تحول مهارتی دانشگاه آزاد یزد؛ پیوند دانش و صنعت در دستور کار

به گزارش خبرنگار آنا، محمدرضا دهقانیاشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در گفتوگو و نشست با مجید شخصی نیائی رئیس پارک علم و فناوری یزد اظهار کرد: این دانشگاه بزرگترین مجموعه آموزشی در استان بودهد که ۱۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۴ هزار و ۵۰۰ دانشآموز با ۳۰ مدرسه در استان دارد و خانوادهای ۲۵ هزار نفری است که از شیرخوارگی تا مقطع دکتری را در خود داشته و با سه وزارتخانه بهداشت و درمان، علوم و فناوری و آموزش و پرورش در ارتباط است.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در ۴۰۰ شهر کشور به تحصیل اشتغال دارند، افزود:دانشگاههای کشور در آموزش دانش موفق بودهاند؛ اما در آموزش فناوری توفیقی نداشتهاند و آموزش عالی در زنجیره دانش، فناوری و کارآفرینی در بخش دانش موفقیت داشته است. در سال ۱۴۰۰ سی تا چهل نفر از متخصصان سندی را طراحی کردند که سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی نامیده و در مدت چهار سال دانشگاه متعهد شد در ساختارهای دانش و اداری و.. متحول شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد چرخشهای تحولآفرین را از آموزش حافظه محور به مهارت محور برشمرد و عنوان کرد: جشن فارغالتحصیلی دانشجویانی که واحدهای خود را در صنعت گذرانده، امسال در کارخانه ایفا سرام برگزار شد و ۶۰ نفر برای نخستین بار در صنعت فارغالتحصیل شدند.
دهقانیاشکذری طرح مهارت یار را راهی برای پیوند عمیق دانشگاه و جامعه دانست و بیان کرد: در طرح یاد شده از ظرفیتهای مردمی در زمینه مهارتآموزی استفاده میشود در این طرح دانشجو در محیط واقعی استعداد خود را خواهد شناخت و خلأ مهارتی در رشته خود را رفع میکند، همچنین زمینه شناسایی نیروهای ماهر توسط صنایع و اصناف فراهم میشود.
وی با اشاره به منحل شدن دانشکدگان سنتی مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد دارای ۱۰ دانشکده؛ مهندسی ساخت و فناوریهای صنعتی، صنعت ساختمان و محیطزیست، بازار و کسبوکار، تمدن و مطالعات جهان، فرهنگ و زندگی، جامعه و رسانه، مهارت و کارآفرینی، تعلیم و تربیت اسلامی، پزشکی و دانشکده فضای مجازی- هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته است که خواهند توانست تحول عظیمی را در آموزشهای کاربردی و حل مسائل استان ایفا کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد عرصه و میدان در دانشکده تعلیم و تربیت را در محیط آموزشی و پژوهشی دانست و تبیین کرد: دانشجویان تجارب عملی و مهارتهای لازم برای تعلیم و تربیت دانش آموزان را در مدارس در کنار معلمان فرا میگیرند.
دهقانیاشکذری اضافه کرد: عرصه و میدان شامل کلاسهای تدریس، آزمایشگاهها و مکانهای مناسب برای تجربه عملی تعلیم و تربیت است. دانشجویان میتوانند با اصول و مبانی علم تعلیم و تربیت آشنا شده، روشهای آموزشی را بررسی کرده و مهارتهای تدریس را تمرین و در سطوح مختلف از محیطهای آموزشی و پرورشی حرفهای بهره گیرند.
وی با اشاره به وجود سه رشته کاردانی پرواز، تعمیر و نگهداری هواپیما و ایمنی پرواز در برنامههای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد مطرح کرد: نقطه آغاز تحول در صنعت هوایی، همکاری میان فعالان این عرصه است.
دهقانیاشکذری با اشاره به تغییر اتوماسیون اداری دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یک میلیون و ۴۰۰ هزار ایمیل برای دانشجویان درست شده، همه دانشجویان درخواستهای خود را در ایمیل نوشته و با استفاده از حامی آنها به شبکه دانشگاه متصل میشوند. ۶ هزار نفر از مدیران در دانشگاه تصمیم میگیرند که بتوانیم به نحو احسن خدمات به دانشجویان را انجام دهیم.
مجید شخصی نیائی، رئیس پارک علم و فناوری یزد نیز با تأکید بر اهمیت همکاریهای بینبخشی، گفت: برگزاری دورههای توانمندسازی و آموزشهای تخصصی میتواند نقش مؤثری در ارتقای سطح فناوری و نوآوری شرکتهای فعال در پارک علم و فناوری ایفا کند.
انتهای پیام/

نسل جدید به مهارتهای نرم نیاز دارد
