ماهیها توانایی تشخیص انسانها را از یکدیگر دارند

به گزارش خبرگزاری آنا، ماهیها از تفاوتهای بصری جزئی بین غواصان استفاده میکنند تا فردی که به آنها غذا میدهد را از میان آنها تشخیص دهند. یک تیم تحقیقاتی از موسسه رفتارشناسی حیوانات ماکس پلانک در آلمان، مجموعهای آزمایش انجام دادند و دریافتند که ماهیها در طبیعت میتوانند انسانها را بر اساس نشانههای بصری خارجی تشخیص دهند. این یافتهها در ژورنال بیولوژی لترز (Biology Letters) منتشر شده است.
سالها بود که غواصان در یک ایستگاه تحقیقاتی در دریای مدیترانه با یک مشکل مواجه بودند و آن اینکه ماهیهای محلی در مقطعی از فصل، غواصان را دنبال کرده و غذای در نظر گرفتهشده به عنوان پاداش آزمایشی را میدزدیدند. نکته جالب این بود که این ماهیها، غواص خاصی را که قبلاً غذا آورده بود، تشخیص داده و فقط او را دنبال میکردند و به سایر غواصان توجهی نمیکردند. تیم تحقیقاتی این مطالعه را در عمق هشت متری در یک سایت تحقیقاتی در دریای مدیترانه انجام داد (جایی که جمعیت ماهیهای وحشی به حضور دانشمندان عادت کردهاند). آزمایشها در آبهای آزاد انجام شد و ماهیها به عنوان داوطلبان مشتاقی که میتوانستند هر زمان که بخواهند بیایند و بروند در آزمایشها شرکت کردند.
در آزمایش بررسی شد که آیا ماهیها میتوانند یاد بگیرند که یک غواص خاص را دنبال کنند یا خیر. نتایج نشان داد ماهیها حتی بین غواصی که به آنها غذا میداد و سایر غواصها تفاوت قائل هستند. غواص آموزشدهنده سولر (Soller) در این باره میگوید: «به محض اینکه وارد آب میشدم، چند ثانیه طول نمیکشید که آنها را ببینم که به سمتم شنا میکنند، گویی از ناکجاآباد میآیند.» ماهیها یاد میگرفتند که او را دنبال کنند و سولر حتی شروع به دادن اسم به آنها کرد و یکی را برنی (Bernie) و دیگری را آلفی (Alfie) نامید.
به طور کلی، شواهد علمی کمی وجود دارد که نشان دهد ماهیها میتوانند انسان را تشخیص دهند. یکی از گونههای پرورشی یعنی ماهی تیرانداز (archerfish) در محیطی آزمایشگاهی توانست تصاویر تولیدشده کامپیوتر را از چهره انسان تشخیص دهد. پرورش ماهی و آبزیان سابقهای طولانی دارد و به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد. ارسطو در نوشتههای خود از پرورش ماهی به عنوان شغلی پرمنفعت یاد کردهاست.
انتهای پیام/