کسب درآمدهای غیرشهریه با توسعه کشت کاکتوس اپونتیا در ۹۰ هکتار

کورش سرورزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم در گفتوگو با خبرنگار آنا با بیان برنامهها و اولویتهای این واحد دانشگاهی در سال جاری اظهار کرد: در راستای کسب درآمدهای غیرشهریهای در سال ۱۴۰۴ توسعه کشت کاکتوس اپونتیا در سطح ۹۰ هکتار در دستور کار قرار گرفته است.
این مسئول گفت: از ایدههای جدید استادان و دانشجویان در قالب مرکز رشد علم و فناوری واحد جهرم حمایت خواهیم کرد تا زمینه توسعه اشتغال و کارآفرینی بیشتر برای جوانان و دانشجویان فراهم شود.
وی افزود: در سال جدید با راهاندازی رشتههای جدید و بینرشتهای برای توسعه دانشکدگان کشاورزی، غذا و فراسودمندها که در سال گذشته تصویب و برای آنها برنامه تهیه شده با انعقاد تفاهمنامههای کاری با سازمانها و ادارات شهرستان و استان، زمینه رشد و پیشرفت این دانشکدگان را فراهم خواهیم آورد و با توسعه فعالیت دانشکده مهارت و کارآفرینی با همکاری شرکتها، کارخانهها، مراکز اشتغال و کارآفرینی دانشجویان را با مشاغل مختلف آشنا میکنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم اضافه کرد: افزایش فعالیت کمیتههای خیرین، کمیته خانواده و دانشگاه زمینه ارتباط و آشنایی خانواده دانشجویان با دانشگاه و فعالیتهای آن را فراهم میآورد که در سال جدید به جد دنبال آن خواهیم بود.
سرورزاده با اشاره به برنامههای در حال اجرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم گفت: تغذیه خاک و درختان و توسعه باغ مرکبات اعم از کشت نهالهای جدید نخل قصب، لیموشیرین و لیموترش در سطح باغ مرکبات این واحد دانشگاهی در دستور کار بوده که در این باره، بالغبر ۵۰۰ نهال جدید قصب، ۲۰۰ نهال درخت لیموشیرین و ۳۰۰ نهال جدید لیموترش در دست غرس است. همچنین، هزینهای بالغبر ۱۰ میلیارد ریال برای تغذیه درختان از طریق کود حیوانی و شیمیایی هزینه میشود.
وی ادامه داد: تعمیر و مرمت خوابگاههای دانشجویی با هزینهای بالغبر ۲ میلیارد ریال ازجمله تعمیر و تعویض موتورخانه خوابگاه، خرید تجهیزات ورزشی و تعمیر و تعویض گازهای خوراکپزی و یخچالها از دیگر مواردی بوده که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم در حال انجام است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم با اشاره به فعالیتهای این واحد دانشگاهی در حوزه فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی عنوان کرد: واحد جهرم از سالهای گذشته با حمایت از ایدههای نو مرتبط با حوزه فناوری، سعی کرده از استادانی که صاحب ایده در این حوزه هستند، حمایت کند.
حمایت از ۳۵ شرکت فناور برای تجاریسازی محصول
سرورزاده توضیح داد: بهطور ویژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم با همکاری مرکز رشد شهرستان جهرم از شرکتهایی مانند شرکت فراز فن فردا و بیش از ۳۵ شرکت دیگر در این حوزه حمایت کرده تا ایده خود را تجاریسازی کنند. همچنان که امروز این شرکتها، محصولاتی مانند کلید و پریز هوشمند و همچنین محصولاتی در زمینه هوشمندسازی ساختمانها را ساخته و به بازار عرضه کردند.
وی با اشاره به برنامه و طرحهایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم برای حل مسائل منطقه مطرح کرد: در سطح شهرستان جهرم که خدمات کشاورزی و خدمات حوزه درمانی و گردشگری سلامت در آن نمود دو چندانی دارد این واحد دانشگاهی با همکاری ادارات مختلف مسائل را شناسایی و در قالب تفاهمنامههای دو یا چندجانبه طرحهایی برای حل این مسائل ارائه کرده بهعنوان نمونه واحد جهرم با همکاری ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی برای حل مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان اقدام به تأسیس کلینیک گیاهپزشکی در سال گذشته کرده که چندین قرارداد کاری برای حل مسائل و مشکلات کشاورزی شهرستان و باغداران این منطقه داشته است.
