اگر نگاه سرمایه گذاری دولت به بخش معدن تغییر کند!

خبرگزاری آنا- سعید صمدی؛ اگر در سال سرمایه گذاری برای تولید از تمامی ظرفیتهای معادن کشور بهره بری مناسبی شود، می توان بر روی جایگزینی آن برای صادرات نفت و موتوری برای توسعه اقتصادی کشور، خصوصا در مناطق محروم، حساب باز کرد و همچنین بهره بری از سرمایه گذاری برای تولید برای دولت نیز منبع درآمد کوچکی باشد.
در حال حاضر بخش معدن کشور دچار خلل و مشکلات بزرگی شده است چرا که دولت مردان تصور میکنند تمامی معادن کشور مانند چند معدن توسعه یافته و مجهز کشور که پتانسیل بالا برای درآمدهای میلیاردی دارند، سایر معادن موجود درکشور، نیازی به تجهیز شدن و ارتقای ظرفیت جهت افزایش بهره برداری و هم سطح شدن با معادن دولتی توسعه یافته، ندارند.
دولت ها با توجه به پتانسیل و ظرفیت نهفته معادن موجود در کشور، اگر از تمامی این ظرفیتها بهره مناسبی ببرند، قطعا می توانند جایگزین مناسبی برای صادرات نفت باشد، موضوعی که سال هاست به آن پرداخته می شود اما هنوز رویکرد ضعیف حمایت از توسعه معادن از سوی دولت ها تغییر نکرده است و همچنان حمایت از افزایش بهره برداری از ذخایر معدنی مهجور مانده است.
معادن، تولیدات معدنی و صادرات محصولات معدنی، موتوری برای توسعه اقتصاد کشوراست. به ویژه با توجه به پتانسیل موجود معادن در مناطق محروم کشور می تواند علاوه بر توسعه اقتصادی به اشتغالزایی نیز نقش داشته باشد و همچنین برای دولت نیز منبع درآمدزایی باشد. در حال حاضر سیاستهای دولتی فقط به دنبال یک درآمد ثابت هستند و اهمیتی به فشاری که بر بخش معدن وارد میشود، ندارند.طی سال های گذشته تا امروز به دلیل تعلل در حمایت و توسعه بخش معادن کشور، فشارها، مشکلات و آسیبهای گستردهای به این صنعت وارد شده است که در نتیجه باعث غیر اقتصادی شدن فعالیت برخی معادن است.
با توجه به گسترش ضعف ها و عدم حمایت کافی از توسعه و فعالیت معادن کشور، در حال حاضر ۶ تا ۷ هزار معدن به طور کامل تعطیل و از چرخه فعالیت خارج شده است، که مشکلات اقتصادی زیادی را به همراه دارد. البته افزایش عوارض صادرات محصولات معدنی نیز از موارد دیگردلایل تعطیلی معادن است. اگر در سال جاری اجازه بهره برداری مناسب به حوزه معدن داده شودبه طور قطعی پتانسیل فراوان برای توسعه و ارزآوری برای کشور دارد.
باید توجه داشته باشیم که۵ درصد ذخایر معدنی دنیا در ایران است و ترنورمالی مواد معدنی در دنیا سالانه ۸ هزار میلیارد دلار است که ۵ درصد از کل این رقم، ۴۰۰ میلیارد دلار میشود به گونهای که سهم ایران از کیک معدن در دنیا ۴۰۰ میلیارد دلار است و هنوز به آن دست نیافته ایم. اگر نگاه دولت به بخش معدن تغییر کند اتفاقات خوب و مثبتی خواهد افتاد.
انتهای پیام/