توانایی حیوانات در یادگیری ارتباطات با دیگر گونهها

به گزارش خبرگزاری آنا، تحقیقات نشان داده که برخی جانوران قادرند صداها یا نشانههای گونههای دیگر را یاد بگیرند و از آنها استفاده کنند. به عنوان مثال پرندگان یکی از بهترین نمونهها در این زمینه هستند. مطالعات نشان داده که پرندگان مهاجر میتوانند صدای سایر گونهها را در مسیر مهاجرت خود درک کنند، که این امر به آنها کمک میکند تا از خطرات احتمالی آگاه شوند.
یکی از نمونههای جالب بوچانگای دمچنگالی (Dicrurus adsimilis) است. این پرنده کوچک آفریقایی توانسته صداهای هشدار گونههای دیگر را تقلید کند تا به اهداف خود برسد. تحقیقات نشان داده است که این پرندگان با تقلید صداهای هشدار دیگر جانوران توانستهاند رفتار آنها را تحت تأثیر قرار دهند و از این طریق غذاهای بیشتری به دست آورند!
ارتباطات جانوری به هر نوع رفتاری اطلاق میشود که تأثیری بر رفتار دیگر جانوران دارد. این ارتباطات میتواند شامل صداها، حرکات بدنی و حتی تغییرات شیمیایی باشد. در این راستا، مطالعه رفتار جانوران که به آن جانورنشانهشناسی (Zoosemiotics) گفته میشود، نقش مهمی در درک بهتر این پدیده دارد. با وجود اینکه برخی جانوران قادر به یادگیری صداهای دیگر گونهها هستند، هنوز سوالاتی درباره فرآیندهای شناختی آنها وجود دارد. آیا این جانوران عمداً سعی در فریب دیگران دارند یا صرفاً یادگیری تصادفی است؟ توماس فلاور (Thomas Flower) محقق در این زمینه بیان کرده است: «این امر نشان میدهد که جانوران میتوانند همواره چیزهای جدید یاد بگیرند.»
تحقیقات درباره ارتباطات میان جانوران و توانایی آنها در یادگیری زبانهای دیگر گونهها به دههها پیش برمیگردد. محققانی مانند سایمون تاندن (Simon W. Townsend) و بنجامین ون دورن (Benjamin Van Doren) بر روی الگوهای ارتباطی میان گونهها کار کردهاند و نتایج آنها نشاندهنده پیچیدگیهای ارتباطی در دنیای حیوانات است.
انتهای پیام/