۰۴/ ارديبهشت /۱۴۰۴
14:30 20 / 01 /1404

ایرانیان بهترین‌های حوزه پژوهشی در عرصه «پرتودهی» دنیا

ایرانیان بهترین‌های حوزه پژوهشی در عرصه «پرتودهی» دنیا
دانشیار دانشگاه صنعتی کرمانشاه گفت: بهترین‌های حوزه پژوهشی در عرصه پرتودهی در سطح دنیا ایرانی‌ها هستند که تولید علم می‌کنند.

به گزارش خبرنگار آنا، غلامحسین روشنی دانشیار دانشگاه صنعتی کرمانشاه در نشستی که به‌مناسبت روز ملی فناوری هسته‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: نامگذاری ۲۰ فروردین به نام روز ملی فناوری هسته‌ای به دلیل اتفاقات و تلاش‌های گسترده دانشمندان کشور بوده است و تا امروزه در این زمینه دستاورد‌هایی بی‌بدیل به دست آورده‌ایم که جایگزینی ندارد.

 وی عنوان کرد: در کشور سال‌ها پیش رشته مهندسی در دانشگاه امیرکبیر راه‌اندازی شد که با گرایش‌های گوناگون تا به امروز در حال فعالیت است از سال ۱۳۳۶ رآکتور تهران با توان پنج مگاوات راه‌اندازی شد و در کنار آن مراکز زیادی آغاز به فعالیت کردند. در ادامه سال ۱۳۵۴ نیروگاه بوشهر با همکاری شرکت زیمنس آلمان غربی آغاز به فعالیت کرد که با آغاز جنگ تحمیلی فعالیت آن متوقف شد و خساراتی نیز نیروگاه وارد شد، اکنون نیروگاه بوشهر با توان هزار مگاوات تولید برق فعال است.

روشنی افزود: نسل‌های مختلف سانتریفیوژ‌ها در کشور مورد استفاده قرار گرفته‌اند و در حوزه غنی‌سازی، حوزه سوخت هسته‌ای و تولیدات آب‌سنگین فعالیت‌ها و اقدامات بسیار خوبی انجام شده که حاصل سال‌ها تلاش و پیگیری در سخت‌ترین شرایط تحریم است.

ایرانیان بهترین‌های حوزه پژوهشی در عرصه «پرتودهی» دنیا

وی بیان کرد: پرتودهی یکی دیگر از صنایع صنعتی است که در بحث پزشکی بسیار کاربرد دارد در ماندگاری محصولات کشاورزی و افزایش طول عمر مواد غذایی بدون مواد نگهدارنده مورد استفاده قرار می‌گیرد در سال‌های اخیر نیز شرکت‌های دانش‌بنیان به‌صورت بسیار چشمگیر و قابل ستایش در این عرصه وارد شدند. بهترین‌های حوزه پژوهشی در این عرصه در سطح دنیا هم ایرانی‌ها هستند که تولید علم می‌کنند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

امرالله عظیمی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه نیز گفت: اگر امروز کشور در دنیا با توجه به تحریم‌های مختلف در فناوری هسته‌ای حرفی برای گفتن دارد و مورد توجه در این عرصه است، مدیون شهدای هسته‌ای و دانشمندانی هستیم که در این عرصه ایثار علمی کردند؛ دانش هسته‌ای به‌عنوان میراث ارزشمند علمی برای ایران اسلامی است که می‌تواند در بخش‌های مختلف از قبیل انرژی، کشاورزی، صنعتی و پزشکی ثمربخش باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر