۱۱/ فروردين /۱۴۰۴
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد

نقش فرهنگ در کاهش تصادفات رانندگی

نقش فرهنگ در کاهش تصادفات رانندگی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری برای ارتقای فرهنگ رانندگی و کاهش تصادفات تاکید کرد.

به گزارش آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ستاد ملی خدمات یکپارچه جمعیت هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ که در روز هفتم فروردین برگزار شد، ضمن اعلام آمادگی این شورا برای همکاری در زمینه کاهش تصادفات رانندگی، خواستار استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری برای ارتقای فرهنگ رانندگی در کشور شد.

وی ضمن تقدیر از زحمات جمعیت هلال احمر در ایام نوروز، اظهار داشت: امسال هلال احمر با عملکردی بهتر از سال‌های گذشته و با حاکم شدن رویکردی حکیمانه‌تر و برنامه‌ریزی دقیق‌تر، طرح ملی خدمات نوروزی را به خوبی اجرا کرد و ارتقاء فرهنگی چشمگیری در کنار خدمات امدادی خود داشته است.

استاد خسروپناه، ضمن تشکر از تلاش‌های جمعیت هلال احمر در حوادث مختلف، افزود: این تلاش‌ها و برنامه‌ها فعالیت‌های ارزشمندی به ماموریت هلال احمر افزوده و موجب ارتقای عملکرد این نهاد شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت پیشگیری از تصادفات و آسیب‌های ناشی از رانندگی و تاکید بر اینکه اولویت اصلی باید کاهش تصادفات و آسیب‌های جاده‌ای باشد، خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند نقش مهمی در تحقق این امر ایفا کند، به خصوص در مسئله فرهنگ سلامت، رانندگی و مصرف، که باید در شورا مورد توجه قرار گیرد. در همین راستا دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار آن شد که به صورت جدی‌تر به مبحث گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی در این حوزه نگاه شود.

هلال احمر، الگویی برای حکمرانی مردمی

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی با بیان اینکه "جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران یک الگوی حکمرانی مردمی است"، اظهار داشت: تمام مؤلفه‌های حکمرانی مردمی از رصد و پایش، تا سیاست‌گذاری، اجرا، تنظیم‌گری، رهبری، گفتمان‌سازی، نظارت، ارزیابی و اثرسنجی در جمعیت هلال احمر موجود است و باید این الگو مکتوب و مدون شده و در کتب درسی نیز به آن پرداخته شود. استاد خسروپناه پیشنهاد داد تا به منظور ترویج و توسعه این الگو و استفاده از آن در مقیاس وسیع تر، کارگروهی تشکیل شود تا الگو‌های حکمرانی مردمی در هلال احمر را مدون کند. وی همچنین افزود: این الگو حتما باید مکتوب شود و در کتاب‌های درسی هم قرار گیرد تا در آموزش و پرورش این الگو رونق پیدا کند.

خسروپناه با اشاره به فعالیت داوطلبانه جوانان در جمعیت هلال احمر، گفت: بیش از سه میلیون جوان به صورت داوطلب در جمعیت هلال احمر خدمت می‌کنند و این حضور مردم باعث شده جمعیت هلال احمر وظایفش را با کیفیت و اثربخشی بالاتری انجام دهد. وی همچنین تاکید کرد که در جمعیت هلال احمر، مسئله احیای انسان‌ها با برداشتن قدم‌های موثر در حال انجام است.

پیشنهاد تشکیل کارگروه فرهنگ‌سازی برای کاهش تصادفات

وی با اشاره به نقش هلال احمر در احیای نفوس و ضرورت توجه بیش از پیش به مبحث فرهنگ‌سازی، پیشنهاد کرد: ستاد سلامت، ستاد تعلیم و تربیت و ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با همکاری و تعامل هم‌افزا، به این کارگروه کمک کنند تا یک طرح فرهنگ‌سازی جامع و اثرگذار در حوزه پیشگیری از تصادفات و کاهش آسیب‌های ناشی از آن تدوین و اجرا شود.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در حاشیه این جلسه و در گفت‌و‌گو با خبرنگاران، با تاکید بر نقش فرهنگ در کاهش تصادفات، به بیان راهکار‌های عملی در این زمینه پرداخت و گفت: عوامل متعددی در تصادفات دخیل هستند، اما عامل فرهنگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

