جان تازه در رگ صنعت چاقوی زنجان با جریان علم و فناوری

احمد نقیلو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان اینکه صنایع دستی بهعنوان بخشی ارزشمند از میراث فرهنگی و ظرفیتهای اقتصادی کشور، همواره نیازمند حمایت علمی و فناورانه برای تطبیق با الزامات بازارهای مدرن بودهاند،اظهار کرد: در همین راستا، دانشگاه با رویکردی نوآورانه به ورود جدی به عرصه حمایت از صنایع دستی اصیل استان زنجان بهویژه صنعت چاقو اقدام کرده است.
علمیسازی فرآیندهای تولید چاقو
وی عنوان کرد که دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان با راهاندازی مرکز تحقیقات متالورژی کاربردی گامهای مؤثری در علمیسازی فرآیندهای تولید چاقو، ارتقای کیفیت محصولات و افزایش توان رقابتی چاقوی زنجان در بازارهای داخلی و بینالمللی برداشته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه یکی از اقدامات برجسته دانشگاه، معرفی روش علمی و دقیق عملیات حرارتی فولاد به صنعتگران چاقوی زنجان بوده است، افزود: در گذشته، فرآیند حرارتدهی و سردسازی تیغهها بیشتر بر اساس تجربه سنتی انجام میشد، اکنون با ورود دانشگاه به این حوزه، تولیدکنندگان از راهنماییهای علمی برای کنترل دما، زمانبندی دقیق عملیات حرارتی و استفاده از آنالیز متالوگرافی برای افزایش سختی و دوام تیغهها بهرهمند شدهاند.
صنعت چاقوی زنجان با پشتوانه علمی و فناورانه دانشگاه، گام در مسیر تحول بنیادین و توسعه پایدار نهاده و میتواند الگویی برای سایر صنایعدستی کشور باشد که نیازمند بازنگری و نوسازی هستند
نقیلو اضافه کرد: این اقدامات باعث شده است چاقوهای تولیدی زنجان نهتنها از لحاظ زیبایی و طراحی؛ بلکه از نظر کیفیت فنی، مقاومت و عمر مفید نیز ارتقا یابند و در سطح استانداردهای بینالمللی قرار گیرند.
وی ادامه داد: این حرکت علمی در چارچوب همکاری مشترک میان دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان، شرکت شهرکهای صنعتی استان، اتحادیه چاقوسازان زنجان و خوشه صنعتی چاقو انجام شده است. خوشه چاقوی زنجان بهعنوان نهادی که با هدف ساماندهی، آموزش و تجاریسازی این صنعت شکل گرفته با بهرهگیری از توان علمی دانشگاه گامهای بلندی در مسیر استانداردسازی، طراحی صنعتی و برندینگ برداشته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان عنوان کرد که این دانشگاه با راهاندازی پروژههای تحقیقاتی و صنعتی به طراحی مدلهای نوین چاقو، بهرهگیری از نرمافزارهای طراحی صنعتی (CAD) و پیگیری حقوقی برای ثبت نشان جغرافیایی و برند رسمی چاقوی زنجان پرداخته است. این اقدام، زمینهساز معرفی و فروش بهتر محصولات چاقوی زنجان در بازارهای جهانی و افزایش ارزش افزوده برای تولیدکنندگان خواهد بود.
راهاندازی خط تولید نیمهصنعتی چاقوهای هنری و کاربردی
نقیلو اعلام کرد که برنامه دانشگاه آزاد برای آینده، شامل توسعه کارگاههای آموزشی علمی-کاربردی برای صنعتگران، راهاندازی خط تولید نیمهصنعتی چاقوهای هنری و کاربردی با استاندارد جهانی و ایجاد مرکز طراحی و آزمون کیفیت تیغه در استان است.
وی بیان کرد: این اقدامات در راستای مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه حل مسئله و پاسخگو در راستای تبدیل علم به ثروت و حمایت از اقتصاد محلی با تکیه بر دانش و نوآوری صورت گرفتهاند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان اظهار کرد: باور داریم که صنایع دستی فقط با تکیه بر میراث گذشتگان نمیتوانند پایدار بمانند؛ آنچه امروز لازم است، پیوند هوشمندانه بین دانش، طراحی و بازار است. اکنون، صنعت چاقوی زنجان با پشتوانه علمی و فناورانه دانشگاه، گام در مسیر تحول بنیادین و توسعه پایدار نهاده و میتواند الگویی برای سایر صنایعدستی کشور باشد که نیازمند بازنگری و نوسازی هستند.
انتهای پیام/

لزوم بهرهگیری از هوش مصنوعی در صنایع؛ تلاش برای تولید محصولات و بهبود بهرهوری

جهش دانشگاه در قلب صنعت؛ از بهبود طراحی چاقو تا تولید نوشتافزار
