۲۶/ خرداد /۱۴۰۴
سرهنگ راستی خبر داد

زمینگیری و هلاکت بیش از ۷۰ نفر از اوباش با گلوله پلیس/ اگر در کار ما تهدید نباشد که مزه ندارد!

زمینگیری و هلاکت بیش از ۷۰ نفر از اوباش با گلوله پلیس  اگر در کار ما تهدید نباشد که مزه ندارد!
رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات فاتب گفت: برخی از ارازل و اوباش بار‌ها ما را تهدید کردند، اما اگر کنار کار ما تهدید نباشد که مزه ندارد! ولی این اشرار باید بدانند خیلی کوچکتر از این هستند که پلیسی بخواهد از آن‌ها بترسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در ماه‌های اخیر شاهد برخورد سخت و سنگین پلیس با مجرمین جرایم خشن، به ویژه اشرار، ارازل و اوباش بودیم و بار‌ها شاهد این مسئله بودیم که پلیس برای دستگیری و زمینگیر کردن این افراد، با تاسی به قانون استفاده از سلاح برای مقابله با مجرمین، با شلیک گلوله این افراد را دستگیر کرده است. اتفاقی که نشان می‌دهد پلیس مماشات با اشرار را کنار گذاشته و طبق قول سردار رادان، امسال قرار است شاهد برخورد خشن پلیس با این گروه از مجرمان باشیم.

مرکز عملیات پلیس اطلاعات تهران بزرگ در این میان به عنوان نوک پیکان فراجا در مقابله با اشرار محسوب می‌شود و سرهنگ سعید راستی، رئیس این مرکز هم به واسطه تعدد عملیات‌ها حالا به یکی از چهره‌های محبوب پلیس تبدیل شده است. سرهنگ راستی صبح امروز با حضور در برنامه تلویزیونی «صبحانه ایرانی» از تجربیاتش در ۳۱ سال فعالیت در پلیس گفت و در بخش‌هایی از صحبت‌هایش جزئیاتی از برخورد قاطع پلیس با اشرار ارائه داد.

سرهنگ راستی در این برنامه تلویزیونی عنوان کرد: در سال جاری با دستور سردار رادان، عملیات مبارزه و برخورد جدی و مجدانه با اوباش شروع شده و نمونه‌های این برخورد‌ها در رسانه‌ها و فضای مجازی قابل ملاحظه است.

وی در توضیح این مسئله که به چه کسانی شرور یا اوباش می‌گویند توضیح داد: کسانی که قمه و شمشمیر در دست می‌گیرند و برای شهروندان ایجاد رعب و وحشت می‌کنند، از مردم باج خواهی می‌کنند و به آنها آسیب می‌زنند، زورگیرانی که در فضای مجازی و واقعی برای مردم ایجاد مزاحمت می‌کنند و... همگی افرادی هستند که در چرخه عملیاتی پلیس قرار می‌گیرند و ما قطعاً با آنها برخورد می‌کنیم.

زمینگیری و هلاکت بیش از ۷۰ نفر از اوباش با گلوله پلیس

رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات فاتب ادامه داد: پلیس با همکاری قوه قضائیه با اتکا به قوانین و با دستور فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران قاطعانه با هر کسی که در جامعه شرارت را رواج دهد برخورد می‌کند. ما همکاری خوبی را با دادستان‌های قوه قضائیه در همه استان‌ها داشتیم و در نتیجه بیش از ۷۰ نفر از افراد شرور با حکم قانون استفاده از سلاح گرم زمینگیر و خیلی از آنها ویلچر نشین شدند. چند نفر هم به واسطه درگیری مسلحانه با پلیس به هلاکت رسیدند. عزم پلیس و قوه قضائیه این است که اشرار یا توبه کنند و به زندگی عادی برگردند، یا بدانند پلیس از روی این افراد عبور خواهد کرد.

سرهنگ راستی با اشاره به مدل دستگیری این افراد که بعضا فیلم این دستگیری‌ها نیز در رسانه‌ها و فضای مجازی دست به دست می‌شود عنوان کرد: مردم فقط فیلم کوتاهی از لحظه دستگیری اشرار را می‌بینند، اما پشت این فیلم‌ها اقدامات اطلاعاتی مفصلی است و در کنار آن دلسوزی همکاران ما برای دیگر افرادی که در ساختمان محل دستگیری اشرار زندگی می‌کنند. در همین شمال تهران ما اوباشی داشتیم که خودروی خارجی و ویلای آنچنانی داشت و زمان دستگیری به ما گفتند، چون جرم مسلحانه داشته باید قاطعانه و سخت دستگیر شود. ولی قبل از عملیات تماس گرفتند که، چون همسر و بچه کوچک این فرد در منزل هستند، با ملاحظات انسان دوستانه رفتار کنیم، چون نمی‌خواستیم خاطره بدی در ذهن این کودک از لحظه دستگیری پدرش بماند.