خسروپناه با اشاره به آمارها، بر لزوم توجه ویژه به ابعاد فرهنگی تصادفات تاکید کرد و اظهار داشتند که فرهنگ رانندگی، رعایت قوانین و مقررات، و احترام به حقوق دیگران، از جمله عوامل مهمی هستند که می‌توانند به کاهش تصادفات کمک کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تأکید به نقش آموزش و فرهنگ‌سازی در این زمینه، بر لزوم تدوین و اجرای برنامه‌هایی با هدف ارتقای فرهنگ رانندگی در جامعه تاکید کرد وی همچنین با اشاره به نقش کیفیت جاده‌ها و خودرو‌ها در بروز تصادفات، خواستار توجه بیشتر به این مسائل و رفع مشکلات موجود شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اقدامات این شورا در زمینه کاهش تصادفات، بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های مختلف فرهنگی و هنری برای ترویج فرهنگ رانندگی صحیح در جامعه تاکید کرد و از اصحاب هنر در خواست کرد که در زمینه تولید محتوا در حوزه فرهنگ رانندگی فعالیت کنند و به این مقوله بپردازند.

خسروپناه از تشکیل کارگروهی ویژه در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کاهش تصادفات خبر داد و بر لزوم همکاری و تعامل همه دستگاه‌ها برای تحقق این هدف تاکید کرد. وی ابراز امیدواری کرد که با تلاش و همکاری همه، بتوان آمار تصادفات را در کشور کاهش داد.

لزوم گسترش گفتمان‌سازی و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها

وی افزود: باید نحوه گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی را در جامعه گسترش داد و از همه ظرفیت‌های موجود برای ترویج فرهنگ صحیح رانندگی استفاده کرد. این مهم، نیازمند یک کار جهادی و همت همگانی است که نقش صدا و سیما در این زمینه بسیار مهم است و این رسانه می‌تواند با تولید برنامه‌های جذاب و آموزنده، نقش موثری در ارتقای فرهنگ رانندگی ایفا کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از ظرفیت سکو‌های فرهنگی و اجتماعی و نمایش‌های خانگی نیز باید استفاده کرد و با تولید محتوای مناسب، فرهنگ رانندگی صحیح را در میان خانواده‌ها ترویج کرد.

دعوت از هنرمندان برای مشارکت در آگاهی‌بخشی

وی افزود: از اصحاب هنر می‌خواهم که به این مسئله بپردازند و با خلق آثار هنری، به آگاهی‌بخشی در این زمینه کمک کنند. لازم است هنرمندان با استفاده از زبان هنر، پیام‌های ایمنی و فرهنگ رانندگی را به جامعه منتقل کنند و شورای هنر و شورای فرهنگ عمومی نیز باید در این زمینه فعال شوند و برنامه‌های متنوعی را برای ترویج فرهنگ رانندگی صحیح تدوین کنند.

خسروپناه با بیان اینکه مسئله فرهنگ رانندگی باید در دستور کار تمام دستگاه‌های فرهنگی قرار گیرد و همه باید برای ارتقای فرهنگ رانندگی در کشور تلاش کنیم، گفت: باید تلاش کنیم تا فرهنگ درست رانندگی در جان مردم نهادینه شود و شاهد کاهش چشمگیر تصادفات در کشور باشیم. مردم نباید شادی خود را با رانندگی غلط و رفتار‌های پرخطر، به غم تبدیل کنند.

ابراز امیدواری برای کاهش ۵۰ درصدی تصادفات تا ۱۴۰۴

خسروپناه در پایان ابراز امیدواری کرد که با تلاش همگانی و کار جهادی، بتوان آمار تصادفات را تا پایان سال ۱۴۰۴ به میزان ۵۰ درصد کاهش داد.

 در این جلسه، قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس جمهور و کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر نیز حضور داشتند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر