تضعیف اقتصاد ملی و ایجاد چالشهای امنیتی، اثرات سوء قاچاق کالا
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه خبری پلیس، سردار محسن خانچرلی با اشاره به تاثیرات مخرب قاچاق کالا، اظهار داشت: قاچاق کالا قدرت فراوانی در تخریب منابع ملی و سرمایههای اجتماعی دارد و میتواند آثار نامطلوب پنهان و پیدا به دنبال داشته باشد که شاخصترین آنها لطمه به اقتصاد کشور و در نتیجه تضعیف اقتصاد ملی و ایجاد چالشهای امنیتی است.
وی با اشاره به اینکه قاچاق کالا تهدید امنیت ملی، بحرانهای اجتماعی، افزایش نرخ بیکاری، کاهش اشتغال، کاهش سرمایه گذاری و کاهش سودآوری در تولید، تشکیل طبقه فوق العاده ثروتمند و فقیرتر شدن اقشار و دهکهای پایین جامعه را در بر دارد، افزود: استمرار قاچاق کالا میتواند سیستم امنیت عمومی را به چالش بکشاند.
تقویت گروههای مافیا نتیجه استمرار قاچاق
سردار خانچرلی تصریح کرد: در بعد ملی، استمرار قاچاق کالا و ارز باعث تقویت گروههای مافیایی و در نتیجه تضعیف اقتدار دولت میشود زیرا پولهای نامشروعی که از این طریق به دست میآیند موجب شکل گیری قدرتهای نامشروع شده و سیستم امنیتی را با مشکل مواجه میسازد.
وی اضافه کرد: در بعد اجتماعی و فرهنگی نیز قاچاق کالا و ارز سبب برهم خوردن تعادل اجتماعی و درآمدی در میان اقشار جامعه میشود.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: قاچاق کالا امروزه علاوه بر آثار سوء اقتصادی آن به عنوان یک چالش اقتصادی و اجتماعی در حوزههای منطقهای، ملی و بین المللی محسوب میشود به طوری که رواج قاچاق و تاثیر سوء آن به عنوان یک عامل بازدارنده توسعه، موجب اختلال در اعمال و اجرای برنامههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت شده و باعث کاهش رشد و رکود اقتصادی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز چندین سازمان عضویت دارند، تصریح کرد: ناجا به عنوان یکی از اعضای این ستاد محسوب میشود که با کمک دستگاههای دیگر از تمام ظرفیتهای موجود برای ناامن کردن محیط برای قاچاقچیان کالا استفاده خواهد کرد.
فرهنگسازی، وظیفه خطیر اصحاب رسانه
سردار خانچرلی، نقش اصحاب رسانه را در تشدید مقابله با قاچاق کالا و ارز موثر و بیبدیل دانست و گفت: فرهنگسازی در راستای حمایت از تولید ملی، وظیفه خطیر اصحاب رسانه است.
وی ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با معضلات و آسیب های اجتماعی و به خصوص کالای قاچاق و موادمخدر، خاطرنشان کرد: موضوعاتی همانند برخورد با واردکنندگان کالاهای خارجی قاچاق، موادمخدر و پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی باید در اولویت اصلی و دستور کار پلیس باشد.
رئیس پلیس غرب استان تهران، شناسایی عناصر اصلی و فعالان در این عرصه را از دیگر برنامههای مهم پلیس برشمرد و گفت: پلیس استان مصمم است در سال جاری با پدیده شوم قاچاق کالا مبارزه قاطعانه و مستمر داشته باشد.
مبارزه با قاچاق کالا نیازمند عزم ملی است
فرمانده انتظامی غرب استان تهران با تاکید بر عزم ملی همه سازمانها و نهادها در بحث مبارزه با قاچاق کالا، گفت: مبارزه با قاچاقچیان کالا، مصداق توسعه اقتصاد مقاومتی است.
خانچرلی برخورد قاطع با قاچاقچیان و وضع قوانین سخت در برخورد با کسانی که اقدام به قاچاق کالا میکنند را نیز موثر دانست و گفت: مبارزه با این معضل باید مردمی شود.
فرمانده انتظامی ویژه غرب استان تهران در پایان با بیان این که آنچه میتواند سرمایه یک کشور را حفظ کند، امنیت است؛ گفت: مبارزه با قاچاق کالا ضامن امنیت و بسترساز تحقق اقتصاد مقاومتی است.
انتهای پیام/