کاهش 75 درصدی سهم هر ایرانی از آب سالم
به گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، عبدالحمید توکلیبینا امروز همزمان با چهارمین روز از هفته صرفهجویی در مصرف آب که با عنوان «آب، آموزههای دینی و ارتقای آگاهیهای عمومی» نامگذاری شده، در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه قم در سخنانی با بیان اینکه امروز دنیا دچار بحران عمیق کمآبی شده است، گفت: کشور ایران نیز از این بحران مستثنی نیست و استان قم هم به شدت با این چالش بزرگ مواجه است.
وی با اشاره به خشکسالیهای اخیر در استان قم ابراز کرد: رودهای خشک و خالی از آب، بیابانهای خشک و بیآب و علف و ریز گردها از آثار بحران گسترده آب در استان قم طی سالهای اخیر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان بهداشت، امنیت، سلامت و حیات درگرو آب است، بیان نشان کرد: خداوند در قرآن میفرماید ما حیات همه چیز را از آب آفریدیم پس وظیفه ما صیانت از زندگی، سلامت و امنیت خود و جامعه است.
وی با اشاره به اینکه سهم هر ایرانی از آب سالم و دسترس طی نیمقرن گذشته بیش از 75 درصد کاهش یافته است، گفت: این اتفاق به دلیل کاهش بارشها و افزایش جمعیت افتاده است.
توکلیبینا با اشاره به تمهیدات وزارت نیرو برای مقابله با خشکسالی و کمبود آب در قم، اظهار کرد: اجرای پروژههای سرشاخههای دز از جمله اقداماتی است که در راستای تأمین آب قم انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه طبق برنامه این پروژه قرار بود تا سال 1420 نیاز آبی استان قم را برطرف کند، تصریح کرد: متأسفانه با توجه به افزایش دما، افزایش جمعیت و مصرف بیرویه آب در خوشبینانهترین حالت 15 سال زودتر افق این طرح به پایان میرسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم یادآور شد: به همین دلیل باید برنامهریزی دیگری برای تأمین آب استان انجام شود که تاکنون هیچ منبع آبی دیگری در نزدیک استان وجود ندارد.
توکلی بینا اصلاح الگوی مصرف و افزایش بهرهوری را اقدام عملی در راستای اقتصاد مقاومتی دانست و ابراز کرد: قطعاً با دقت در مصرف آب و با مقادیری کمتر از مصرف کنونی میتوانیم زندگی بسیار خوب، بانشاط و سلامتی داشته باشیم.
وی لزوم تغییر در رفتار و نگرش نسبت به مصرف آب را مهم توصیف و خاطرنشان کرد: همانطور که سبک زندگی ما در تابستان و زمستان تفاوت دارد باید و سبک زندگی ما در مصرف آب نیز تغییر پیدا کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اینکه استان قم 12 سال با خشکسالی دست به گریبان است، گفت: استفاده از ابزار کاهنده مصرف یک راه بسیار ساده برای اصلاح الگوی مصرف و کاهش مصرف است.
انتهای پیام/