۷ هزار اصله نهال صنوبر و آکاسیا را در دست کشت و بهرهوری
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم ادامه داد: این واحد دانشگاهی تفاهمنامه با سازمان منابع طبیعی شهرستان برای مطالعه و توسعه جنگل چوب برای اصلاح و تغییر الگوی کشت کشاورزان منعقد کرده و حدود ۷ هزار اصله نهال صنوبر و آکاسیا را در دست کشت و بهرهوری دارد که این نهالها در سال جاری به بهرهبرداری میرسند.
سرورزاده افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم با همکاری جهاد کشاورزی و شرکت کشت و صنعت امید خوزی برای نخستینبار در شهرستان به کشت ۱۵ هکتار از اراضی شوره زار با آب کشاورزی زیر ۵ هزار از نوع گیاه کاکتوس اپونتیا اقدام کرده که با توجه به قرارداد خرید تضمینی محصول این گیاه امید میرود بعد از ۲.۵ سال، بازدهی محصول به ازای هر هکتار ۱۵ میلیارد ریال برای واحد و شرکت مذکور داشته باشد.
وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم با عقد تفاهمنامه با منطقه ویژه اقتصادی شهرستان درصدد است مسائل منطقه ازجمله طراحی فضای سبز محوطه منطقه به مساحت ۱۳ هکتار، عملیات قرنطینه محصولات باغی و کشاورزی شهرستان را برطرف کرده در این باره وجود مزیت گمرک، سردخانه، سولهها و انبار در منطقه و از طرف دیگر ظرفیت این واحد دانشگاهی در زمینه مجوز قرنطینه، برخورداری از تجهیزات آزمایشگاهی مجهز و وجود استادان در حوزه کشاورزی، میتواند مشکلات اخذ مجوز لازم برای صادرات محصولات کشاورزان را حل کند.
توسعه مزرعه چوب و حل مسائل بیماری و آفات باغات کشاورزی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم با بیان دستاوردهای ویژه و شاخص این واحد دانشگاهی در سال گذشته گفت: تصویب رشتههای پرمتقاضی کارشناسی حقوق، روانشناسی، آموزش و پرورش ابتدایی و کارشناسی ارشد آموزش و پرورش ابتدایی، روانشناسی اجتماعی و حسابداری، توسعه تفاهمنامههای کاری با ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی برای توسعه مزرعه چوب و حل مسائل بیماریها و آفات باغات کشاورزی شهرستان و کشت ۱۵ هکتار از گیاه کاکتوس اپنتیا با همکاری بخش خصوصی و قرارداد تضمینی خرید محصول و برگ این گیاه ازجمله دستاوردهای واحد جهرم در سال گذشته بوده است.
سرورزاده ادامه داد: سال ۱۴۰۳ طرح پویش برای ۴۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم اجرا شد که بالغبر ۳ میلیارد ریال برای این واحد دانشگاهی درآمد داشته، بیش از ۴۵ کارگاه توسط استادان برای آشنایی یک هزار نفر از دانشجویان با مهارت، کارآفرینی و توانمندسازی و کسب درآمد برای خود و خانواده آنان برگزار و بالغبر ۱۰ میلیارد ریال کمکهای خیرین بهصورت نقدی یا تجهیزات آموزشی توسط اعضای کمیته خیرین واحد جهرم جذب شده است.
وی اضافه کرد: سال گذشته دو مسابقه در سطح ملی با عنوان بیومد نریبون و هنر زیستی توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم برگزار و پس از داوری بیش از ۳۰۰ اثر رسیده به دبیرخانه این مسابقات به برگزیدگان جمعاً بالغبر ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هدایایی اعطا شد.
انتهای پیام/