ردپای کربنی هوش مصنوعی چهار برابر شد

یک مطالعه اخیر سازمان صلح سبز (Greenpeace) نشان میدهد که انتشار گازهای گلخانهای جهانی ناشی از مصرف برق برای تولید تراشههای هوش مصنوعی به شدت افزایش یافته است. این منبع ادعا میکند که بین سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، این انتشارها بیش از ۳۵۰٪ در سطح جهانی افزایش یافتهاند. علاوه بر این، مصرف برق برای تولید تراشههای هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ بیش از سه برابر شده و به حدود ۹۸۴ گیگاوات ساعت (GWh) رسیده است.
به گزارشAndroidheadlines، این انتشارها به ۴۵۳،۶۰۰ تن معادل متریک رسیدهاند. گزارش پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۳۰، تقاضای جهانی برای برق در تولید تراشههای هوش مصنوعی به اندازه ۱۷۰ برابر نسبت به سطح سال ۲۰۲۳ افزایش خواهد یافت و از مصرف برق کشورهای کوچکی مانند ایرلند فراتر خواهد رفت.
وابستگی به سوختهای فسیلی
گزارش برجسته میکند که شرکتهای بزرگ تولیدکننده تراشه مانند NVIDIA به شرکتهایی مانند TSMC و SK Hynix برای تولید قطعات مربوط به GPU و سایر تراشهها متکی هستند. بخش عمدهای از تولید این قطعات در کشورهایی مانند تایوان، کره جنوبی و ژاپن انجام میشود. این کشورها به شبکههای برقی که عمدتاً از سوختهای فسیلی تغذیه میکنند، وابسته هستند. اگر این وابستگی به سوختهای فسیلی ادامه یابد، تولید این تراشهها تنها ردپای کربن را افزایش خواهد داد.
شرکتهای هوش مصنوعی باید به تاثیرات اقلیمی توجه کنند
گسترش سریع ابزارهای هوش مصنوعی همراه با هزینه زیستمحیطی قابل توجهی است که تهدید جدی برای اهداف جهانی کاهش کربن به حساب میآید. Greenpeace از شرکتهای فناوری بزرگی مانند NVIDIA، مایکروسافت، متا و گوگل خواسته است که «از تامینکنندگان خود حمایت کنند تا خرید انرژیهای تجدیدپذیر را افزایش دهند و باید هدف قرار دهند تا سال ۲۰۳۰، ۱۰۰٪ انرژی تجدیدپذیر در کل زنجیره تامین خود را تأمین کنند.»
گزارش اضافه میکند که اگرچه برخی از تولیدکنندگان تراشه، از جمله TSMC، در حال گذار به انرژیهای تجدیدپذیر هستند، اما این فرآیند بسیار کند پیش میرود. شایان ذکر است که اخیراً گوگل اعلام کرده است که در حال توسعه ابزارهای هوش مصنوعی است که به ایجاد سیستمهای برقی کارآمدتر کمک خواهند کرد. امیدواریم که به زودی شرکتهای بیشتری به این برندها بپیوندند و تاثیرات اقلیمی زنجیره تامین خود را در نظر بگیرند.
انتهای پیام/