۱۰/ فروردين /۱۴۰۴
12:50 06 / 01 /1404

تقابل قوانین و عملکردها در امنیت سرمایه‌گذاری برای تولید

تقابل قوانین و عملکردها در امنیت سرمایه‌گذاری برای تولید
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه برای جذب سرمایه‌گذار قوانین حمایتی شش دانگ در کشور وجود ندارد، معتقد است در بسیاری از موارد قوانین و عملکرد افراد (افراد غیرمتخصص) در تقابل با یکدیگرند و امنیت سرمایه‌گذاری در تولید را ایجاد نمی‌کنند.

امین بابازاده سنگر عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با مثبت ارزیابی کردن شعارهای سال انتخاب شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌ویژه سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» اظهار کرد: شعار سال به دقت و ظرافت و بر اساس نیاز جامعه انتخاب شده؛ زیرا سرمایه‌گذاری قوای محرک تولید و اقتصاد بوده و بدون سرمایه‌گذاری تولید ممکن نیست؛ بنابراین جلب اعتماد و ایجاد اطمینان از حفظ سرمایه در سرمایه‌گذار بسیار مهم است.

تثبیت نرخ ارز تلاطم بازار را گرفته و موجب رونق تولید می‌شود

وی با اشاره به نقش ثبات قیمت دلار بر تولید و سرمایه‌گذاری عنوان کرد: ثبات رکن فراموش شده بازار ایران شده، عدم ثبات این روز‌های نرخ ارز، سه پیامد آشکار داشته است، نخست ترس از دست رفتن سرمایه و عدم جذب سرمایه‌گذار، دوم نگرانی از آینده و سوم رکود در عین تورم که همه این عوامل موجب شده رونقی در بازار و تولید نبینیم. در صورت ثبات قیمت ارز و از آنجایی که بسیاری از تولیدات کشور حتی تولیدات داخلی وابسته و متأثر از ارز هستند؛ بنابراین تثبیت ارز تلاطم بازار را گرفته و موجب رونق تولید می‌شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان عوامل کاهش سرمایه‌گذار گفت: اینکه تقصیر ترک فعل در تأمین امنیت و شرایط سرمایه‌گذاری را بر گردن شخص، ارگان و نهاد خاصی بیندازیم، درست نیست، جذب سرمایه‌گذاری نیاز‌مند تحقق عوامل متعدد و اتخاذ مکانیزم مناسب است که باید با مشارکت ارگان‌های مختلف محقق شوند.

بروکراسی اداری واقعاً خسته‌کننده و واگذاری امور به افراد بدون تخصص لازم، موجب فرار سرمایه‌گذاران شده است

قوانین حمایتی شش‌دانگ از سرمایه‌گذار وجود ندارد

بابازاده افزود: قوانین حمایتی نیز برای جذب سرمایه‌گذار بسیار حیاتی است؛ اما در کشور نه آن عوامل به درستی محقق می‌شوند نه مکانیزم و قوانین حمایتی شش دانگ وجود دارد و نه عزم مناسب. در بسیاری از موارد قوانین و عملکرد در تقابل با یکدیگرند و امنیت سرمایه‌گذاری را ایجاد نمی‌کنند.

دکتری فناوری اطلاعات و هوش کسب و کار با تأکید بر رفع موانع سرمایه‌گذاری در کشور تشریح کرد: بروکراسی اداری واقعاً خسته‌کننده و واگذاری امور به افراد بدون تخصص لازم، موجب فرار سرمایه‌گذاران شده است. نیروی انسانی بزرگ‌ترین سرمایه داخلی است و باید آنها را تربیت کنیم، حقیقت این است هر آنچه نیروی انسانی باکیفیت هم که تربیت می‌شود به سبب همین قوانین و عملکرد افراد غیرمتخصص از دست می‌دهیم و به‌عنوان سرمایه انسانی در کشور‌های دیگر جذب می‌شوند.

راهکارهای جذب سرمایه‌گذار

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با اشاره به راهکارهای جذب سرمایه‌گذار بیان کرد: خروج سرمایه‌گذاری در طرح‌های جذاب از انحصار و رانت، استفاده از نیروی انسانی متخصص که جذب دیگر کشور‌ها شده‌اند، ایجاد امنیت و ثبات، حمایت واقعی از بخش خصوصی، جلوگیری از ایجاد شرکت‌های خصولتی و حذف مدیران دولتی از شرکت‌های خصوصی و قطع منافع آنها ازجمله راهکارهای جذب سرمایه‌گذار است.

بابازاده ادامه داد: حذف قوانین دست و پا گیر و متضاد، تصویب قوانین تسهیلگر و یکسان، اتخاذ مکانیزم اصولی و سیستماتیک نه بروکراتیک و چندلایه، مشارکت بانک‌ها در طرح‌های سرمایه‌گذاری به طور واقعی نه اسمی، افزایش نرخ سود بانکی به سرمایه‌گذاران در بخش خطرپذیر و حمایت از صنایع از مولد و مادر تخصصی تا استارت‌آپ‌ها از راهکارهای جذب سرمایه‌گذار است.

انتهای پیام/

ارسال نظر