۲۹/ فروردين /۱۴۰۴
11:11 26 / 01 /1404

سفیر چین در تهران: با ورود شورای امنیت به مسئله هسته‎‌ای ایران مخالفیم/حمایت از توافق جدید در چارچوب برجام

سفیر چین در تهران: با ورود شورای امنیت به مسئله هسته‎‌ای ایران مخالفیم حمایت از توافق جدید در چارچوب برجام
سفیر چین در ایران سفیر چین با اشاره به اینکه آمریکا به عنوان کشوری که یکجانبه از برجام خارج شد باید حسن نیت سیاسی را نشان دهد، گفت: آمریکا باید استفاده از زور و فشار حداکثری را متوقف کند.

به گزارش خبرگزاری آنا، زونگ پی وو، سفیر جمهوری خلق چین در ایران صبح امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ در نشست خبری در محل سفارت این کشور در تهران به پرسش‌های خبرنگاران ایرانی درباره مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای و بین المللی پاسخ داد.

وی سخنان خود را با اشاره به اینکه صحنه بین‌المللی در حال تغییر و تجربه تحولات عمیق است آغاز کرده و گفت: توسعه چین ثباتی ارزشمند برای این جهان به ارمغان آورده است.

وضع تعرفه‌های آمریکا، نقض حقوق و منافع سایر کشور‌ها است

زونگ پی وو با انتقاد از رویه‌ای که آمریکا عیله سایر کشور‌ها به راه انداخته و به جنگ تجاری معروف شده، گفت: وضعیت بین‌المللی دارای آشفتگی است و یک قدرت بی پروا قلدری یکجانبه را گسترش می‌دهد. در روز‌های اخیر آمریکا اعلام کرده که بر تمام شرکای تجاری خود از جمله چین تعرفه بیش از حد اعلام می‌کند و این اقدام به حقوق و منافع کشور‌ها تجاوز کرده و قوانین سازمان تجارت بین‌المللی را نقض کرده و به سیستم اقتصاد جهانی چندجانبه مبتنی بر قوانین آسیب وارد کرده و ثبات و نظم جهانی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. دولت چین به شدت این موضوع را محکوم می‌کند و قاطعانه با آن مخالفت می‌کند و اقدام‌های دقیق را بری مقاله با این اقدام‌ها اتخاذ کرده است.

رابطه چین و آمریکا باید براساس راهبرد برد - برد باشد

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی با تاکید بر اینکه ماهیت روابط اقتصادی چین و آمریکا باید دارای نتایج برد-برد باشد، خاطرنشان کرد: آمریکا باید بر اساس انتظارات مردم دو کشور عمل کند و از تعرفه‌ها به عنوان سلاحی برای سرکوب تجارت چین و تضعیف حقوق مدم چین برای توسعه دست بردارد. توسعه چین همیشه بر اتکا به خود و سختکوشی بوده است و از سرکوب بی دلیل نمی‌ترسد.

چین در مقابله با قلدری آمریکا، اعتماد به نفس خود را حفظ کرده است

وی با اشاره به اینکه چین از تغییر محیط بیرونی تاثیر نمی‌گیرد و اعتماد به نفس خود را حفظ می‌کند، گفت: ما می‌ایستیم تا قدرت‌مندان را متوقف کنیم و اقدامات لازم را برای مقابله با قلدری آمریکا انجام می‌دهیم. این نه فقط برای حفظ حقوق چین بلکه برای محافظت از منافع مشترک جامعه بین المللی است و برای جلوگیری از بازگشت بشریت به دنیای جنگلی که در آن قوی‌ها ضعیف‌ها را قربانی می‌کردند. هم چین و هم ایران حامی محکم جهانی شدن اقتصاد و تجارت آزاد هستیم. هر دو ما خواهان مقابله با هژمونی آمریکا هستیم و تمایل داریم با ایران اقداماتی را علیه قلدری و یکجانبه آمریکا ترتیب دهیم و از انصاف و عدالت بین‌المللی حمایت کنیم.

موضع چین حل و فصل مساله ایران از طریق دیپلماسی است

وی در پاسخ به خبرگزاری تسنیم در خصوص نشست سه جانبه ایران، چین و روسیه در پکن و مقابله با یکجانبه گرایی و موضوع هسته‌ای ایران گفت: طرف چینی میزبان مذاکره سه جانبه در پکن بود و در نهایت ما یک بیانیه مشترک منتشر کردیم که باعث توجه گسترده جامعه جهانی شده است.

وی ادامه داد: طرف چینی همواره طرفدار این است که باید از طریق سیاسی و دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران حل شود. ما درخواست داریم که باید مبتنی بر چارچوب برجام به یک توافق جدید برسیم. در حال حاضر مسئله هسته‌ای ایران به چهارراه مهمی رسیده است. فرصتی مهم وجود دارد که طرف‌ها از طریق گفت‌و‌گو و مذاکره یک راه کار برای حل و فصل دیپلماتیک موضوع پیدا کنند. در وضعیت فعلی طرف‌ها چه اقدامی انجام دهند سوال مهمی است. فکر می‌کنیم که در وضعیت فعلی طرف‌های مربوطه باید با هم به همین سمت حرکت کنند و تماس‌ها و ارتباط‌ها را تقویت کنند و از بحرانی شدن اوضاع جلوگیری کنند.

سفیر چین با اشاره به اینکه آمریکا به عنوان کشوری که یکجانبه از برجام خارج شد باید حسن نیت سیاسی را نشان دهد، افزود: آمریکا باید استفاده از زور و فشار حداکثری را متوقف کند.

وی افزود: طرف چینی کماکان با طرف‌های مربوطه تماس خود را حفظ می‌کند. موضع چین مشخص است و از سیستم عدم اشاعه بین المللی حمایت می‌کند و از صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا نیز حمایت می‌کند.

دوستی و همکاری ایران و چین تزلزل ناپذیر است

این دیپلمات چینی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره تحریم‌های ایالات متحده علیه تهران گفت: طرف چینی همواره با تحریم یکجانبه مخالفت می‌کند. آمریکا باید از مهار و ایجاد اختلال در خصوص همکاری چین و ایران دست بکشد. هرچه وضعیت بین‌المللی تغییر کند باز هم طرف چینی به طور غیرقابل تزلزل همکاری دوستانه با ایران را ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: در ماه گذشته آقای رئیس جمهور ما اشاره کردند «در‌های باز» رویکرد اصلی سیاست خارجی چین است و این گسترده‌تر می‌شود. چین بزرگترین بازار مصرف جهان است، همچنین پتانسیل خوبی برای سرمایه گذاری است. طرف چینی تمایل دارد با همه طرف‌ها از جمله ایران از ثبات و نظم اقتصادی جهانی حمایت کند و از همکاری حمایت کند و جهانی شدن به سمت درست ترویج شود.

استفاده از سازوکار اسنپ‌بک، کارآمدی دیپلماسی را خنثی می‌کند

«زونگ پی وو» در پاسخ به پرسشی درباره تهدید ضمنی برخی کشور‌های غربی پیرامون فعالسازی مکانیسم اسنپ بک (بازگشت خودکار قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران) گفت: در ماه گذشته طرف چینی میزبان مذاکره سه جانبه ایران و روسیه و چین بود. در بیانیه این نشست ۵ ابتکار طرف چینی در خصوص مسئله هسته‌ای ایران بیان شد. این ۵ ابتکار یک دسته ابتکار سیستمی برای حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران است.

وی ادامه داد: طبق چهارمین ابتکار ما به گفت‌و‌گو برای همکاری پایبند هستیم و با وارد شدن اجباری شورای امنیت سازمان در این موضوع مخالفت می‌کنیم. همچنین تاکید داریم در وضعیت فعلی وارد شدن شورای امنیت به ایجاد اعتماد متقابل طرف‌ها و جبران شکاف طرف‌ها کمک نمی‌کند و استفاده از سازوکار اسنپ بک باعث می‌شود تلاش‌های دیپلماتیک بی‌فایده باشند و ما باید در این خصوص محتاط باشیم

سفیر چین خاطر نشان کرد: این مذاکره سه طرفه در پکن یک تلاش دیپلماتیک طرف چینی است. ما فکر می‌کنیم برای حل و فصل مناقشات بین‌المللی باید کشور‌های بیشتر با ابتکار طرف چینی موافق باشند. آقای شی سال گذشته ابتکار امنیتی جهانی را بیان کردند و باید طرف‌ها به مفهوم امنیتی مشترک جامع و پایدار پایبند باشند و به طور فعالانه گفت‌و‌گو‌ها و مذاکرات را ترویج کنند و از اقداماتی که باعث تنش می‌شود جلوگیری کنند. تجربه تاریخ به ما درس می‌دهد که برتری قدرت باعث حل و فصل مشکلات نمی‌شود و باید احترام متقابلی که همه دغدغه‌های طرف‌ها را پوشش می‌دهد، بیابیم. طرف چینی برای همین اهداف تلاش می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر