حوزه پژوهش و فناوری در خدمت دانشجویان؛ استقرار شرکتهای دانشبنیان آیندهدار
خبرگزاری آنا؛ هفدهمین گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مجتمع فرهنگی، رفاهی و آموزشی فرهیختگان (سیسرا) برگزار شد.
معاونان پژوهش و فناوری واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست سهروزه که با حضور مسئولان معاونتهای موضوعی دانشگاه برگزار شد به بررسی مسائل جاری و برنامهریزی برای پیگیری اهداف دانشگاه منطبق بر رویکردهای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی در کمیسیونهایتخصصی پرداختند.
در دومین روز از این نشست از معاونان پژوهش و فناوری برتر دانشگاه آزاد اسلامی با حضور طهرانچی تجلیل شد. در این مراسم علیرضا صیداوی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با توجه به بررسیهای انجامشده از سوی سازمان مرکزی به عنوان معاون پژوهش و فناوری برتر کشور در سال ۱۴۰۳ انتخاب و از رئیس دانشگاه لوح سپاس دریافت کرد.
مؤلفههای برتری و تشریح تازهترین فعالیتها و دستاوردها
علیرضا صیداوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان به همین مناسبت در گفتوگو با خبرنگار آنا با برشمردن دلایل برتری کشوری، همکاری کارکنان در این حوزه را مؤثر دانست و گفت: تلاش بر آن بوده که همه بخشهای پژوهش و فناوری به طور متوازن و همگن مورد توجه قرار گیرد و پرداختن و توجه به یکی از ابعاد، موجب غفلت از سایر بخشهای حائز اهمیت نشود.
وی افزود: همانگونه که تولید علم و انتشار مقالات در مجلات معتبر ایران و جهان و کسب تعداد بیشتری از عناوین دانشمندان برجسته جهان و سرآمدان علمی ایران در اولویت کاری این حوزه قرار دارد، اهتمام ویژهای نیز برای انتشار به موقع و باکیفیت آخرین دستاوردهای محققان در مجلات علمی مختلف دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت بهکار گرفته شد که به حفظ رتبههای کسب شده نشریات علمی دانشگاه و ارتقای رتبه یکی از نشریات دانشگاه به فهرست نشریات JCR به عنوان تنها نشریه حائز این رتبه در میان نشریات علمی استان گیلان انجامید.
صیداوی افزود: در کنار توجه ویژه به بهبود کیفیت، ارتقای رتبه نشریات در سیستمهای ارزیابی، کیفیت و کمّیت پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی و اعمال دقیق ضوابط مرتبط نیز برای حوزه معاونت پژوهشی حائز اهمیت ویژهای بودهاست و از سوی دیگر، رویکرد عملگرایانه در قبال فرصتهای پیشرو در ارتباط با صنعت و جامعه نیز برای مجموعه مدیران و همکاران ما بسیار مهم بوده و تلاش زیادی برای تعمیق روابط موثر با صنعت و جامعه صورت گرفت تا بخشی از چالشها و مشکلات منطقهای و ملی با خلاقیت محققین دانشگاهی حل شود که این نگاه منجر به عقد قراردادها و تفاهمنامههای متعددی با ارگانهای دولتی و خصوصی شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان بیان کرد: از ظرفیت نهادهای تاثیرگذاری نظیر بنیاد علم ایران و بنیاد نخبگان استان گیلان نیز برای اخذ حمایت از پژوهشگران دانشگاه بهرهگیری شد. علاوه بر این برخی پایاننامههای تحصیلات تکمیلی مورد حمایت مالی صنایع و سازمانهای خارج از دانشگاه قرار گرفتند.
صیداوی تعامل با صنایع را مهم دانست و افزود: اعضای هیئت علمی متخصص و فرهیخته دانشگاه برای تعامل با صنعت، عازم فرصت مطالعاتی شدند. با هدف تعمیق آموزش دانشگاهی دانشجویان و تبدیل دانایی آنها به توانایی با صنایع مختلف استان رایزنیهایی صورت گرفت بهطوریکه تعدادی از دانشجویان مشمول بورسیه شده تا در کنار آموزش، بتوانند تجربه حضور در محیط کار واقعی را به دست آورند.
به گفته این مسئول، برای آشنایی بیشتر صنایع و کارآفرینان از ظرفیت دانشگاه، استادان و دانشجویان، رویدادهای صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) در سراسر استان برگزار شد و دانشگاه ظرفیتها و دستاوردهای پژوهشی- فناورانه خود را در نمایشگاههای متعددی عرضه کرد.
انتشار دهها عنوان کتاب
وی با اشاره به انتشار دهها عنوان کتاب اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گیلان، تأکید کرد: نهضت انتشار آخرین یافتههای استادان مبرز و فرهیخته دانشگاه منجر به انتشار دهها عنوان کتاب در سالیان اخیر شد و تعداد زیادی کرسی علمی- ترویجی مورد تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اشاعه یافتههای اساتید فرهیخته دانشگاه برگزار شد. با تلاشهای صورت گرفته، منابع علمی کتابخانههای دانشگاه با خرید جدیدترین کتابها بهروزرسانی شد تا دانشجویان از لذت دسترسی و مطالعه کتابهای معتبر و روزآمد برخوردار شوند.
