اسلامی: سامانه پرتودهی محصولات کشاورزی ظرفیتی برای مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها ایجاد کرد

به گزارش خبرگزاری آنا، محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران در جریان افتتاح و بهرهبرداری از نخستین مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در شهر اهواز، اظهار کرد: خوشحالیم که یکی از وعدههای داده شده درخصوص ایجاد و تجهیز ۱۲ قطب پرتودهی در کشور امروز در استان خوزستان محقق شد و مرکز پرتو فرایند جنوب غرب کشور به عنوان نخستین سامانه پرتودهی در شهر اهواز فعالیت خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: این سامانه قابلیت پرتودهی روزانه ۱۰۰ تن محصولات کشاورزی را دارد که گام مهمی در بخش سلامت و امنیت غذایی بهشمار میآید.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه با اشاره به اینکه خوزستان یکی از قطبهای کشاورزی و تولید مواد غذایی در کشور بهشمار میآید و در سراسر این استان ظرفیت فراوانی وجود دارد، گفت: فعالیت این سامانه به عنوان یک کار آغازین و سرمایهگذاری پایه انجام شد و عاملی برای ترویج فرهنگ استفاده از فناوری پرتودهی و ظرفیت به وجود آمده، توسط فعالان این حوزه است و در آینده شاهد توسعه فناوری پرتودهی در کل استان و جنوب کشور خواهیم بود.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: همچنین با راهاندازی این سامانه، ظرفیتی برای مراکز تحقیقاتی متعلق به وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاهها ایجاد شده تا بتوانند از این محیط در راه تحقیق و پژوهش استفاده کنند. این مرکز را باید نقطه آغازین استفاده از فناوری پرتودهی در استان خوزستان دانست و امیدواریم در آینده شاهد گسترش این فناوری در سراسر خوزستان و کشور باشیم.
وی افزود: با استفاده از فناوری پرتودهی، آفات و باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی زدوده شده و انبارمانی آنها افزایش مییابد؛ به این طریق علاوه بر کمک به معیشت خانواده و اقتصاد ملی، موانع بر سر راه صادرات محصولات غذایی و کشاورزی برطرف میشود.
اسلامی در پایان گفت: سامانهای که امروز به بهرهبرداری رسید برای پرتودهی محصولاتی نظیر غلات، حبوبات و دانههای روغنی کاربرد دارد و همچنین برای سایر محصولات دستگاههای مولد اشعه برای ارایه خدمات منطبق خواهند شد.
به گزارش آنا، مرکز پرتو فرایند جنوب غرب کشور (اهواز) مجهز به سامانه خود حفاظ گاما ساخت ایران بوده و در شهرک صنعتی شماره ۲ استان خوزستان در زمینی به مساحت ۵۷۵۰ مترمربع احداث شده است.
با آغاز به کار نخستین مرکز پرتودهی در خوزستان، این استان به قطب پرتودهی محصولات کشاورزی در جنوب کشور تبدیل خواهد شد.
در مرکز پرتو فرایند جنوب غرب کشور (اهواز) روزانه با ظرفیت ۱۰۰ تن انواع محصولات کشاورزی نظیر غلات، حبوبات، گیاهان دارویی و برخی از محصولات خشکبار پرتودهی خواهند شد.
انتهای پیام/