان در توانمندسازی فردی و جمعی برای تحقق اهداف انقلاب و اسلام، بسیار مهم بوده؛ بنابراین نقش آموزشهای صحیح و آگاهانه در این مسیر انکارناپذیر است.
واحدیزاده با اشاره به نقش دانشگاهها و استادان در تربیت نسل آینده تأکید کرد: باید از مسیرهای لیبرالیسم و مادیگرایی فاصله گرفت و به سمت ارزشهای الهی و انسانی حرکت کرد. اهمیت امامت و ولایت در نظام جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست و نقش آن در تحقق عدالت و ظهور امام زمان(عج) کتمان ناپذیر است، امیدوارم شرمنده شهدا و امام زمان نباشیم و در مسیر تحقق اهداف الهی قدم برداریم.
دانشگاه باید دین خود را برای تحقق تمدن نوین اسلامی ادا کند
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: یکی از ویژگیهای عباد الرحمن، شاکر بودن است، خدای بزرگ را بابت سایه پربرکت ولایت آقا امیرالمؤمنین، شکر میکنیم، شاکر خدای متعال هستیم که به ما توفیق درک انقلاب و نظام اسلامی را عنایت فرمود، دانشگاه که به تعبیر امام راحل، مبدأ همه تحولات و کارخانه انسانسازی بوده باید بتواند، دین خود را برای تحقق تمدن نوین اسلامی ادا کند.
سیدحمید مهدیون اضافه کرد: بیشک، دانشگاه در تحقق تمدن نوین اسلامی نقش کلیدی دارد و تحقق کامل دولت اسلامی و مقدمات تحقق جامعه اسلامی که منجر به تحقق تمدن نوین اسلامی میشود، جز با نقشآفرینی اسادان دانشگاه امکانپذیر نخواهد بود.
وی بیان کرد: یکی از اهداف اصلی در سیاستگذاری فرهنگ، تثبیت و ارتقای مؤلفههای کلیدی حوزه فرهنگ ازجمله، تقویت روحیه خودباوری، امید، اعتمادبهنفس، خودباوری ملی، تقویت عزتنفس، پرهیز از خود تحقیری و ... بوده؛ قطعاً تحقق این مهم به نقش پررنگ استادان و استفاده از ظرفیت کلاس درس گرهخورده است. بالاترین ظرفیت برای انتقال پیامهای فرهنگی که همه مخاطبان را در برمیگیرد کلاس درس بوده و با این نگاه، مهمترین و تأثیرگذارترین برنامه و سیاست فرهنگی، جهتگیری استادان در کلاس درس است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برای این منظور، معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شعار «نهضت بازگشت به استاد» را مطرح کرده که بر نقش کمنظیر استادان در تربیت اجتماعی دانشجویان تأکید دارد. بهطور مختصر این طرح، تصریح میکند، همانگونه که نقش آموزشی و پژوهشی استادان بهعنوان مغز متفکر جامعه دانشگاهی مهم و نقش تربیتی آنها هم بسیار مهم بوده در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، بر نقش تربیتی استادان، ویژه تأکید شده است.
مهدیون تبیین کرد: با هدف گره زدن بیشازپیش فرهنگ به استادان طرح «استادان همیار فرهنگ» را مطرح کردهایم که شامل 10 گروه از استادان، منجمله استادان مشاور کانونها، استادان مشاور فرهنگی و تربیتی، استادان مشاور کرسیهای آزاداندیشی، استادان مشاور رویداد ملی مشق امید، استادان همراه طرح استادان و جهاد فرهنگی و... است.
وی توضیح داد: در حوزه استادی همانگونه که مطرح شد، طرحها و پروژههای متنوعی را تعریف کردهایم؛ اما مهمترین پروژه را طرح استادان و جهاد فرهنگی میدانیم، چراکه معتقدیم با اجرای دقیق این طرح خواسته و مطالبه مقام معظم رهبری از دانشگاهها که همانا، تولید علم، پرورش عالم و جهتدهی به تولید علم و پرورش عالم است، محقق خواهد شد؛ البته حمایت بسیار جدی از نهادهای دانشجویی که بستر تربیت و رشد و پرورش مدیران طراز انقلاب اسلامی بوده، سیاست قطعی معاونت است، معتقدیم که تربیت تخصصی در بستر نهادهای دانشجویی شکل میگیرد و تربیت عمومی در کلاسهای درس و با کمک و مساعدت اساتید بزرگوار انجام میپذیرد.
انتهای پیام/