صیداوی بیان کرد: در طول سالهای اخیر متناسب با نیازها و درخواستهای گروههای آموزشی و رشتههای تحصیلی دانشگاه، کنفرانسهای علمی ملی معتبری برگزار شد و برنامهریزی برای برگزاری همایشهای معتبر دیگری نیز در دست اقدام است. آزمایشگاهها و کارگاههای جدیدی راهاندازی و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی متناسب با نیازهای آموزشی- پژوهشی دانشجویان تأمین و برای رشتههای مرتبط، شرایط آزمایشگاهی-کارگاهی نسبتاً مناسبی فراهم شد.
این پژوهشگر برتر سال ۱۴۰۲ دانشگاه آزاد اسلامی، کلینیک گیاهپزشکی را یکی از دستآوردهای حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد گیلان دانست و افزود: حوزه فعالیتهای کلینیک گیاهپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در بازه دوساله اخیر توسعه قابلتوجهی یافت که در راستای درآمدزایی غیرشهریهای دانشگاه گام موثری محسوب میشود.
وی اضافه کرد: فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و انجمنهای علمی دانشجویی از لحاظ کیفی و کمّی رشد یافت و با تلاشهای صورتگرفته، متناسب با نیازها و ذائقه نسل جدید، برنامههای خلاقانه جذابتر و متنوعتری تدارک دیده شد که در نتیجه آن، تعداد اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و شمار انجمنهای علمی دانشجویی فعال، افزایش قابل توجهی یافت.
این استاد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گیلان ادامه داد: فعالیت مراکز تحقیقاتی دانشگاه با جدیت و کیفیت تداوم یافت که منجر به حفظ رتبه مطلوبِ کسب شده از سوی اکثریت این مراکز برای چندمین سال متوالی شد. همچنین دبیرخانه برنامههای علمی استان، بخش زیادی از نظام موضوعات گردشگری را احصا(گردآوری) کرد و با هدف جهتدهی و ساماندهی پژوهشهای مسألهمحور برای استفاده دانشجویان و پژوهشگران در اختیار آنان قرار داد.
صیداوی با اشاره به ارتقای سطح مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت ادامه داد: مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه با حفظ سطح یک کشوری برای سومین سال پیاپی از بین مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و اخذ مدیریت زیستبوم فناوری منطقه ۴ دانشگاه آزاد اسلامی و ضمن جذب حمایت مالی و تسهیلات از بودجه پارک علموفناوری توانسته با جذب ایدههای فناوران، شرایط و فرصت مناسبی برای رشد فناوریِ متکی بر دانش و زمینه استقرار هستهها و واحدهای فناور را فراهم کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان افزود: برگزاری نمایشگاههای فناورانه، بازدیدها و کارگاههای تخصصی متعددی نیز با همت مرکز رشد دانشگاه و بخشهای همکار محقق شدهاست. سرای نوآوری دانشگاه نیز سعی بر جذب شرکتهای با توان تجاری بالا و متناسب با نیاز جامعه داشت و استقرار چنین شرکتهایی را در دست اقدام قرار داد.
برنامههای پیش روی حوزه معاونت پژوهش و فناوری
صیداوی با برشمردن برنامههای پیش رو در حوزه پژوهش و فناوری واحد رشت تشریح کرد: مسلماً همه فعالیتهای گذشته با شتاب و کیفیتی بیشتر تداوم خواهد یافت و البته سعی خواهیم کرد نقاط ضعف را ترمیم کنیم. با توجه به مطالبه مقام معظم رهبری، روند رو به رشد تولید علم نباید با کندی و افول مواجه شود. علاوه بر آن با رفع موانع و چالشها، سعی خواهیم کرد آزمایشگاههای پیشرفته و کارگاههای درآمدزای مختلفی که به تازگی راهاندازی شدهاند به درآمدزایی بالاتری دست یابند و در کنار آن، راهاندازی آزمایشگاهها و کارگاههای درآمدزا و نیز آموزشی- پژوهشی جدید دیگری هم در دست اقدام خواهد بود.
به گفته معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، سعی میشود شرکتهای مبتنی بر دانش با آینده تجاری خوب در فضای دانشگاه مستقر و فعال شوند تا محصولات و خدمات جدید و بهروزی به جامعه عرضه کنند.
وی افزود: استفاده از ظرفیت بالقوه بسیار مناسب دانشگاه برای ارائه خدمات بیشتر به دانشجویان و جامعه پیرامونی در دستور کار خواهد بود. استفاده از فرصتهای پیش رو برای عقد قراردادهای برون دانشگاهی متعدد متناسب با ظرفیت و توان بالای دانشگاه، از جمله برنامههای آتی بوده و همکاری بیشتر و موثرتر با نهادهای تاثیرگذار استان و کشور برای حل مسائل و مشکلات میهن با هدف نقشآفرینی هرچه مؤثرتر دانشگاه آزاد اسلامی در دستور کار خواهد بود.
انتهای پیام/