دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

امضای تفاهم‌نامه VOD با حضور مدیران و نمایندگان سینمایی/ ایوبی: اگر محصول خوب تولید شود، مردم ماهواره‌ها را خاموش می‌کنند

مراسم امضای تفاهم‌نامه پروژه VOD (سند) بین موسسه رسانه‌های تصویری، نمایندگان شورای عالی تهیه‌کنندگان و شرکت‌های تجمیع‌کننده محتوا و خدمات ویدئویی صبح امروز (1 تیرماه) در موسسه رسانه‌های تصویری برگزار شد.
کد خبر : 95832

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این مراسم که با حضور حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، سید مصطفی ابطحی مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری، منوچهر شاهسواری و علیرضا داودنژاد به عنوان نمایندگان شورای عالی تهیه‌کنندگان و نمایندگانی از شرکت‌های تجمیع کننده برگزار شد، ابطحی ضمن تبریک و ابراز خرسندی از امضای این تفاهم‌نامه در سالروز میلاد امام حسن مجتبی(ع) بیان کرد:« امروزه به دلیل گسترش تحولات در حوزه فناوری اطلاعات و توسعه شبکه‌های ارتباطی، امروزه امکان انتقال محتوای تصویری و صوتی با حجم بالا بر بستر اینترنت فراهم شده است.»


وی ادامه داد: «با این تحول تکنولوژیک، بازارهای بسیار خوبی در جهان به‌وجود آمده است و در ایران نیز به دنبال این هستیم که پیوندی میان تولید محتوا و تکنیک ایجاد کنیم و هر چند با تأخیر،‌ اما موفق شدیم استارت کار مشترکی را در این زمینه بزنیم.»


ابطحی: در صددیم محتوای ارزشمند فرهنگی‌مان را در اخیتار جهان قرار دهیم


ابطحی اظهار کرد: «ما در ایران محتواهای جذابی داریم که وقتی دیگران می‌بینند متحیر می‌شوند. امروزه شکوه فرهنگ ایرانی موجب حیرت همه مخاطبان جهانی شده است و ما در صددیم با استفاده از تکنولوژی این محتوای ارزشمند را در سرورهای خود قرار دهیم تا مخاطبان ملی و جهانی آنها را ببینند و لذت ببرند.»


وی در ادامه با طرح این پرسش که چرا شرکت‌های تجمیع کننده خارجی باید محتواهای ما را دسته‌بندی کنند و آن‌ها را به ما ارائه دهند؟! گفت: «این بسترسازی باید در داخل کشور انجام شود، به همین دلیل در موسسه رسانه‌های تصویری تلاش می‌کنیم سامانه‌ای فراهم آوریم تا محتوای ملی، دینی و ایرانی را به دست خودمان آپلود شود.»


وی افزود: «موسسه رسانه‌های تصویری که به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی فضای وب است، مأموریت پیدا کرده که این کار را انجام دهد و در همین راستا موسسه رسانه‌های تصویری، شورای عالی تهیه‌کنندگان و شرکت‌های تجمیع کننده همسو با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مثلثی تشکیل دادند که این مهم به فرجام برسد. در تلاش هستیم با استفاده از تکنولوژی‌های جدید عقب‌ماندگی فرهنگی خود را در حوزه ارائه و آپلود محتوا جبران کنیم.»


مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری تصریح کرد: «بر همین اساس مقرر شد کمیته سیاست‌گذاری محتوا متشکل از نمایندگان شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما، 7 شرکت‌ تجمیع‌کننده و نیز موسسه رسانه‌های تصویری شکل بگیرد تا مباحثی مانند قیمت‌گذاری محتواها و ارزش افزوده، بازاریابی، نسبت محتوای خارجی و ایرانی، چگونگی استفاده از محتواهای غیرایرانی و... در این کمیته مورد بررسی قرار گیرد.»


ایوبی: VOD راهی برای رفع دل‌نگرانی‌های فرهنگی است


پس از آن حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: «آنچه امروز اتفاق می‌افتد، ثمره عقل و خرد جمعی است. آقای ابطحی و همراهانشان از روز اول سعی کردند با صاحب‌نظران این عرصه مشورت کنند، به همین دلیل جلسات زیادی گذاشته شد و قدم خیلی خوبی با استفاده از خرد جمعی برداشته شد که هم از نظر اقتصادی و هم از لحاظ فرهنگی گامی بلند است.»


وی ادامه داد: «اگر ما برخی از این دل‌نگرانی‌ها مانند تهاجم و ولنگاری فرهنگی که حرفش را می‌زنیم داشته باشیم یکی از راه‌های رفع آن همین راه‌اندازی پروژه VOD و فراهم کردن چنین بسترهایی است، زیرا مردم ایران خلاق هستند و قدرت تصویرسازی دارند که با استفاده از این توان و پشتوانه فرهنگ چندین هزار ساله کشور، می‌توانند محتواهای جذاب و جالب توجهی را برای مخاطبان در سراسر جهان تأمین کنند.»


وی ادامه داد: «مردم وقتی به تولیدات ایرانی دست پیدا کنند آن را ترجیح می‌دهند. مردم ایران ثابت کردند که اگر محصول خوب تولید شود ماهواره‌ها را خاموش می‌کنند و به سینما می‌آیند تا فیلمی را ببینند که مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد.»


VOD رقیب سازمان صداوسیما نیست


ایوبی با اشاره به اینگه گاهی یک هراس‌هایی وجود دارد که مانع حرکت ما می‌شود، گفت: «VOD رقیب سازمان صداوسیما و اصولا این پروژه رقیب هیچ‌کس نیست. قرار نیست هر تولیدی در VOD قرار بگیرد. فقط محتواهایی که مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارند می‌توانند در VOD قرار بگیرند. VOD در حقیقت مغازه مجازی ما است برای کالاهایی که مجوز ارشاد را دارند، بنابراین نه رسانه فراگیر صوتی و تصویری و نه رقیب هیچ رسانه دیگری است.»


وی با بیان اینکه رفع نگرانی ها و دغدغه‌ها هزینه دارد، گفت: «تمام کشورهایی که اصالت فرهنگی دارند نگران تهاجم فرهنگی هستند. سالن‌های سینمای بسیاری از کشورها با فیلم‌های آمریکایی پر شده است و همه کشورهای اروپایی و صاحب تمدن این نگرانی را دارند. ما تنها ملتی هستیم که سینماهایمان را حفظ کردیم و در سالن‌های ما آثار تولیدی خودمان نمایش داده می‌شود.»


رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: «جمعیت زیادی از ایرانیان در خارج از کشور زندگی می‌کنند که به این محصولات بسیار علاقه‌مند هستند و مایلند فرزندانشان این آثار را ببینند. ما در مقابل نسل جدیدی که فارسی را با لهجه صحبت می‌کنند، مسئولیم و اگر دلمان برای جامعه ایرانی خارج از کشور می‌سوزد، یکی از راه‌هایش راه‌اندازی پروژه VOD است.»


وی ادامه داد: «حفظ فرهنگ ملی نیازمند عزم ملی است و با اتهام زدن به دیگران و مبرا دانستن خود از اشتباهات، چیزی حل نمی‌شود بلکه همه باید در کنار هم قرار بگیریم و بودجه این امر را نیز فراهم کنیم. بودجه وزارت ارشاد یک هفتم بودجه فرهنگی کشور است، بنابراین راه مقابله با تهاجم فرهنگی، همکاری همه نهادهاست نه اینکه بودجه‌های فرهنگ را صرف خنثی‌کردن هم کنیم بلکه باید این بودجه‌ها را هم افزایی کنیم.»


ایوبی با بیان اینکه جهان غرب مصرف‌کننده کالای فرهنگی ایرانی است، گفت: «جهان غرب نیازمند مثنوی معنوی است، عاشق مولانا و حافظ و سعدی است. اکر گنجینه‌های ادبی و معنوی ما که در خارج از کشور این همه طرفدار دارد به تصویر کشیده شود، استقبال بالایی از آن خواهد شد، اما گاهی خود را نمی‌شناسیم و دیگران را هم خیلی دست بالا می‌گیریم.»


وی در پایان سخنانش از خبرنگاران سینمایی قدردانی کرد که با حفظ آرامش سینما وارد بازی‌های سیاسی نمی‌شوند تا به سینما ضربه بزنند.


داودنژاد: ما می‌توانیم در بالاترین سطح استانداردهای بصری و صوتی فیلم تولید کنیم


در ادامه این جلسه علیرضا داودنژاد تهیه‌کننده و کارگردان سینما که به عنوان یکی از نمایندگان شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما در جلسه حضور داشت گفت: «یک زمانی ما یک بلیت می‌خریدیم، می‌رفتیم سینما، چراغ‌ها خاموش می‌شد و فیلم روی پرده می افتاد و ما وارد یک جهان دیگری می‌شدیم، بعد از پایان فیلم و بسته شدن پرده از آن شرایط خارج شده و به زمان و مکان خود بازمی‌گشتیم، اما زمانی که از سینما خارج می‌شدیم دیگر آن آدم سابق نبودیم. در واقع سینما به ما خیره می‌شد و این خیره‌گی به آنجا رسید که ما وارد سینما شدیم. امروز ما از طریق مانیتور با هم ارتباط برقرار می‌کنیم و جهان و تاریخ در همین قاب اتفاق می‌افتد.»


وی ادامه داد: «قدرت امروز جهان توسط دیجیتال توزیع می‌شود. در واقع می‌توان گفت کلیک در فضای اینترنتی یک قدرت است و کسی بیشتر کلیک می‌خورد که محصول فراگیرتر و اثرگذارتری داشته باشد. محصولی که دانایی سینمایی داشته باشد. امروزه ما هم نیروی انسانی خلاق، متخصص و خوش قریحه و هم مردمی که محصولات سینمایی ایران را دوست دارند، در اختیار داریم اما مسئله اینجاست که چرا ده‌ها میلیون مخاطب ایرانی پای کالای ما نمی‌نشیند. در واقع مخاطب ایرانی در اختیار تولیدکننده خارجی است و ما در زمینه جذب مخاطب با مشکل مواجه هستیم. مردم پای ماهواره و محصولات قاچاق می‌نشینند و در این میان صدا و سیما هم برای اینکه ما را تبلیغ کند، هیچ همتی ندارد.»


این کارگردان افزود: «من در مورد استاندارد سینمای ایران صحبت می‌کنم نه در مورد استاندارد صنعت خودرو در کشور؛ ما در بالاترین سطح استانداردهای بصری و صوتی می‌توانیم فیلم تولید کنیم، مردم هم که طرفدار فیلم‌های ایرانی هستند، پس چرا باز هم مخاطب ما از محصولات خارجی استفاده می‌کند؟»


داودنژاد اظهار کرد: «زمانی که طرح VOD مطرح شد، بسیار وحشت کردم و می‌ترسیدم که این طرح به سینمای ایران صدمه بزند، خوشبختانه مجریان این طرح به ما این اطمینان را دادند که هیچ اتفاق بدی برای سینمای ایران رخ نمی‌دهد بلکه میلیون‌ها کلیک برای محصولات سینمای ایران خورده می‌شود و من فکر می‌کنم با این تفاهم‌نامه، نهضت تولید محتوا در کشور انجام می‌شود و این فضای دیداری و شنیداری که تقریبا از دست رفته است، احیا می‌شود.»


مدیر عامل شرکت ایلا نرم‌افراز: هدف ما ایجاد بستر مناسب برای ارائه محصولات فرهنگی ایرانی است


پس از آن عالمی مدیر عامل شرکت ایلا نرم‌افراز به عنوان یکی از نمایندگان شرکت‌های تجمیع کننده محتوا گفت: «امروز و با این طرح می‌توانیم محصولات فرهنگی ایرانی را با کمترین هزینه و بدون محدودیت فیزیکی در اختیار مخاطب داخلی و خارجی قرار دهیم. تاکید و اولویت ما بر روی محتوایی است که در ایران تولید می‌شود و بر اساس آمار به دست آمده در داخل و خارج از کشور چنین محتوایی با مخاطب بالایی همراه است.»


وی تاکید کرد: «تمام هدف ما ایجاد زیرساخت و غنای فرهنگی و بستر مناسب برای ارائه محصولات ایرانی است. ما در حال حاضر آماده ارائه محتوای فرهنگی کشور به سراسر دنیا هستیم و تاکید می‌کنم که هیچ گونه محدودیت در حجم محتوا برای ارائه به مخاطب نداریم. امیدوارم با این تفاهم‌نامه محتواهای فاخر سینمایی‌مان در کل دنیا منتشر شود و مورد استقبال قرار گیرد.»


در ادامه لهراسبی‌نژاد مدیرعامل شرکت به سیما نیز بیان کرد: فضای مجازی یک فضای بسیار موثر و بی مرز است و قابلیت تاثیرگذاری آن به حدی است که مقام معظم رهبری تاکید بر حضور مؤثر در این فضا داشته‌اند.»


وی افزود: «اگر این فضا به درستی مدیریت نشود، توسط دیگران پر می‌شود و آنچه می‌تواند ابزار ما باشد، توسط دیگران تصاحب می‌شود. این مراسم در حقیقت برای اتصال حوزه فناوری و فرهنگ است. در این تفاهم‌نامه تدابیر خوبی برای حفظ و صیانت از حقوق تهیه‌کنندگان سینما در ایران در نظر گرفته شده و در این زمینه جای هیچ نگرانی برای اهالی سینما نیست و امیدوارم با اجرای این طرح شاهد رشد اقتصاد فرهنگی در کشور باشیم.»


شاهسواری: VOD فرصت گران‌بهایی برای فتح سرزمین‌های دیگر است


منوچهر شاهسواری به عنوان نماینده دیگری از شورای عالی تهیه‌کنندگان ضمن بیان اینکه بعد از چندین سال که این دغدغه را داشتم امروز روز ویژه‌ای است، گفت: «این تفاهم‌نامه به ما فرصت گران‌بهایی می‌دهد برای فتح سرزمین های دیگر. من فکر می‌کنم اصلی‌ترین حرف این تفاهم‌نامه این است که ما یک فرصت داریم که اگر از آن به خوبی استفاده نکنیم ضرر اصلی متوجه حوزه فرهنگ می‌شود و اگر موفق شویم، مرزهای فرهنگی کشور را به وسعت جهان ارائه می‌گسترانیم.»


وی افزود: «در واقع با VOD می‌توانیم محتوای ایرانی را به سراسر جهان پرتاب کنیم و این پرتاب به کمک رسانه‌ها نیاز دارد. همچنین ما در این راه به شدت نیازمند حمایت‌های جدی سازمان صدا و سیما هستیم؛ هر اتفاق خوب فرهنگی که در هر گوشه کشورمان رخ می‌دهد، متعلق به نظام است و همه باید برای موفقیت آن تلاش کنند.»


شاهسواری در پایان گفت: «VOD برای جذب مخاطب نیازمند تنوع محصولات است که این تنوع تنها شامل آثار سینمایی نیست، ما باید فیلم‌های کوتاه، داستانی و حتی کلیپ‌هایی که توسط جوانان ساخته می‌شود را نیز مورد بررسی قرار داده و در این پروژه ارائه کنیم.»


در پایان این مراسم تفاهم‌نامه پروژه VOD به امضای مدیران و نمایندگان حاضر در جلسه رسید.


منظری عضو فناوری موسسه رسانه‌های تصویری، مهدی فرجی مدیر سابق شبکه یک سیما و سیدصادق موسوی نیز از دیگر حاضران در این جلسه بودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب