اثربخشی درمان و جلوگیری از آسیبهای جانبی با استفاده از فیزیک پزشکی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سمیده خوئی عضو هیئت علمی گروه فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا گفت: فیزیک پزشکی یک رشته میان رشتهای است که پلی میان علوم پایه و علوم بالینی محسوب میشود. در واقع از اصول فیزیک میتوان برای تشخیص و درمان بیماریها استفاده کرد. علم فیزیک در پزشکی به بهینهسازی روشهای تشخیصی و درمانی کمک میکند.
رئیس سیزدهمین کنگره بینالمللی فیزیک پزشکی ادامه داد: رشته فیزیک پزشکی از سال ۱۳۶۷ در دانشگاههای ایران راهاندازی شد و خوشبختانه در سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری در این زمینه حاصل شده است به طوری که اکنون هم سطح کشورهای پیشرفته هستیم.
خوئی توضیح داد: فیزیک پزشکی در بسیاری از زمینهها کاربرد دارد. بهعنوان مثال، تصویربرداریهای پزشکی مانند سیتیاسکن،امآرآی و سونوگرافی مبتنی بر اصول فیزیک پزشکی هستند. همچنین در پرتودرمانی، فیزیکپزشکی محاسبات دقیقی انجام میدهد تا میزان دوز دریافتی بیمار را تعیین کند. این محاسبات برای اثربخشی درمان و جلوگیری از آسیبهای جانبی بسیار حیاتی هستند.
وی در پاسخ به این سوال که فیزیک پزشکی بیشتر در تشخیص کمک کننده است یا درمان، گفت: از علم فیزیک پزشکی میتوان هم برای تشخیص و هم درمان انواع بیماریها استفاده کرد.
خوئی با اشاره به نقش هوش مصنوعی در علم فیزیک پزشکی توضیح داد: هوش مصنوعی میتواند فرایندهای موجود در فیزیک پزشکی را بهینهسازی کند به عنوان مثال معمولا تصویربرداری پزشکی، پردازش و بازسازی تصاویر بهصورت دستی انجام میشود که زمانبر است درحالی که هوش مصنوعی میتواند این روند را تسریع و دقت را افزایش دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که فیزیک پزشکی در توسعه روشهای جدید تشخیصی و درمانی نقش دارد گفت: این علم در کنار مهندسی پزشکی به طراحی و ارتقای تجهیزات پزشکی کمک میکند.
خوئی به آینده فیزیک پزشکی در ایران اشاره کرد و افزود: آینده فیزیک پزشکی در ایران بسیار روشن است چرا که با رونق و ترکیب هوش مصنوعی، نانوفناوریها و سایر علوم مرتبط با این علم، میتوان پیشرفت چشمگیری در روشهای تشخیص و درمان حاصل کرد.
انتهای پیام/