وی افزود: ما این ملاحظات را در عملیات‌ها داریم و زمانی که در لحظه دستگیری با خانواده‌ها مواجه می‌شویم، با ملاحظه رفتار می‌کنیم. وقتی یک شرور در برابر پلیس اسلحه می‌کشد، باید بداند قانون این اجازه را به پلیس داده است که به خشن‌ترین شکل ممکن با او برخورد کند، ولی زمانی که آن فرد تسلیم و با دستبند مهار شد، مهمان ماست. اینگونه نیست این فرد پس از دستگیری باز هم با خشونت رو‌به‌رو شود، چون کسی که دستگیر می‌شود اسیر ماست، ولی تا قبل از این مرحله هیچ ارفاقی نسبت به اشرار نداریم.

اگر در کار ما تهدید نباشد که مزه ندارد!

سرهنگ راستی در پاسخ به این پرسش که چرا پلیس مثل سال‌های قبل اوباش را در سطح شهر نمی‌گرداند توضیح داد: اگرچه مثل سال‌های گذشته بحث گرداندن مجرمین در شهر را نداریم، ولی زمانی که یک مجرم مردم را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد باید مردم آن محله در جریان دستگیری آن فرد قرار بگیرند و ما با دستورات قضایی مجرم را برای بازسازی صحنه جرم به همان محلی می‌بریم و، چون اکثر این افراد تیمی کار می‌کنند، برای اینکه سهم هرکدام شان مشخص شود بازسازی صحنه جرم انجام می‌دهیم و مردم نیز در این برنامه‌ها از ما تشکر می‌کنند.

رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات فاتب اضافه کرد: در دو ماهه گذشته، از مردم خواستیم بگویند چه نوع برخوردی با اوباش داشته باشیم، ۹۹ درصد گفتند پلیسی می‌خواهیم که مقتدرانه با اوباش برخورد کند و در برابر آنها کوتاه نیاید. مردم این درخواست را دارند و با حمایت قانون و دستور فرمانده انتظامی کل کشور این اتفاق در حال رخ دادن است. مردم می‌خواهند ما بدون ترس جلو برویم و با اشرار مبارزه کنیم و همکاران من با افتخار این ماموریت را قلبی و دلی انجام می‌دهند.

وی با در رابطه با تجربه‌های مختلف دستگیری یا فرار مجرمین خشن از دست پلیس هم عنوان کرد: در طول سه دهه فعالیت در این حوزه حتما مواردی داشتیم که مجرمین از دست پلیس فرار کردند ولی تا به حال موردی نداشتیم که فرار کرده باشند و هرگز پیدا نشوند، یعنی هربار که چنین اتفاقی رخ داده ما مجرمین را مجدداً دستگیر کردیم. برخی از این افراد هم بار‌ها ما را تهدید کردند که اگر کنار کار ما تهدید نباشد که مزه ندارد! ولی این اشرار خیلی کوچکتر از این هستند که پلیسی بخواهد از آنها بترسد.

خاطره‌ای جذاب از گروگانگیری قاچاقچیان

سرهنگ راستی در بخشی از این گفت‌و‌گو با اعلام این موضوع که بیش از ۱۴۰۰ تجربه عملیاتی داشته یکی از شیرین‌ترین خاطراتش از این عملیات‌ها را توضیح داد: در یک استان به واسطه جابجایی مواد مخدر بین دو نفر، پول مواد مخدر توسط نفر مقابل پرداخت نشده بود و قاچاقچی در تلافی کودکی پنج ساله را ربوده و به دل کویر برده بود. یک تیم عملیاتی پنج نفره از افرادی که دوره‌های ویژه دیده بودند برای نجات این کودک رفتیم که در آن زمان من هم خیلی جوان‌تر بودم. مسافتی حدود ۱۵۰ کیلومتر را با خودرو و ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر هم، چون صعب‌العبور بود، پیاده رفتیم و ساعت ۲ صبح به مخفیگاه مجرمان رسیدیم و بعد از دستگیری گروگانگیر‌ها این کودک ۵ ساله را نجات دادیم. 

مجددا باید همان مسیر را برمی‌گشتیم و تا زمانی که این بچه را به خانواده‌اش برسانیم او ۱۵ ساعت در کنار ما بود. در این مدت این بچه لحظه‌ای از ما جدا نمی‌شد و تمام طول مسیر بازگشت یعنی همان ۱۵ کیلومتر را روی دوش من سوار شد و من اینگونه او را به خانواده‌اش رساندم. این عملیت یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربه‌های من بود و حتی امروز که آن بچه بزرگ شده هم هرازگاهی با من تماس می‌گیرد و هنوز با هم در ارتباط هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب