۱۱/ فروردين /۱۴۰۴
07:45 30 / 11 /1403
عصر امید اقتصاد دیجیتال؛

پاسخ به چالش‌های مالیاتی در عصر دیجیتال با نرم‌افزار هوشمند حسابداری

پاسخ به چالش‌های مالیاتی در عصر دیجیتال با نرم‌افزار هوشمند حسابداری
محققان یک شرکت فناور، نرم‌افزاری ساخته‌اند که به عنوان راهکاری نوین به مؤدیان مالیاتی کمک می‌کند تا با سهولت بیشتری به مدیریت امور مالی خود بپردازند.

خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ در دنیای امروز، تحولات سریع فناوری و تغییرات قوانین مالیاتی به‌ویژه در حوزه حسابداری، ضرورت استفاده از نرم‌افزارهای پیشرفته و هوشمند را بیش از پیش نمایان کرده است.

با ورود قانون پایانه‌های فروشگاهی و حرکت به سمت الکترونیکی شدن فرآیندهای مالی، نیاز به ابزارهای نوین برای تسهیل در امور حسابداری و مالیاتی به شدت احساس می‌شود.

 در این راستا، یک شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه که در هفتمین رویداد ملی عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در اصفهان هم حضور داشت با هدف طراحی و تولید نرم‌افزار «مؤدیان در حسابداری آنلاین» گام برداشته، این نرم‌افزار به‌عنوان یک رابط کاربری هوشمند میان مؤدیان مالیاتی و حسابداران به‌طور ویژه برای پاسخگویی به نیازهای جدید مؤدیان در ارسال اسناد مالی و صورت‌حساب‌ها به سازمان امور مالیاتی طراحی شده است.

تجربه و دانش تخصصی تیم طراحی این نرم‌افزار، به‌‌خصوص در شرایطی که دفاتر سنتی در حال حذف شدن و فرآیندها به سمت دیجیتالیزه شدن پیش می‌روند به‌وضوح نشان‌دهنده اهمیت و ضرورت این اقدام است.

از اردیبهشت‌ ۱۴۰۲ با آگاهی از وضع قانون پایانه‌های فروشگاهی، این شرکت به طراحی نرم‌افزار «واسط مؤدیان و حسابداران مالی» اقدام کرد و نمونه اولیه آن در آبان‌ سال گذشته به بازار عرضه شد. این نرم‌افزار نه‌تنها به حسابداران کمک می‌کند تا به‌راحتی با سیستم‌های جدید مالیاتی سازگار شوند؛ بلکه به مؤدیان نیز این امکان را می‌دهد تا به‌صورت آنلاین و سریع‌تر به امور مالی خود رسیدگی کنند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد این نرم‌افزار، استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش خطاها و افزایش دقت در فرآیندهای مالی است. این فناوری به‌‌خصوص در حوزه حسابداری که با اطلاعات حساس و حیاتی سروکار دارد، اهمیت ویژه‌ای دارد. 

خبرنگار آنا با این مقدمه سرغ احسان زارع مدیرعامل این شرکت فناور رفته تا از جزئیات طراحی و تولید نرم‌افزار «مؤدیان در حسابداری آنلاین»، چالش‌ها و فرصت‌های موجود در صنعت حسابداری دیجیتال و چشم‌اندازهای آینده این نرم‌افزار و تأثیر آن بر فرآیندهای مالیاتی در کشور مطلع شود.

گپ و گفت آنا با زارع در پی می‌آید:

راهکار نوین یک شرکت فناور به مؤدیان مالیاتی برای مدیریت امور مالی 

آنا: فعالیت و کارکرد اصلی شرکت متبوع شما (محصول) در حوزه اقتصاد دیجیتال چیست و چه نیازی از نیازهای کشور را رفع می‌کند؟

زارع: از سال گذشته قانون پایانه‌های فروشگاهی وضع و در حال اجرایی شدن است و دفاتر هم یک به یک در حال حذف شدن هستند و به سمت الکترونیکی شدن پیش می‌روند، بنابراین شرکت به سمت طراحی و تولید نرم‌افزار «مؤدیان در حسابداری آنلاین» رفتیم، به این ترتیب نیاز مؤدیان مالیاتی برای ارسال به حساب‌های الکترونیک و سند الکترونیک برای دارایی را پوشش می‌دهد، درحقیقت محصول ما نرم‌افزار حسابداری آنلاین و هوشمند یا به‌عبارت بهتر «نرم‌افزار واسط مؤدیان و حسابداران مالی» است.

آنا: شرکت فناور از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کرد و چگونه ایده طراحی «نرم‌افزار واسط مؤدیان و حسابداران مالی» به ذهن شما خطور کرد؟

زارع: از اردیبهشت‌ ۱۴۰۲ که متوجه وضع قانون پایانه‌های فروشگاهی شدیم به فکر طراحی نرم‌افزار «واسط مؤدیان و حسابداران مالی» افتادیم و نمونه اولیه نرم‌افزار آبان‌ سال گذشته وارد بازار شد و از همان سال به مرور نرم‌افزار را پیشرفت دادیم.

حدود یک ماهی می‌شود که نرم‌افزار حسابداری پایه را وارد بازار کرده‌ایم؛ چراکه حسابداران از محصولات ما راضی بودند و به‌خوبی با نرم‌افزار کار می‌کردند، برند ما مورد قبول حسابداران قرار گرفت و درخواست داشتند که نرم‌افزار حسابداری دیگری طراحی و در اختیارشان قرار دهیم: بنابراین نرم‌افزار آنلاین حسابداری را طراحی، تولید و به بازار عرضه کردیم.

آنا: جزئیات بیشتری از کاربرد نرم‌افزار حسابداری در شرکت‌ها در اختیار ما می‌گذارید؟ 

زارع: این نرم‌افزار بخش‌ها و آپشن‌های مختلف و متنوعی اعم از «پک» دارد که نرم‌افزار «واسط مؤدیان و حسابداران مالی» درراستای ارسال صورت‌حساب‌ها به دارایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نرم‌افزار حسابداری هم برای بررسی و حساب شرکت‌ها و مؤدیان و ارسال اسناد حسابداری به دارایی کاربرد دارد.

البته روی نرم‌افزار «واسط مؤدیان و حسابداران مالی» نرم‌افزار دیگری طراحی کردیم، با هدف مدیریت آرا و شرکت‌ها که به شرکت‌های حسابداری و حسابرسی این امکان را می‌دهد که وقتی چندین شرکت در حال کار با یکدیگر هستند به سادگی مدیریت کنند؛ به‌لحاظ دارایی، بیمه، مدیریت آرا، دفاع و ... که همه این موارد را مستندسازی می‌کند.

آنا: مزیتی که نرم‌افزار طراحی شده توسط شرکت فناور شما در مقایسه با سایر نرم‌افزارهای مشابه داخلی دارد، چیست؟

زارع: نرم‌افزار طراحی شده نمونه داخلی زیادی دارد؛ چراکه حسابداری حوزه گسترده‌ای است و پیش از ما به این حوزه ورود و نرم‌افزارهای مختلف طراحی کرده‌اند و قطعاً بعد از ما هم ورود خواهند کرد.

نرم‌افزار «واسط مؤدیان و حسابداران مالی» تولید شده توسط شرکت فناور از چندین جهت تفاوت عمده‌ای با نمونه‌های داخلی مشابه دارد و یک سر و گردن بالاتر از محصولات مشابه قرار دارد که فرآیند دانش‌بنیان‌ شدن شرکت هم در حال طی شدن است، نخست اینکه بسیار راحت، روان و سریع است و به‌لحاظ آپشن تلاش کردیم تمام آنچه که نیاز دارد روی این نرم‌افزار طراحی کرده و به نتیجه برسانیم.

 نرم‌افزار «واسط مؤدیان و حسابداران مالی» حالت منعطفی نیز دارد، یعنی با کارکرد شرکت‌های مختلف خود را تطبیق می‌دهد، یعنی قابل تغییر است و نسبت به نیازها تغییر پیدا خواهد کرد و آپشن‌ها هم ثابت نیست به‌طوری‌که هر شرکتی بر مبنای کارکرد آپشن متفاوتی از این نرم‌افزار دارد.

از سویی به این نتیجه رسیدیم که نرم‌افزار طراحی شده باید دارای پشتیبانی و مشاوره باشد؛ چراکه مؤ‌دیان نیازمند مشاوره هستند و ممکن است مؤدیان طرز کار کردن با این نرم‌افزار را ندانند؛ بنابراین واحد مشاوره و پشتیبانی را هم در شرکت فناور راه‌اندازی کردیم و پشتیبانی آنلاین ۲۴ ساعته هم داریم که روی نرم‌افزار قرار دارد.

نکته مهم دیگر که نرم‌افزار«واسط مؤدیان و حسابداران مالی» را از سایر نرم‌افزارها متمایز می‌کند، استفاده از هوش مصنوعی در این نرم‌افزار است، یعنی خطاهایی که در این نرم‌افزار ممکن است به چشم کاربر بیاید از طریق هوش مصنوعی جلوگیری کردیم تا مشکلی به‌وجود نیاید؛ چراکه نرم‌افزار دارای اسناد مالی بوده که بسیار حساس است.

برخی مسئولان به نرم‌افزارهای طراحی شده بها نمی‌دهند

آنا: چالش‌های کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال را چه چیزهایی می‌دانید و چگونه با آن مواجه می‌شوید؟

زارع: متأسفانه به بخش نرم‌افزار بهای لازم داده نمی‌شود، فراموش نمی‌کنم سال ۱۳۹۶ نرم‌‌افزاری با نام «آیبار» تولید کرده بودم (بنده سومین تولیدکننده‌افزار حمل و نقل در کشور هستم)، برای اخذ وام به مسئولان مراجعه کردم که در پاسخ گفتند به طرا‌حی نرم‌افزار تسهیلاتی نمی‌دهند و به فکر تولید خودکار افتادم تا وام و تسهیلات لازم به من اعطا کنند، این مثال را عنوان کردم که بگویم به نرم‌افزار خیلی بهای لازم داده نمی‌شود و از سویی زیرساخت‌ها هنوز ایراد دارد و اینترنت قطع و وصلی دارد!

این چالش‌هاست که تولیدکنندگان و طراحان را خسته می‌کند، البته محصولات فناور تولیدشده توسط متخصصان ما برند شده‌اند و مشکلی در بازاریابی و فروش هم نداریم.

آنا: آیا برنامه‌ای برای توسعه بین‌المللی شرکت متبوع خود دارید؟ اگر بله، چه برنامه‌هایی برای ورود به بازارهای جهانی در نظر گرفته‌اید؟

زارع: محصول و نرم‌افزار طراحی‌شده در شرکت بیشتر در داخل کاربرد دارد؛ چراکه داده‌های حسابداری در همه کشورها یکسان نیست و براساس استانداردهای حسابداری و قوانین ایران به طراحی و تولید نرم‌افزار اقدام کردیم؛ بنابراین ابتدا باید این محصول را در ایران معرفی کنیم، سپس به بازارهای جهانی ورود کنیم.

نرم‌افزار «واسط مؤدیان و حسابداران مالی» طراحی شده مختص بازارهای داخلی است و قطعاً می‌توان در عرصه بین‌المللی هم به طراحی نرم‌افزار اقدام کرد.

آنا: ایران در حوزه اقتصاد دیجیتال در چه جایگاهی قرار دارد و تا رسیدن به جایگاه مطلوب چه ملزوماتی نیاز است؟

زارع: متأسفانه کشورمان به مصرف‌کننده این تکنولوژی تبدیل شده و باید از تولیدکنندگان حمایت بیشتری صورت بگیرد، به‌عنوان مثال برنامه‌نویسی با زبان انگلیسی انجام می‌شود، برای پرکردن این خلأ ایران باید از ظرفیت هوش مصنوعی استفاده کند، در حالی که روی هوش مصنوعی برای طراحی این قبیل نرم‌افزارهای حسابداری سرمایه‌گذاری لازم صورت نگرفته است.

ایران باید به جایگاهی برسد که صاحب صنعت دیجیتال باشد و این شدنی است، درحالی که کشورهای خارجی این صنعت را در اختیار خود گرفته‌اند، درحالی‌که ایران دارای استعدادهای زیادی در حوزه «اقتصاد دیجیتال» است و قادر خواهد بود خود را به جایگاه بالاتری در حوزه صنعت دیجیتال برساند.

آنا: البته ایران در حوزه صنعت دیجیتال دست کمی از کشورهای منطقه ندارد و به دستاوردهای خوبی در این صنعت رسیده است.

زارع: بله. تولیدکنندگان خوب و متخصصی در صنعت دیجیتال داریم و صنعت دیجیتال علمی است که می‌توان با برنامه‌ریزی‌های دقیق به آن رسید، البته برخی تکنولوژی‌هایی که منجر به محصولات فناور یا دانش‌بنیان شده‌اند به‌صورت مونتاژ شده است.

ممکن است خودرویی را تولید کرده‌ باشیم، اما به صورت مونتاژ شده، بنابراین باید دانش تولید توسط متخصصان و دانشمندان ایرانی باشد که در حوزه صنعت اغلب اینگونه است که دانشمندان ایرانی صفر تا صد دانش تولید را دارند، اما در برخی حوزه‌ها نیز باید بدون توجه به علم وارداتی خود به تولید دانش و در نهایت محصول اقدام کنیم.

ایران در زمینه اقتصاد دیجیتال ظرفیت بسیار بالایی دارد و متخصصان زیادی در این حوزه مشغول فعالیت هستند، مانند هوش مصنوعی که چندین شرکت در ایران روی این موضوع کار می‌کنند.

آنا: شرکت فناور شما به‌لحاظ مالی از سوی ارگان یا نهادی مورد حمایت قرار دارد؟

زارع: به‌لحاظ مالی حمایت خاصی از ما نمی‌شود، اما معاف از مالیات هستیم و مسئولان لطف داشتند در این زمینه شرکت ما را از مالیات معاف کردند، امیدوارم در سایر عرصه‌ها نیز حمایت لازم از شرکت فناور صورت بگیرد.

به گزارش آنا، هفتمین رویداد ملی عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال به میزبانی اصفهان ۱۵ تا ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر