۲۹/ فروردين /۱۴۰۴
07:02 18 / 01 /1404
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

فرهنگ فردمحوری مانع فرزندآوری در ایران است/از نظر جمعیتی در وضعیت مطلوبی نیستیم

فرهنگ فردمحوری مانع فرزندآوری در ایران است از نظر جمعیتی در وضعیت مطلوبی نیستیم
دبیر فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: فرهنگ اسلامی- ایرانی ما همیشه فرزندآوری را به عنوان یک ارزش می‌شناسد، اما امروز با نفوذ فرهنگ فردمحوری و لذت‌جویی مواجه‌ایم که مانع از فرزندآوری می‌شود.

حجت‌الاسلام «محمدتقی نقدعلی» دبیر فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری آنا، در مورد وضعیت رشد جمعیت و اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: زمانی که ما قانون جمعیت و خانواده را تصویب کردیم، وضعیت جمعیت در حال سقوط بود.

وی ادامه داد: به یاد دارم که در آن زمان، حدود ۵۰۰ هزار نفر کاهش جمعیت را در سال تجربه می‌کردیم. در بسیاری از قوانین پیشین، جریمه‌هایی برای فرزندآوری در نظر گرفته شده بود. اما با تصویب قانون جمعیت و خانواده، جریمه‌ها به مشوق‌هایی برای فرزندآوری تبدیل شدند.

نقدعلی افزود: هدف اصلی این قانون این بود که فضای جریمه برای فرزندآوری را از بین ببرد و به فضای مشوق تبدیل کند. البته برخی از مشوق‌ها مانند زمین و خودرو در بعضی نقاط یا مقاطع زمانی قابل دسترس بودند، اما در برخی مناطق مانند مرکز استان اصفهان، این امکان وجود ندارد؛ لذا ما سعی کردیم خانواده‌ها را به شهرستان‌های دیگر هدایت کنیم.

دبیر فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با وجود تلاش‌ها، هنوز در وضعیت مطلوبی از جمعیت قرار نداریم. مباحثی همچون تورم، گرانی، مسکن و عدم اعطای تسهیلات، مانع از اعمال مشوق‌های مؤثر شده است؛ هرچند که فضا نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است.

این نماینده مجلس در پاسخ به تأثیر زندگی مدرن و فرهنگ غربی بر کاهش ازدواج و زاد و ولد گفت: نقش فرهنگ در این زمینه بسیار مهم است. فرهنگ اسلامی- ایرانی ما همیشه فرزندآوری را به عنوان یک ارزش می‌شناسد، اما امروز با نفوذ فرهنگ فردمحوری و لذت‌جویی مواجه‌ایم که مانع از فرزندآوری می‌شود. این تغییرات فرهنگی نیازمند توجه جدی از سوی دستگاه‌های فرهنگی است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی همچنین به پیامد‌های کاهش جمعیت برای بازار کار و اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: اگر جمعیت جوان کاهش یابد، طبیعی است که کشور به سمت افول خواهد رفت. ضرب‌المثلی می‌گوید: جنگ را لشکر می‌کند و معامله را پول! که نشان‌دهنده اهمیت جمعیت جوان در اقتصاد و سایر زمینه‌ها است.

عضو فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده در پایان به اقدامات دولت اشاره کرد و گفت: دولت در حال تلاش برای ایجاد حمایت‌های لازم از طریق بانک مرکزی و تسهیلات ازدواج است. مجلس نیز با جدیت پیگیر قوانین مربوط به جمعیت و حمایت از جوانی جمعیت است. امیدواریم با وجود مشکلات ناشی از تحریم‌ها، بتوانیم حمایت‌های بیشتری از این عرصه داشته باشیم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر