الگوی مصرف آب هر ایرانی در شبانه روز تعیین و ابلاغ شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، بررسی آخرین آمارهای صنعت آب نشان میدهد ایران در شرایط بحرانی کمآبی قرار گرفته به طوری که ایران برای پنجمین سال متوالی درگیر خشکسالی است و این روند، منابع آبی کشور را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است.
یکی از مهمترین نگرانیهای مسئولان، احتمال جیرهبندی آب است. هرچند وزارت نیرو اعلام کرده که در تلاش است از اجرای این سیاست اجتناب کند، اما در صورت ادامه روند مصرف کنونی، ممکن است قطعیهای برنامهریزیشده آب در برخی مناطق اجتنابناپذیر شود. از این رو موضوع صرفه جویی و درست مصرف کردن آب میتواند تا حد زیادی از این مشکل کم کند.
اما چطور میتوان مصرف آب را کاهش داد. در همین زمینه مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب کشور از ابلاغ الگوی جدید مصرف آب برای ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: بر این اساس، به صورت میانگین به ازای هر یک نفر ۱۳۰ لیتر در شبانهروز الگوی جدید تعریف و ابلاغ شده است.
علی سید زاده ادامه داد: میانگین الگوی مصرف آب در سال ۱۴۰۳ به ازای هر یک نفر ۱۵۰ لیتر در شبانهروز بود.بر مبنای الگوی تعیین شده در سال گذشته، ۵۲ درصد واحدهای خانگی و ساختمانی در کل کشور، کمتر از الگو و ۴۸ درصد بالای الگوی تعیین شده، مصرف آب داشتند.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب کشور اضافهکرد: حجم معادل مصرف آب مشترکان با مصرف کمتر از الگو (۵۲ درصد مشترکان) معادل ۲۸ درصد کل مصرف است، این در حالی است که حجم معادل مصرف آب در خصوص مشترکان بالای الگوی مصرف (۴۸ درصد مشترکان) ۷۲ درصد را شامل میشود.
سید زاده خاطرنشانکرد: نکته مهم این است که اعداد عنوان شده به صورت میانگین در کل کشور تعیین شده است، اما در الگوی ابلاغی جدید برای سال ۱۴۰۴ به تفکیک هر شهر و در مجموع برای یکهزار و ۴۰۰ شهر به تناسب بعد خانوار آن شهر و شرایط آب و هوایی الگوی متناسب تدوین و ابلاغ شده است.
وی گفت: هم اکنون میانگین سرانه مصرف آب برای هر ایرانی ۱۹۵ لیتر در شبانه روز است، این در حالی است که الگوی مصرف (حد مجاز مصرف آب در شبانه روز) تعیین شده برای هر یک از افراد ۱۳۰ لیتر در شبانه روز تعیین شده است.
این مسئول اظهارداشت: بر این اساس حرکت به سمت رعایت الگوهای مصرف آب و سازگاری با شرایط کم آبی، تضمین کننده پایداری آب در طول سال است.
به گزارش آنا، امروز بحران آب یک چالش ملی است که تنها با تغییر رفتار مصرفی و بهرهگیری از فناوریهای نوین قابل مدیریت است. اگر هر فرد و هر بخش، میزان مصرف آب خود را کاهش دهد، میتوان از بروز بحرانهای جدیتر جلوگیری کرد.
انتهای پیام/