تردید مصر در آستانه حرکت هزاران فعال جهانی بهسوی رفح | «مسیر ما چالشی برای حاکمیت نیست»

به گزارش خبرگزاری آنا، در حالیکه جهان نظارهگر فاجعه انسانی در غزه است، «المسیره الدولیة لغزة» (راهپیمایی بینالمللی برای غزه) با حضور هزاران فعال از ۵۴ کشور جهان در آستانه ورود به خاک مصر قرار دارد، اما تاکنون هیچ پاسخ رسمیای از سوی مقامات مصری در خصوص صدور مجوز عبور به سوی گذرگاه رفح صادر نشده است.
عدم پاسخ رسمی مصر؛ اما امید همچنان پابرجاست
مسؤولان این کاروان اعلام کردند که تا این لحظه، نه پاسخی مبنی بر موافقت و نه رد درخواستشان برای عبور از سوی مقامات مصری دریافت نکردهاند. با این حال، تاکید دارند که این راهپیمایی کاملاً صلحآمیز است و هدف آن تنها رساندن پیام انسانی و کمکهای بشردوستانه به مردم محاصرهشده غزه است.
هماهنگی با مصر؛ اولویت راهپیمایان
در بیانیههای پیدرپی این کاروان آمده است: «ما هیچ نیت سیاسی یا امنیتی علیه مصر نداریم. تمامی شرکتکنندگان متعهد به رعایت قوانین مصر هستند و حتی برای اجتناب از هرگونه تنش، هیچ تجمعی در قاهره برگزار نخواهد شد.» آنها همچنین تأکید کردهاند که تمام فعالان، پیش از آغاز سفر، اسنادی را امضا کردهاند که آنان را به تبعیت کامل از قوانین و ضوابط دولت مصر ملزم میکند.
۳۰۰۰ شرکتکننده و پشتیبانی جهانی
بر اساس اطلاعات منتشرشده، بیش از ۳ هزار فعال بینالمللی آمادگی خود را برای مشارکت در این حرکت اعلام کردهاند. اغلب آنان قرار است فردا وارد قاهره شوند تا از آنجا عازم شهر العریش در شمال سیناء شوند. مسیر نهایی این حرکت تا مرز رفح خواهد بود، جایی که همچنان بسته مانده و محور اصلی ورود کمکهای انسانی به نوار غزه محسوب میشود.
اگر تونس نگذرد، راه ادامه دارد
مسؤولان کاروان اعلام کردند که حتی در صورت عدم اجازه عبور به کاروان همراه از تونس، مسیر خود به سوی رفح را ادامه خواهند داد. قافلهای موسوم به «قافلة الصمود» از تونس حرکت کرده و از طریق مسیر زمینی قصد دارد به رفح برسد. این حرکت نیز با هدف شکستن محاصره و رساندن کمکهای انسانی در حال انجام است.
احترام به حاکمیت مصر، اما با پافشاری بر مسئولیت انسانی
کاروان بینالمللی با تأکید بر احترام به تمامیت ارضی مصر تصریح کرده است: «مسیر ما چالشی برای حاکمیت مصر نیست، بلکه تلاشی برای پایان دادن به نسلکشی در غزه و رساندن کمکهای ضروری به مردم است. نمیخواهیم قوانین مصر را نقض کنیم، بلکه خواستار همکاری و هماهنگی کامل هستیم.»
بازگرداندن برخی، ورود برخی؛ بدون شفافسازی
برخی از فعالان این کاروان اعلام کردهاند که تعدادی از آنان اجازه ورود به مصر را یافتهاند، در حالیکه برخی دیگر بدون توضیح مشخصی، از فرودگاه قاهره بازگردانده شدهاند. فعالان خواهان شفافسازی در این زمینه شده و تأکید کردهاند که حق مصر برای بررسی هویت و اهداف مسافران محفوظ است، اما باید علت ترحیل افراد نیز اعلام شود.
غزه تنها نخواهد ماند
شرکتکنندگان در این کاروان پیام خود را چنین خلاصه میکنند: «راهپیمایی ما، فریادی جهانی برای توقف کشتار و گشایش گذرگاههای انسانی است. ما برای ورود به غزه نیامدهایم، بلکه میخواهیم به درِ غزه، به رفح، برسیم تا جهان بداند که مردم غزه تنها نیستند.»
انتهای پیام/