۳۱/ فروردين /۱۴۰۴
11:59 27 / 01 /1404

استاد حقوق بین‌الملل: برداشت خاک هرمز جرم و پیگرد قانونی دارد

استاد حقوق بین‌الملل: برداشت خاک هرمز جرم و پیگرد قانونی دارد
استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه گفت: برداشت خاک هرمز طبق قوانین محیط‌زیستی ایران جرم محسوب شده و قابل پیگرد قانونی است.

به گزارش خبرنگار آنا، محمد آقایان‌ حسینی استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در جمع برگزارکنندگان پویش دانشجویی نه به بردن خاک هرمز اظهار کرد: برداشت خاک هرمز آسیب بزرگی برای اکوسیستم منحصر‌به‌فرد این جزیره بوده و این اقدام غیرانسانی طبق قوانین محیط‌زیستی ایران جرم محسوب شده و قابل پیگرد قانونی است.

وی با اشاره به تجربیات موفق مشابه در دیگر نقاط کشور عنوان کرد: ورود مردم به‌ویژه جامعه دانشگاهی به چنین موضوعاتی همواره موجب عقب‌نشینی تخریب‌کنندگان محیط‌زیست و سودجویان شده و این نقش و قدرت مردم را در به درستی نمایان می‌سازد به ما یادآور می‌شود که می‌توان با همدلی، همراهی و پویش از بسیاری از سیاست‌های غلط و فرهنگ‌های نادرست و... جلوگیری کنیم.

بردن خاک هرمز جرم و پیگرد قانونی دارد

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با تبیین ابعاد حقوقی این موضوع بر اهمیت توسعه آگاهی و ارتقای فرهنگ‌سازی به‌عنوان اصلی‌ترین عامل در حفظ میراث زیست‌محیطی کشور تأکید کرد و ادامه داد: فرهنگ‌سازی به جای اعمال فشار و اجرای مکانیسم‌های قانونی، تأثیرات بیشتری بر روند بهبود کار بگذارد و احترام به طبیعت را نهادینه سازد.

آقایان‌ حسینی عنوان کرد: پویش دانشجویی «نه!... به بردن خاک هرمز» با استقبال گسترده دانشگاهیان و محیط‌زیست گران مواجه شد و انتظار می‌رود با ادامه این حرکت فرهنگی گام مؤثری در حفاظت از محیط‌زیست جزیره هرمز برداشته شود.

بردن خاک هرمز جرم و پیگرد قانونی دارد
شرکت‌کنندگان شامل دانشجویان، استادان و مردم بومی جزیره هرمز در این پویش دانشجویی با بیان اینکه هدف از این اقدام، تبدیل این ایده‌ها به برنامه‌های اجرایی برای حراست بهتر از اکوسیستم حساس جزیره هرمز است،  پیشنهاد‌ها و راهکار‌های عملی متعددی را برای حفاظت از محیط‌زیست این جزیره منحصر‌به‌فرد ارائه کردند که مقرر شد این پیشنهاد‌ها در جلسات کارشناسی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و نتایج آن به‌صورت مدون و در قالب طرح‌های دانشگاهی به مراجع ذیصلاح ازجمله سازمان حفاظت محیط‌زیست، شهرداری‌ها و دیگر نهاد‌های مرتبط ارسال شود.

شرکت‌کنندگان در این پویش تأکید کردند که این حرکت مردمی و دانشجویی به‌صورت مستمر و فعال ادامه خواهد یافت. آنها خواستار همراهی بیشتر مسئولان و نهاد‌های اجرایی برای عملیاتی شدن پیشنهاد‌ها ارائه شده شدند.

به گزارش آنا، این پویش که با استقبال گسترده دانشگاهیان و مردم محلی رو‌به‌رو شده، نمونه بارزی از مشارکت اجتماعی در حفظ محیط‌زیست به شمار می‌رود. انتظار می‌رود با پیگیری‌های انجام شده، شاهد اقدامات عملی برای جلوگیری از تخریب این میراث طبیعی ارزشمند کشور باشیم. حفاظت از جزیره هرمز و جلوگیری از برداشت غیرقانونی خاک آن نیازمند عزم ملی و همراهی همه دستگاه‌های مسئول است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب