۲۳/ خرداد /۱۴۰۴

رژه استبداد در قلب کالیفرنیا| استقرار تفنگداران دریایی، نمایش قدرت یا تهدید دموکراسی؟

رژه استبداد در قلب کالیفرنیا| استقرار تفنگداران دریایی، نمایش قدرت یا تهدید دموکراسی؟
ترامپ دومین شهر بزرگ آمریکا را به میدان جنگ تبدیل کرده و اکنون لس‌آنجلس آوردگاه نبرد سیاسی میان دو حزب اصلی آمریکا است. در میانه سردرگمی مهاجران که بهانه شروع درگیری هستند، آنکه جمهوری‌خواه است از لزوم مبارزه با «دشمن خارجی» سخن می‌گوید و آنکه دموکرات است داعیه دفاع از دموکراسی دارد.

به گزارش خبرگزاری آنا، تفنگداران دریایی به لس‌آنجلس رسیده‌اند (به روایتی ۷۰۰ نفر) و قرار است به زودی برای انجام مأموریتشان به سطح شهر منتقل شوند.

چند روزی می‌شود که لس‌آنجلس دومین شهر بزرگ آمریکا صحنه تظاهرات معترضانی است که از سیاست‌های مهاجرتی دولت ترامپ به تنگ آمده‌اند. پاسخ دولت ایالتی کالیفرنیا به این اعتراض مسالمت‌آمیز استفاده از پلیس و نیرو‌های امنیتی محلی بود. اما وضع به این صورت باقی نماند چراکه دولت فدرال که «دونالد ترامپ» جمهوری‌خواه در رأس آن قرار دارد، ابتدا بدون اخذ رضایت «گاوین نیوسام» فرمانده دموکرات ایالت، ۲ هزار نیروی گارد ملی را به کالیفرنیا اعزام کرد و بعد هم پای ۷۰۰ تفنگدار دریایی را به ماجرا باز کرد.

«پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا گفته بود: تفنگداران دریایی به‌عنوان نیروی پشتیبان برای اجرای نظم عمومی وارد عمل می‌شوند. 

اما، استفاده از ارتش در امور داخلی آمریکا مطابق با قانون Posse Comitatus ممنوع است و تنها در موارد خاص با استناد به قانون شورش (Insurrection Act) ممکن خواهد بود. برخی مقامات محلی ازجمله فرماندار کالیفرنیا هشدار داده‌اند که استقرار نیرو‌های نظامی ممکن است باعث تشدید تنش‌ها شود.

همچنین، از نظر حقوقی، عبور از خطوط Posse Comitatus و به‌کارگیری نیرو‌های نظامی در امور داخلی، می‌تواند راه را برای محدودیت‌های بیشتر آزادی‌های مدنی باز کند و پیامد‌های بلندمدتی برای دموکراسی آمریکا داشته باشد. بنابراین، این اقدام بیشتر شبیه یک مانور قدرت و هشدار است تا یک راه‌حل واقع‌گرایانه امنیتی؛ اما پیامد‌های سیاسی و اجتماعی آن بسیار جدی و قابل‌توجه خواهد بود.

ایالت کالیفرنیا دموکرات نشین است و بعضی‌ها معتقدند آنچه طی ۵ روز گذشته اتفاق افتاد، در واقع صف‌آرایی ۲ حزب اصلی آمریکا در برابر یکدیگر به بهانه مدیریت بحران مهاجرت است.

فرماندار کالیفرنیا: اعتراضات لس‌آنجلس مسری است

در این میان، فرماندار نیوسام در یک سخنرانی ویدئویی گفت: «دموکراسی در برابر چشمان ما زیر حمله قرار گرفته است» و ترامپ را متهم کرد که «نمایش را به امنیت عمومی ترجیح داده است». او همچنین سیاست‌های دولت در قبال مهاجران را نشانه‌ای از هدف قرار دادن کورکورانه خانواده‌های مهاجر دانست.

او ضمن هشدار جدی درباره شرایط سیاسی و اجتماعی کشور آمریکا، اعلام کرد آنچه اکنون در کالیفرنیا رخ می‌دهد فراتر از اعتراضات محلی است و موجی است که به‌زودی ایالت‌های دیگر آمریکا را نیز در بر خواهد گرفت. نیوسام تأکید کرد که مسئله فقط اعتراضات در لس‌آنجلس نیست، بلکه زمانی که دونالد ترامپ دستور بسیج کامل گارد ملی را صادر کرد، این دستور شامل تمام ایالت‌های کشور شد. او این اقدام را «سوءاستفاده گستاخانه از قدرت» توصیف کرد که وضعیت بحرانی موجود را شعله‌ورتر کرده است.

