آب ممکن است خیلی زودتر از آنچه فکر میکردیم به وجود آمده باشد

تیمی از کیهانشناسان به رهبری دانیل ویلن از دانشگاه پورتسموث در انگلستان، با شبیهسازی انفجار ستارگان اولیه، دریافتند که آب میتوانسته تنها ۱۰۰ میلیون سال پس از مهبانگ در جهان وجود داشته باشد. این شبیهسازیها نشان میدهند که گازهای هیدروژن، هلیوم و لیتیوم که از مهبانگ باقی مانده بودند، در اثر تشکیل اولین ستارگان و مرگ انفجاری آنها، عناصر سنگینتری مانند اکسیژن را به جهان آزاد کردند. این اکسیژن با ترکیب شدن با هیدروژن، امکان تشکیل آب را فراهم کرد.
چگونه آب در جهان اولیه شکل گرفت؟
به گزارش sciencealert در شبیهسازیها، دو نوع ستاره اولیه مورد بررسی قرار گرفت: یکی با جرم ۱۳ برابر خورشید و دیگری با جرم ۲۰۰ برابر خورشید. این ستارگان که تقریباً تماماً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده بودند، در دماها و فشارهای فوقالعاده بالا سوخت میسوزاندند و در لحظهای که منفجر میشدند، شرایطی ایجاد میکردند که گازهای باقیمانده از آنها با هم ترکیب شده و اکسیژن تولید میکردند.
پس از انفجار، گازهای داغ و پرانرژی به فضا پراکنده شدند و در عرض فاصلهای حدود ۱۶۳۰ سال نوری شروع به سرد شدن کردند. این سرد شدن سریع، فرصتی فراهم کرد که مولکولهای هیدروژن (H₂) تشکیل شوند. در نواحی متراکمتر این ابرهای گازی، اکسیژن با هیدروژن ترکیب شد و آب به وجود آمد.
نقش ابرهای گازی در حفظ آب
در مناطقی که گازهای ابرهای حاصل از انفجار ستارگان متراکمتر بودند، ذرات غبار نقش محافظتکننده ایفا کردند و از آب در برابر تابشهای مخرب محافظت کردند. این ذرات غبار به آب اجازه دادند تا در این محیطهای سرد و متراکم باقی بماند. در مقابل، در مناطق کمتراکم، انفجارهای مکرر ستارگان میتوانستند آب تشکیلشده را از بین ببرند.
انتهای پیام/