۲۹/ فروردين /۱۴۰۴

لاریجانی: آمریکا نمی‌تواند صادرات نفت ایران را صفر کند/ خیلی از قوانین ما پریشانی دارند

لاریجانی: آمریکا نمی‌تواند صادرات نفت ایران را صفر کند  خیلی از قوانین ما پریشانی دارند
مؤسس و رئیس اسبق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: مسئله نحوه کاهش اثر تحریم‌ها است. این مسئله ساده‌ای نیست و مجلس نقش مهمی در این رابطه دارد. در رابطه با جهاد اثباتی، مسئله صنعت نفت است، آمریکا گفته من میخواهم نفت ایران را صفر کنم، نمی‌تواند.

به گزارش خبرگزاری آنا، محمدجواد لاریجانی، مؤسس و رئیس اسبق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه) در دومین دوره جایزه ملی قانون  اظهارکرد: مرکز پژوه‌ها باید اعتبار لازم را کسب کند، برای این اتفاق باید قدم‌های خوبی برداشته شود. مأمن و پشتیبان نمایندگان مجلس مرککز پژوهش‌ها است. نمایندگان مجلس باید به اینجا تأکید کنند اگر می‌خواهند نطق پیش از دستوری در مجلس انجام بدهند باید مرکز پژهش‌ها به آنها کمک کنند. نمایندگان تماس بگیرند و بگویند هفته آینده نوبت نطق من در مجلس است و از مرکز پژوهش‌ها کمک بگیرند.

وی افزود: نماینده مجلس برای سایر امور حتی برای ثبت نام فرزند خود از مرکز پژوهش‌ها کمک بگیرد. می‌خواهم بگویم این اعتبار را باید کسب کند.

لاریجانی گفت: تفکر سیاسی ما براساس احیای مطلب بحث ولایت توسط حضرت امام در بین ما شد و جمهوری اسلامی یک نظام سیاسی-مدنی با سازوکار دموکراسی فانکشنال یا عملیاتی شد. ما مسئولیت‌هایی را داریم که ولی امرمان مطرح می‌کنند و باید به آن بپردازیم. همه از جمله مجلس؛ رهبر انقلاب جهاد تبیین را فریضه‌ای بسیار ضروری دانستند، جهاد تبیین جهات بسیار مهمی دارد. نمایندگان مجلس در این موضوع می‌توانند پرچمدار باشند.

مؤسس و رئیس اسبق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در رابطه فضای مجازی نیز گفت: فضای مجازی بخش بسیار بزرگ بشر است. من مخالف اینترنت و ... نیستم. من اینترنت را ۳۳ سال قبل وارد کشور کردم. عده‌ای می‌گویند میخواهند اینترنت را آزاد کنند، اما رهبر انقلاب جلوی آن را گرفته‌اند. آن موقع حضراتی که برای رفع فیلتر سینه چاک می‌کنند نمی‌دانستند اینترنت را با ت دو نقطه می‌نویسند یا ط دسته دار. آقای غرضی اینترنت را همان فکس می‌دانستند.

وی افزود: من در نامه‌ای به رهبر انقلاب توضیحاتی را در رابطه با اینترنت دادم. من را برای نماز مغرب خواستند و حضرت آقا فرمودند گزارش بسیار خوبی بود و ۳ مطلب فرمودند، مطلب اول اینکه این تکنولوژی بسیار آینده دار است و میدان عمل آن را برای همه باز کنند، مطلب دوم این بود که جوانان احتمالاً به آن علاقه زیادی خواهند داشت و در این موضوع کمک کنید، مطلب سوم این بود که به فکر آلایندگی‌های اینترنت باشید.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

لاریجانی همچنین گفت: این نوع برداشت از این تکنولوژی چیز بسیار شگفت انگیزی بود. در دانشگاه علوم بنیادین در رابطه با این موضوع خداراشکر کردیم که ایشان همچین برداشتی داشتند. فضای مجازی امروز یک مقدار آلوده به بازی‌های سیاسی شده است. مسئله فضای مجازی دو مسئله بسیار عمده دارد. اول مسئله ساختاری است که ما باید در ارائه دسترسی‌ها، درست عمل کنیم. ما حتماً باید یک دیتابیس بزرگی داشته باشیم تا سنگ پشت کار‌های ما شود. حدود ۶۰ میلیون دلار هزینه دارد، اما ما می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

مؤسس و رئیس اسبق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: در رابطه با قوانین و مقررات حاکم بر فضای مجازی، که من معتقدم فضای حقیقی است و اسم آن فضای مجازی است، این حالت بی در و پیکری که الان وجود دارد در هیچ جای دنیا نیست. در آمریکا راجع به فیلتر کردن بعضی از این شبکه‌ها مثل تیک تاک و امثالهم بود. اول اینکه اطلاعات شهروندان آمریکایی را در اختیار دشمن آمریکا هستند قرار می‌دهد، دوم اینکه تیک تاک در مسائل سیاسی مطالب و اخباری را می‌گذارند که مخالف سیاست‌های آمریکاست، سوم اینکه در انتخابات آمریکا دخالت می‌کند.

وی تصریح کرد: مرکز پژوهش‌ها حتماً باید یک گروه از کارشناسان را تشکیل دهند تا ما در این امر مهم پیش قراول باشیم. در مسئله دیپلماسی و مذاکره با آمریکا را رهبری فرمودند. به خاطر اینکه دولتمردان عزیز ما برای گشایش در امور اقتصادی کشور به این نتیجه رسیدند که بخشی از تحریم‌ها را آمریکا بردارد. خود این قضیه احتاج به تبیین دارد. این مسئله فراتر از دیپلماسی پارلمانی است.

لاریجانی افزود: مسئله بعدی، مسئله نحوه کاهش اثر تحریم‌ها است. این مسئله ساده‌ای نیست و مجلس نقش مهمی در این رابطه دارد. در رابطه با جهاد اثباتی، مسئله صنعت نفت است، آمریکا گفته من میخواهم نفت ایران را صفر کنم، نمی‌تواند. صنعت نفت مجموعه‌ای است که اگر خودش را بالا بکشد مجموعه‌ای از ۱۲۰ حوزه خود را بالا می‌کشد. ما اگر وارد حوزه فرآورده شویم برکات بسیار زیادی دارد. فرآورده مشتریش نقد است و تحریم آن بسیار کار ممشکلی است. یعنی اگر کسی بخواهد چاه نفتی حفاری کند باید بگویند یکی از جا‌های خوب ایران است. صنایع نفت ما بالع بر ۱۰۰ سال عمر دارد.

مؤسس و رئیس اسبق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: ریاست آقای نگاهداری بر این مرکز باعث اعتبار است. اینه قانون هدفش مشخص باشد و بهم ریخته نباشد خیلی مهم است. خیلی از قوانین ما پریشانی زیادی دارد و این پریشانی باید در مجلس پژوهش‌ها رفع شود و قانون دارای ساختار منظمی باشد. سیمولیشن قانون در اجرا در دنیا الان مطرح است. ما امروز با امکانات علمی که وجود دارد می‌توانیم این را شبیه سازی کنیم. این شبیه سازی یک فوت و فنی دارد که نشان می‌دهد این قانون چطور می‌تواند در میدان عمل بروز و ظهور کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر