«باغ هنر» برنامهای برای همه مردم ایران/ چالشهای تولید برنامه فرهنگی در رادیو

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، «باغ هنر» به تهیهکنندگی عبدالله علایی و وحید بیات و با اجرای شهاب شهرزاد از برنامههای شناختهشده رادیو ایران است که با موضوع بررسی و تحلیل رخدادهای فرهنگی و هنری کشور سال هایست که از این شبکه رادیویی پخش میشود. برنامهای در ابتدا «کافه هنر» نام داشت و از مرداد ماه سال ۱۴۰۱ با نام «باغ هنر» از ساعت ۱۶ تا ۳۰/۱۶ شنبه تا چهارشنبه برای علاقهمندان مباحث و اخبار فرهنگی و هنری روی آنتن رادیو ایران میرود.
وحید بیات یکی از دو تهیهکننده این برنامه رادیویی متولد آبان ۱۳۶۳ و دانشآموخته رشته مدیریت در مقطع کارشناسیارشد است. او از سال ۸۵ و با آیتمسازی برای برنامههای رادیویی وارد این رسانه شده و در ادامه سردبیری برنامههای مختلف را به عهده داشته است. از سال ۱۳۸۹ تهیهکنندگی در رادیو را نیز تجربه کرده است و در این جایگاه نیز تاکنون برنامههای مختلفی را در قالب ثابت و مناسبتی در رادیو ایران تولید و پخش کرده است. علاوه بر باغ هنر، از جمله شاخصترین برنامههایی که بیات به عنوان تهیهکننده در آن حضور داشته است. میتوان به «راه شب» و «قرار بی قراران» که ویژه سحرهای ماه مبارک رمضان است اشاره کرد.
این برنامهساز رادیو در گفتوگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: باغ هنر بیش از یک دهه است که درجدول پخش شبکه رادیویی ایران قرار دارد و من از بهار سال ۱۴۰۰ به عنوان تهیهکننده در کنار همکار خوبم عبدالله علایی در این برنامه حضور دارم.
وی گفت: با توجه به اشراف خوبی که شهاب شهرزاد بهعنوان مجریکارشناس برنامه نسبت به مسائل فرهنگی و هنری دارد، معمولاً بخشهای انتقادی و آموزشی پررنگ است. «باغ هنر» نسبت به معضلات و مشکلات فرهنگی کشور همواره دغدغهمند بوده و تا حد امکان به این مشکلات توجه داشته و خواستار پاسخگویی مدیران فرهنگی بوده است.
شهاب شهرزاد؛ مجری برنامه «باغ هنر»
این تهیهکننده رادیو درباره ویژهبرنامه نوروزی «باغ هنر» نیز گفت: با توجه به زمان کمی که در اختیار داشتیم و البته همزمانشدن نوروز با لیالی قدر و ایام شهادت حضرت علی (ع) باید برنامهریزی ویژهای را در دستور کار قرار میدادیم. کلیت برنامه در دو بخش تعریف شده بود؛ یکی پرداخت به اکرانهای نوروزی سینما و تولیدات سینمایی کشور در سال گذشته و دیگری پرداختن به مواجهه فرهنگ و موسیقی اقوام ایرانی با نوروز. در ویژهبرنامه نوروز سال ۱۴۰۴ سعید مبشری به عنوان گوینده، تینا میرکریمی به عنوان گزارشگر و مرتضی حسینی به عنوان کارشناس سینما و تلویزیون حضور داشتند ضمن این که هماهنگی برنامه نیز به عهده امید باشتباوی بود.
وی افزود: «باغ هنر» به خاطر صراحت بیان و طرح مسائل چالشی در حوزههای مختلف فرهنگی و هنری همواره واکنشها و بازخوردهای فراوانی را از سوی مخاطبان و مدیران فرهنگی به همراه داشته است. باغ هنر در روزهای سهشنبه در قالب «نقدآهنگ» به نقد یک ترانه یا تصنیف از خوانندگان کشور میپردازد. در این بخش یک اثر از نظر متن ترانه، آهنگسازی، صدای خواننده و ترکیب و نهاییسازی توسط کارشناسان و مخاطبان باغ هنر به نقد میگذاریم. در یکی از همین روزهای «نقدآهنگ»، اثری از یکی از خوانندگان خوب و پرطرفدار کشورمان را به نقد گذاشتیم. یکی از کارشناسان ایراداتی به اثر این خواننده گرفت. پس از پایان برنامه، طرفداران دوآتشه آن خواننده به صفحه شخصی کارشناس ما در فضای مجازی حمله کردند و حجم اعتراضات به اندازهای بود که آن کارشناس و پژوهشگر صفحه خودش را بست.
بیات عنوان کرد: در کنار این سختیها و چالشها، خاطرات خوشی هم داریم که شاید یکی از بهترین آنها در سال گذشته حضور در خلیج همیشه فارس و پخش زنده برنامه از جزیره بوموسی بود. بدترین خاطره هم گلایه مردم از مشکلات اقتصادی هست که متأسفانه هر روزه در برنامههای مختلف این مسائل رو بیان میکنند.
وی افزود: کار کردن در رادیو و برنامهسازی رادیویی همیشه برای من دوستداشتنی بوده و هست، البته این دوست داشتن با چالشهایی همراه بوده، اما همیشه حضور در این رسانه گرم و صمیمی برای من تازگی دارد. گرم بودن و القای حس صمیمیت مهمترین ویژگی و وجه تمایز رادیو با دیگر رسانهها هست.
سعید مبشری؛مجری ویژهبرنامه نوروزی «باغ هنر»
این برنامهساز رادیو عنوان کرد: به دنبال این هستیم تا در سال جدید به مباحثی بپردازیم که در سال گذشته توجه کمتری به آنها داشتهایم. باغ هنر برنامه برای همه مردم ایران است که دل در گرو فرهنگ غنی کشورشان داشته و نسبت به زبان، فرهنگ و ملیت خودشان احساس مسئولیت دارند.
بیات گفت: رادیو اگر همواره صداقت و به روز بودن خودش را در عین سادگی حفظ کند و هدفش رساندن اطلاعات مطلوب به مخاطب باشد میتواند رسانهای اثرگذار باشد. امیدوارم سطح خبرها و برنامههای رادیو از اعلام مشکلات معیشت، یارانه و خبر گرانی دلار و سکه و خورد و خوراک گذر کرده و دغدغه ما فرهنگسازی برای جامعه بهتر و رسیدن به فرهنگ غنی ایرانی و پرداختن به نیازهای والاتر جامعه باشد نه حل مشکلات ابتدایی انسانی و معیشتی. به اعتقاد من جامعهای که درگیر مشکلات و نیازهای اولیه خودش باشد امکان و فرصت توجه به حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی خودش را ندارد و صحبت کردن از این دست موضوعات را بیفایده و غیرضروری میداند.
انتهای پیام/

جای شخصیتی مانند شهید مطهری در فرهنگ کشور خالی است
