۰۱/ ارديبهشت /۱۴۰۴
15:48 21 / 01 /1404

دوربین مادون قرمز Dalek برای ردیابی حیات فرازمینی در آسمان زمین

دوربین مادون قرمز Dalek برای ردیابی حیات فرازمینی در آسمان زمین
تیم پژوهشی پروژه گالیله با معرفی دوربین مادون قرمز Dalek، پایش علمی آسمان زمین را برای شناسایی نشانه‌های احتمالی فناوری‌های فرازمینی آغاز کرده است.

پروژه گالیله به سرپرستی مرکز اخترفیزیک هاروارد–اسمیتسونیان، دوربین هوشمند مادون قرمز Dalek را برای ردیابی نشانه‌های احتمالی فضاپیماهای ناشناس یا فناوری‌های فرازمینی در آسمان زمین طراحی و راه‌اندازی کرده است.

این طرح که در کنفرانس علوم قمری و سیاره‌ای ۲۰۲۵ در تگزاس معرفی شد، اولین گام عملی برای پایش علمی و مستقل پدیده‌های پروازی ناشناس (UAP) محسوب می‌شود. 

دوربین Dalek، که نامش از ربات‌های سریال Doctor Who الهام گرفته شده، بر اساس توصیه‌های ناسا در سال ۲۰۲۳ طراحی شده و قادر است در مقیاس میلی‌ثانیه‌ای تنظیم شود، هشدارهای گذرا را ارسال کند و اطلاعاتی مانند حرکت، شکل، رنگ و صدا را با استفاده از حسگرهای چندگانه ثبت نماید.

دکتر لورا دومین، پژوهشگر پسادکتری دانشگاه هاروارد و عضو پروژه گالیله، به همراه تیمی از محققان از رصدخانه ویتین، ائتلاف علمی مطالعات UAP و شرکت Atlas Lens Co این پروژه را پیش می‌برند. پروفسور آوی لوب، مدیر پروژه گالیله، تأکید کرد که برخلاف داده‌های محرمانه دولتی، آسمان برای همه در دسترس است و این پروژه از این فرصت برای رصد مستقل استفاده می‌کند.

 در حال حاضر، یک رصدخانه تمام‌سکای در هاروارد فعال است و دو رصدخانه دیگر در پنسیلوانیا و نوادا در حال ساخت هستند که داده‌هایی در طیف‌های مادون قرمز، نوری، رادیویی و صوتی جمع‌آوری می‌کنند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

phys نوشت: دوربین Dalek در پنج ماه نخست فعالیت خود بیش از ۵۰۰ هزار شیء را شناسایی کرد که ۸۰ هزار مسیر حرکتی به‌عنوان مشکوک برچسب‌گذاری شدند. از این میان، ۱۴۴ مسیر به دلیل کمبود اطلاعات دقیق، مانند فاصله و سرعت، در دسته‌بندی «مبهم» باقی مانده‌اند.

نرم‌افزارهای این پروژه از الگوریتم‌های YOLO برای تشخیص اشیاء و SORT برای بازسازی مسیرها استفاده می‌کنند و با داده‌های اشیاء شناخته‌شده مانند هواپیما و پرندگان آموزش دیده‌اند تا موارد غیرعادی را تشخیص دهند. پژوهشگران قصد دارند با افزودن فناوری مثلث‌سازی، دقت داده‌ها را افزایش دهند.

در مقایسه با گزارش‌های رسمی دفتر حل‌وفصل ناهنجاری‌های دامنه‌گسترده (AARO) که تنها ۳ درصد موارد را مبهم دانسته، پروژه گالیله حجم داده‌های بیشتری ارائه کرده، اما محدودیت‌های فنی آن نیز قابل توجه است. پروفسور لوب هدف این پروژه را شناسایی تکنوساینچرها یا نشانه‌های فناوری پیشرفته فرازمینی دانست و افزود: اگر حتی یکی از این اشیاء توانایی‌هایی فراتر از فناوری انسانی نشان دهد، بزرگ‌ترین کشف علمی تاریخ خواهد بود.»

این پروژه که از فناوری‌های پیشرفته پردازش تصویر و هوش مصنوعی بهره می‌برد، می‌تواند پاسخی برای پرسش دیرینه بشر درباره حیات فرازمینی ارائه دهد و دریچه‌ای به دانشی نوین بگشاید.

انتهای پیام/

ارسال نظر