فرماندار کالیفرنیا، ترامپ را رئیس‌جمهوری خواند که «نمی‌خواهد خود را مقید به هیچ قانون یا قانون اساسی بداند و حمله‌ای به سنت‌های آمریکایی ترتیب داده است.» او بار دیگر تأکید کرد که ترامپ «عمداً آتش اعتراضات در لس‌آنجلس را شعله‌ور می‌کند.»
او افزود که کالیفرنیا می‌توانست با نیرو‌های انتظامی خود مسائل خشونت و ناآرامی در خیابان‌ها را کنترل کند، چراکه اعتراضات در چند بلوک محدود در مرکز شهر متمرکز شده بود، اما ترامپ ترجیح داد به‌جای کاهش تنش، اوضاع را تشدید کند و نیروی بیشتری به کار گیرد.

نیوسام تأکید کرد که استقرار نیرو‌های گارد ملی و تفنگداران دریایی «غیرقانونی و بی‌دلیل» بوده و به شکایت حقوقی ایالت علیه دولت فدرال اشاره کرد. او گفت: «این افراد برای نبرد‌های خارجی آموزش دیده‌اند، نه برای اجرای قانون داخلی. ما به شجاعت آنها احترام می‌گذاریم، اما نمی‌خواهیم خیابان‌هایمان توسط نیرو‌های نظامی نظامی‌سازی شود.»

رژه استبداد در قلب کالیفرنیا| استقرار تفنگداران دریایی، نمایش قدرت یا تهدید دموکراسی؟

شمار بازداشتی‌ها و حجم خسارت‌ها

آمار دقیقی از تعداد بازداشتی‌های اعتراضات اخیر ارائه نشده است، اما سازمان حمایت از حقوق مهاجران در آمریکا به شبکه «ای بی سی» گفته است که تنها در لس‌آنجلس از روز جمعه تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر بازداشت شده‌اند. گفته می‌شود که در جریان اعتراضات سه‌شنبه‌شب، ۲۳ واحد تجاری در لس‌آنجلس غارت شده است- بهانه‌ای برای شهردار و نیرو‌های امنیتی که حلقه سختگیری‌ها را تنگ‌تر کنند.

این در حالی است که در سراسر آمریکا، شهرهایی، چون نیویورک، سان‌فرانسیسکو، بوستون، دالاس، شیکاگو و آتلانتا هم صحنه اعتراضات مشابهی هستند.

رژه استبداد در قلب کالیفرنیا| استقرار تفنگداران دریایی، نمایش قدرت یا تهدید دموکراسی؟

اعلان حکومت نظامی ۱۰ ساعته

«کارن بأس» شهردار لس‌آنجلس از برقراری حکومت نظامی در مرکز شهر در بحبوحه اعتراضات و ناآرامی‌های مهاجرتی خبر می‌دهد.
وی به «فاکس‌نیوز» گفت: به‌منظور توقف خرابکاری و غارت، در مرکز شهر لس‌آنجلس شرایط اضطراری محلی و حکومت نظامی اعلام کردم.

شهردار لس‌آنجلس افزود: اگر در مرکز شهر زندگی یا کار نمی‌کنید، از این منطقه دور بمانید. ضابطین قضائی ناقضان حکومت نظامی را بازداشت کرده و مورد پیگرد قانونی قرار خواهند داد.

رژه استبداد در قلب کالیفرنیا| استقرار تفنگداران دریایی، نمایش قدرت یا تهدید دموکراسی؟

اظهارات ترامپ درباه «دشمن خارجی» و پرچم آمریکا

دونالد ترامپ که روز سه‌شنبه در مراسم رژه نظامیان شرکت کرده بود گفته اگر با دستور او هزاران نیروی ارتشی به لس‌آنجلس اعزام نمی‌شدند این شهر توسط کسانی که او «دشمن خارجی» خوانده «اشغال و نابود» می‌شد.

همچنین، او در جریان سخنرانی در پایگاه نظامی «فورت براگ» در کارولینای شمالی، گفت: معترضانی که در جریان اعتراضات پرچم آمریکا را بسوزانند باید مجازات شوند.

ترامپ در تکمیل این ادعا افزود: «آن‌ها پرچم کشور‌های دیگر را با افتخار در دست دارند، اما پرچم آمریکا را فقط می‌سوزانند. کسانی که پرچم آمریکا را آتش می‌زنند باید یک سال به زندان بروند. ببینیم می‌تونیم اینو قانونی کنیم یا نه.»

در حال حاضر، آتش زدن پرچم آمریکا در این کشور جرم‌انگاری نشده است.

در جریان رسیدگی به پرونده‌ای در سال ۱۹۸۹ در تگزاس، «گرگوری لی جانسون» به‌دلیل آتش زدن پرچم آمریکا در مراسم کنوانسیون ملی حزب جمهوری‌خواه، به یک سال زندان محکوم شد، اما دادگاه عالی ایالات متحده، با رأی ۵ به ۴، حکم داد که این کار نوعی بیان سیاسی و تحت حمایت متمم اول قانون اساسی آمریکا است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب