دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ماندگاری پروازهای گیلان در گرو بال های حمایت

میرزا کوچک خان در گیلان زاده و با نهضت جنگل بزرگ شد و امروز ماندگاری پرواز در فرودگاهی بین المللی به همین نام و در زادگاهش رشت، در گرو بال های حمایتی اعلام می شود.
کد خبر : 97002

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل ایرنا،فرودگاه ها، یکی از بارزترین زیر ساخت های جوامع پیشرفته محسوب می شود و به دلیل برخورداری از پتانسیل های مختلف در رشد اقتصادی کشورها و کمک به ایجاد توسعه پایدار نقش مهمی دارند.


فرودگاه زیرساخت مهم اقتصادی، ارتباطی، رونق و گسترش صنعت گردشگری است؛ توسعه فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت با توجه به مولفه هایی همچون موقعیت راهبردی گیلان، همسایگی با کشورهای حاشیه خزری، جمعیت بالای منطقه، ظرفیت های قابل اتکای طبیعی و اقتصادی، وجود جاذبه های توریستی، بناهای تاریخی و غیره به عنوان کلید توسعه منطقه به شمار می رود.
توسعه این فرودگاه می تواند نقش مهمی در توسعه زیرساخت ها برای جذب سرمایه گذاری های کلان داخلی و خارجی، توسعه آموزش عالی، گردشگری بویژه گردشگری سلامت، دسترسی مناسب تر به خدمات درمانی و غیره داشته باشد.


کارشناسان معتقدند با توجه به ظرفیت های فراوان فرودگاه رشت در حمل بار و مسافر، توسعه زیرساخت های استان با هدف حضور سرمایه گذاران، نخبگان و مسئولان در منطقه ضروری است؛ بنابراین توسعه فرودگاه رشت با توجه به نقش مثمر در اقتصاد شمال کشور باید با جدیت در دستور کار قرار گیرد.
در همین ارتباط رئیس روابط عمومی اداره کل فرودگاه بین المللی سردار جنگل بیان کرد: متاسفانه در توسعه فرودگاه گیلان اغماض می شود این در حالیست که ماندگاری فرودگاه سردار جنگل رشت برای دهه های آتی، نیازمند حمایت دولت و بخش خصوصی است.
سید رضا علوی معتقد است: فرودگاه رشت از ارکان اصلی توسعه همه جانبه و اقتدار سیاسی و امنیتی استان است و بایستی بیش از همیشه مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
وی اظهار کرد: فرودگاه رشت توانمندی های عظیمی در راستای توسعه استان داراست که متاسفانه این ظرفیت در برخی مواقع از دید دستگاه ها، مدیران استانی و شهرستانی مغفول مانده است.
وی ادامه داد: اگرچه فرودگاه ها بصورت درآمد - هزینه ای اداره می شوند اما توسعه این زیرساخت نیازمند اعتبارات ویژه است چراکه اگر فرودگاه در جامعه ای توسعه یافته باشد، همه ابعاد آن جامعه اعم از فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و ... را تحت تاثیر قرار می دهد.


علوی افزود: فرودگاه رشت جزو فرودگاه های زیان ده کشور محسوب می شود اما به سبب حساسیت های موجود در کشور می بایست برقرار باشد.
وی گفت: در سال های اخیر، دو مورد پیشنهاد ساخت فرودگاه جدید در گیلان یکی بصورت خریداری زمین در منطقه «چوکام خمام» و دیگری احداث فرودگاه در منطقه «آزاد انزلی» ارائه شد که هر دو مورد بنا به دلایل مختلف قانونی، مجوز احداث دریافت نکرد.


مدیرکل فرودگاه سردار جنگل رشت نیز مطرح کرد: در زمان حاضر مهمترین موضوع قابل اهمیت برای توسعه فرودگاه گیلان تملک زمین های 160هکتاری اطراف فرودگاه است.
فتاح رضوانی بیان کرد: فرودگاه سردار جنگل رشت برای ماندگاری نیازمند توسعه است و از سویی خرید زمین های یادشده بدون حمایت دولت و اعتبارات ملی امکان پذیر نیست.
وی بیان کرد: در صورتی که امکان خرید به طور یکجا فراهم نباشد؛ خرید مرحله به مرحله و در غیر این صورت سرمایه گذاری بخش خصوصی پیشنهاد شده است.
رضوانی تملک 160هکتار زمین های اطراف، افزایش پروازها از طریق رایزنی با مدیران عامل شرکت های هواپیمایی و تخصیص اعتبار ملی برای توسعه سردار جنگل رشت را سه مطالبه ویژه از نمایندگان جدید گیلان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد.
مدیرکل فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت بهره برداری از ظرفیت های سرمایه گذاری این فرودگاه را نیازمند تعامل همه مسئولان دانست.
رضوانی با اشاره به چشم انداز و طرح های آینده فرودگاه و گسترش طرح جامع فرودگاهی، از مدیریت ارشد گیلان برای بهره برداری از ظرفیت های سرمایه گذاری فرودگاه رشت درخواست مساعدت کرد.
رضوانی خاطرنشان کرد: زیرساخت های مناسب برای نشست و برخاست روزانه یکصد سورتی پرواز داخلی و خارجی در فرودگاه سردار جنگل رشت فراهم شده و انتظار می رود مسیرهای هوایی منتهی به فرودگاه رشت در اولویت برنامه پروازی شرکت های هواپیمایی قرار گیرد.
فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت تنها فرودگاه گیلان در هفت کیلومتری جاده رشت انزلی ، حدود 15 کیلومتری منطقه آزاد بندرانزلی واقع شده و با مساحتی معادل 220 هکتار به سیستم های کمک ناوبری دقیق و ارتباطی مجهز است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب