ترسیم نقشه راه توسعه گردشگری؛ طرحی تحقیقاتی که منجر به حل مسئله شد

خبرگزاری آنا؛ طرح تحقیقاتی نرگس عطریان معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در مجمع عالی بسیجیان شهرستان لنجان با موضوع «ترسیم نقشه راه توسعه گردشگری لنجان» بهعنوان طرح برتر تحقیقاتی برای حل مسائل شهری انتخاب شد.
توسعه صنعت گردشگری بهعنوان یکی از محورهای کلیدی در رشد اقتصادی و فرهنگی جوامع، امروزه به یک ضرورت غیرقابل انکار تبدیل شده است.
در این راستا، شهرستان لنجان با برخورداری از ظرفیتهای غنی تاریخی، اکولوژیکی و فرهنگی، ظرفیت بالایی برای جذب گردشگران دارد، این منطقه نه تنها میتواند به عنوان یک مقصد گردشگری جذاب شناخته شود؛ بلکه میتواند به همگرایی فرهنگی و تبادل اقتصادی بین اقوام و فرهنگهای مختلف کمک کند.
در شرایطی که اقتصادهای تکمحصولی به چالشهایی جدی دچار شدهاند، سرمایهگذاری در صنعت گردشگری میتواند راهی مؤثر برای تنوعبخشی به درآمدها و ارتقای سطح زندگی محلی باشد.
بنابراین، نیاز به یک برنامهریزی استراتژیک و تدوین نقشهراهی مدوّن برای توسعه گردشگری در لنجان بیش از پیش احساس میشود؛ مسیری که میتواند به رونق اقتصادی، حفظ فرهنگها و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان این شهرستان منجر شود.
خبرنگار آنا در این راستا گفتوگویی با نرگس عطریان معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان انجام داده است.
لنجان؛ گنجینهای پنهان در صنعت گردشگری
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با بیان اینکه توسعه صنعت گردشگری شهرستان لنجان از دو جهت حائز اهمیت است به خبرنگار آنا گفت: توسعه صنعت گردشگری لنجان نخست موجب آشنایی مردم این شهرستان با دیگر فرهنگها، نژادها، اقوام، مناطق، گویشها و دیدگاهها میشود که میتواند همگرایی فرهنگی ایجاد کند و دوم از نظر اقتصادی بهعنوان یک منبع درآمد و حتی تبادل ارز و ریال محسوب میشود.
عطریان بیان کرد: ضرورت دارد عوامل حکمرانی و مدیریت شهرستان لنجان در سایه برخورداری از امکانات گوناگون و جاذبههای متنوع و شرایط اقلیمی بسیار خوب این شهرستان در پی جذب و جلب گردشگری به سوی لنجان باشند.
وی با تشریح صنعت گردشگری در شهرستان لنجان عنوان کرد: متأسفانه این صنعت در منطقه لنجان چنانچه شایسته است معرفی، گسترش و توسعه نیافته، چراکه یکی از دلایل اساسی آن خلأهای پژوهشی، مطالعاتی و شناسایی ظرفیتهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اکولوژیکی است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان متذکر شد: وجود عوامل تاریخی در ادوار و حکومتهای مختلف، شرایط اکولوژیکی منطقه، راههای ارتباطی مناسب، وجود صنایع سنگین، وجود قابلیت خدمات فرهنگی و هنری فراوان، جمعیت مناسب سیستم ارتباطی و حمل و نقل مناسب بخش کشاورزی، سیستم بهداشتی موجود، فصلی شدن زایندهرود در مرکز شهر اصفهان، نزدیکی به ترمینالهای مسافربری و وجود مراکز آموزش عالی متعدد ازجمله زیرساختهای گردشگری منطقه لنجان هستند.
عطریان با تأکید بر اینکه توسعه صنعت گردشگری یک بخش از انواع فعالیتهای بخش اقتصادی فرهنگی شهرستان لنجان خواهد شد، ادامه داد: توسعه صنعت گردشگری موجب توسعه صنایع دیگر خواهد شد، یهعنوان مثال بخش کشاورزی با افزایش تقاضا برای مصرف، بخش صنایع دستی با افزایش تقاضای این نوع محصولات، بخش ساختمانسازی با افزایش بودجه برای تسهیل حمل و نقل و ساختن جادهها، فرودگاه، ترمینال و افزایش تقاضا برای استفاده از خدمات حمل و نقل و ارتباطات خدمات مالی، خدمات فرهنگی و آموزشی به ارتقای این بخش کمک میکند.
وی یادآور شد: رشد و توسعه صنعت گردشگری در شهرستان لنجان بهعنوان یکی از راهکارهای عملی رهایی از اقتصاد تکمحصولی و متنوعسازی درآمدی شهرستان باید بیش از پیش مورد توجه برنامهریزان و سیاستگذاران شهری قرار گیرد.
سفر به سوی آینده؛ برنامهریزی برای رونق گردشگری لنجان
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان اظهار کرد: نتایج مثبت صنعت گردشگری با توسعه و ایجاد ساخت و سازهای لازم برای ارتقای این صنعت به صورت غیرمستقیم بر وضعیت حکمرانی شهرستان تأثیر خواهد گذاشت.
عطریان توضیح داد: ایجاد زیرساختهای بهتر مانند جادهسازی، برق، تلفن، شبکه حمل و نقل، اعتلای فرهنگ شهروندی ازجمله نتایج مثبت این گونه توسعه بخشی است و به علاوه ارتقای گردشگر به کاهش بیکاری، افزایش کیفیت زندگی افراد محلی در شهرستان خواهد شد.
وی تشریح کرد: به عبارت دیگر شکوفایی صنعت گردشگری منجر به غنی شدن فرهنگها، حفظ و مراقبت از آثار تاریخی و باستانی و ارتقای ارزش اطلاعات و آگاهیهای اجتماعی و ارتقای سطح بهداشت میشود؛ بنابراین برای اجرای دقیق توسعه صنعت گردشگری تهیه و تدوین نقشه راه و سندی راهبردی ویژه گردشگری منطقه ضرورت مییابد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان عنوان کرد: سازمانهای ذیربط توسعه بخشی منطقه، بهمنظور تحقق بخشیدن به رسالتهای خود در حیطه سند چشمانداز ۲۰ ساله ضرورت دارد به داشتن نقشهراهی واحد منسجم و اجرایی مجهز باشند.
عطریان خاطرنشان کرد: این سند با مشخص کردن حفظ خطوط کلان براساس حوزه مداخلات اصلی حوزه گردشگری پایه و مبنای اجرایی شدن برنامه توسعه گردشگری را آسان میسازد و با روحیه مأموریتگرایی از موازیکاری متولیان کاسته و رسالتهای هر سازمان را با قید شاخصهای توسعه بخش مشخص میسازد.
انتهای پیام/