۲۴/ خرداد /۱۴۰۴

پیروزی شهید امان‌اللهی در میدان انسانیت

پیروزی شهید امان‌اللهی در میدان انسانیت
جانشین فرمانده کل ارتش در همایش «سرزمین مجاهدت‌های خاموش»، با اشاره به رشادت‌ها و بزرگواری شهید سرلشکر امان‌اللهی در دوران اسارت، او را نمونه‌ای از پیروزی انسان در میدان اخلاق، ایثار و گذشت توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری آنا، امیر سرتیپ محمدحسین دادرس، جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، در همایش «سرزمین مجاهدت‌های خاموش» که به‌منظور گرامیداشت شهدا و پیشکسوتان مناطق غرب و شمال‌غرب کشور برگزار شد، با ادای احترام به مقام شامخ شهدا و ایثارگران، از شهید سرلشکر محمود امان‌اللهی به‌عنوان نماد پیروزی در میدان انسانیت یاد کرد.

امیر دادرس با ابراز افتخار از حضور در جمع پیشکسوتان دفاع مقدس، گفت: «مفتخرم که در جمع قهرمانان ملی و اساتید بزرگ دفاع مقدس حضور دارم. حضور شما یادآور روز‌هایی است که بنده نیز در کنار رزمندگان در مناطق شمال‌غرب خدمت می‌کردم؛ ایامی که بخشی از بهترین دوران زندگی‌ام را شکل داد.»

وی در ادامه با ذکر خاطره‌ای از شهید امان‌اللهی افزود: «شهید امان‌اللهی از اساتید من در دانشگاه افسری بود؛ دلاوری کم‌نظیر که در نبرد خرمشهر به‌شدت مجروح و به اسارت دشمن درآمد. او در بیمارستان الرشید بغداد، تحت سخت‌ترین شکنجه‌ها قرار گرفت؛ از جمله شکنجه‌هایی که با ابزار‌های ساده مانند دسته قاشق، محل جراحات او را بار‌ها ملتهب می‌کردند تا اطلاعات بگیرند.»

جانشین فرمانده کل ارتش ادامه داد: «پس از آزادی، او را در دانشگاه افسری ملاقات کردم؛ همان‌جا که اسیران عراقی نیز نگهداری می‌شدند. یکی از اسرا با دیدن شهید امان‌اللهی به‌شدت ترسید؛ همان شکنجه‌گر بعثی دوران اسارت بود. وقتی به پای شهید افتاد و گریه کرد، امان‌اللهی بدون هیچ‌گونه انتقام‌جویی، او را با خود به بیرون سالن برد، با هزینه شخصی برایش غذا تهیه کرد و کاور نظامی‌اش را به او بخشید. آن اسیر از شرمندگی می‌گریست، و شهید نیز می‌گریست؛ نه از ضعف، بلکه از عظمت خدای رحیم که چنین قلب بزرگی در انسان نهاده بود.»

امیر دادرس با اشاره به روحیه ایثارگرانه و مردانگی شهید امان‌اللهی تصریح کرد: «او پس از آن واقعه دوباره به جبهه بازگشت و در وصیت‌نامه‌اش درخواست اهدای اعضای بدن را نیز ثبت کرده بود. او نه‌تنها در میدان نبرد، بلکه در میدان انسانیت نیز پیروز و سرافراز بود.»

وی در پایان سخنان خود ضمن تجلیل از مجاهدت‌های خاموش رزمندگان اسلام، ابراز امیدواری کرد نسل جدید نیز در مسیر عزت، ایثار و استقلال قدم بردارد و گفت: «با دیدن شما عزیزان، بزرگی و عظمت شهیدانی، چون امان‌اللهی در ذهنم زنده می‌شود. امیدوارم خداوند ما را در مسیری قرار دهد که شایسته نام آنان باشیم.»

زندگینامه‌ای از جنس ایثار و جهاد

شهید سرلشکر محمود امان‌اللهی، متولد ۲۵ خرداد ۱۳۳۹ در روستای جعفرآباد سیاه‌منصور از توابع بیجار استان کردستان بود. وی در سال ۱۳۵۵ وارد دانشکده افسری ارتش شد و با آغاز جنگ تحمیلی، داوطلبانه به همراه دیگر دانشجویان افسری تحت فرماندهی شهید سرلشکر سید موسی نامجوی به خرمشهر اعزام شد.

در جریان مقاومت تاریخی خرمشهر، دوبار به‌شدت مجروح و پس از اشغال غرب این شهر، در تاریخ ۲۳ مهر ۱۳۵۹ به اسارت نیرو‌های بعثی درآمد. وی در دوران اسارت، شکنجه‌های سنگینی را در بیمارستان بصره، سلول‌های انفرادی زبیر، استخبارات بغداد و سپس اردوگاه رمادیه تحمل کرد و با استناد به ماده ۱۱۰ کنوانسیون سوم ژنو، به‌عنوان مجروح جنگی صعب‌العلاج، در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۶۰ در کشور قبرس با اسرای عراقی مبادله شد.

پس از آزادی، مجدداً به جبهه‌ها بازگشت و در عملیات‌های بزرگ از جمله ظفر ۱، ۲ و ۳ و کربلای ۱، ۲ و ۳ شرکت کرد. مسئولیت‌هایی همچون فرماندهی گردان دانشجویان افسری، معاون افسر عملیات قرارگاه حمزه سیدالشهدا، فرمانده گردان تکاوران لشکر ۲۸ کردستان، معاون حفاظت اطلاعات ناحیه ژاندارمری کردستان، و مشاور دادستان نظامی سازمان قضایی نیرو‌های مسلح تنها بخشی از کارنامه افتخارآمیز او بود.

شهید امان‌اللهی سرانجام در ۱۷ خرداد ۱۳۷۹ بر اثر عوارض جراحات ناشی از جنگ و اسارت، در بیمارستان شریعتی تهران به یاران شهیدش پیوست.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب