دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 تير 1395 - 12:44
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس

دیجیتالی کردن ثبت املاک، اسنادی با ایمنی و فرآیندی شفاف‌تر را در اختیار قرار می‌دهد

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرد که دیجیتالی‌کردن ثبت زمین و املاک، اسنادی با ایمنی و قابلیت اتکای بیشتر و همچنین فرآیندی شفاف‌تر را در اختیار قرار می‌دهد.
کد خبر : 97428

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز پژوهش‌های مجلس، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تجربه کشورهای موفق را در زمینه بهبود رتبه شاخص سهولت انجام کسب و کار بررسی کرد.


این مرکز با ترجمه بخشی از گزارش «انجام کسب و کار» بانک جهانی در سال 2016 پیرامون روند دیجیتالی کردن ثبت مالکیت متذکر شد که بسیاری از اقتصادها ادارات ثبت زمین و املاک خود را روزآمد کرده و به فکر گام‌های بعدی هستند در حالی که تعدادی از کشورها هنوز در قالب نظام‌های قدیمی ثبت کاغذی سوابق و اسناد متکی رفتار می‌کنند به گونه ای که از بین 189 اقتصاد بررسی شده توسط پروژه انجام کسب و کار، در بزرگترین شهر تجاری 74 اقتصاد جهان، پلاک‌های ثبتی تنها به صورت کاغذی نگهداری می‌شوند که این موضوع می‌تواند به شکل قابل ملاحظه‌ای کیفیت و بهره‌وری خدمات ادارات ثبت زمین و املاک را کاهش دهد.


این گزارش می افزاید: عظمت تغییرات مربوط به دیجیتالی کردن نباید کشورهای در حال توسعه را دلسرد کند. تاکنون کشورهایی با شرایط متنوع و سطوح درآمدی مختلف توانسته‌اند ادارات ثبت زمین و املاک خود را دیجیتالی کرده و به شکل قابل ملاحظه‌ای، سامانه مدیریت زمین و املاک خود را ساماندهی مجدد کنند. در این میان، بسیاری از کشورها روش مرحله به مرحله را انتخاب کرده‌اند.
در ادامه این گزارش آمده است: مزایای دیجیتالی‌کردن ثبت زمین و املاک تنها محدود به افزایش بهره‌وری نیست و علاوه بر آن اسنادی با ایمنی و قابلیت اتکای بیشتر و همچنین فرآیندی شفاف‌تر را در اختیار قرار می‌دهد. همچنین دیجیتالی کردن، عملکرد بازارهای مرتبط با املاک را از طریق امکان دسترسی سریع به اطلاعات زمین بهبود می‌بخشد. ضمن اینکه شهروندان از ارتقای امنیت پلاک‌های ثبتی و دسترسی مناسب‌تر به اطلاعات بهره‌مند خواهند شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب